Vierittääkö media maskisotkun vastuuta poliitikoille?

Jotenkin kaipaan tutkivaa journalismia.

On kovin tylsää, kun asiakirjoja löytyy netistä aivan julkisena ja itse pitää ne tässä kotisohvalta käsin kaivaa, kun voisi oikeat tiedot lukea helpolla valtamediasta, jos verovaroin maksettu YLE esimerkiksi vaivautuisi tutkivaan journalismiin lobbausjournalismin sijaan.

Pidetäänkö valtaväestöä nyt vähän tyhmänä?

Kenen vastuulla on ollut suojainvälineiden hankinta, kunnossapito ja kierrätys?

YLE:n haastatteleman ”Louneman mukaan Kiuru ei tunnistanut sitä, että hänen hallinnonalansa toimijoiden kuuluisi tehdä hankintoja eikä HVK:n.”

2009 varautumisohjeen mukaan suojainvälineiden hankinta on kuulunut Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) virkatehtäviin.

2012 varautumissuunnitelman powerpoint esityksestäkin saa kuvan, että vastuu kuuluu HVK:lle.

2012 Kansallisessa varautumisohjeessa pandemiaa vastaan, käy ilmi, että myös suojainten laatutestaukset kuuluvat HVK:n virkatehtäviin.

HVK:n Jyrki Hakolan yrityksen sivuilta käy ilmi, kuinka ammattitaitoinen ja osaava hän on ollut erityisesti myös Kiinaan suunnatussa kaupankäynnissä. Onkohan hänellä sivutoimilupa?

Näitä asiakirjoja löytyy paljon, joista yksiselitteisesti näkee kenen virkavelvollisuuksiin mikäkin on kuulunut, aivan julkisesti google haullakin.

Jos Huoltovarmuuskeskuksessa, sairaanhoitopiireissä ja kunnissa olisi noudatettu poliittisen päätöksentekoprosessin, eli ministeriön laatimia, päättäjien hyväksymiä virallisia ohjeita, ei Suomen Presidentin olisi tarvinnut asiaan puuttua lainkaan.

Jotenkin nyt haiskahtaa vähän siltä, että tässä pyritään tulevien vaalien alla mustaamaan istuvia poliitikkoja, vaikka selkeitä noudatettavissa olevia ohjeita ei ole virkavastuulliset noudattaneet.

Voisiko YLE tehdä työnsä siten, ettei lukijoiden tarvitsisi etsiä faktoja YLE:n toimittajien puolesta? Olisiko tutkiva journalismi liikaa vaadittu veronmaksajien rahoilla tuotetulta medialta?

 

+1
ErikaKeski-Korhonen
Sitoutumaton Helsinki

Olen sitoutumaton vaikuttaja, Tradenomi turvallisuus- ja riskienhallinnan koulutusohjelmasta, sekä neljän jo nuoren aikuisen lapsen äiti ja lapsenlapsen mummi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu