Tänään keskustelu klo 18.02- mikä on Tony Blair instituutti
Eli keskustellaan Marinin tulevasta työpaikasta
- 18:02
- ASIAA AJALLEMME
- 18:02
- Ajankohtafoorumi – Mikä on Tony Blair – instituutti?
- Juha Ahvio, toim. Leena Metsämäki
Tiedote
Presidentinvaalikisa kuumenee ja Vaalietkot tekee paluun – Tilaa maksuton uutiskirje! Tilaamaan —>
Eli keskustellaan Marinin tulevasta työpaikasta
Voit kuunnella sen täältä. Tässä radio patmoksen taajuudet. Voit kuunnella myös samaan aikaan netistä
https://www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet/
Ilmoita asiaton viesti
Luulin ensin että kyse olisi YLE:n lähetyksestä, mutta onkin radio patmos ja äänessä Juha Ahvio. Tulossa on siis tahatonta huumoria.
Ilmoita asiaton viesti
Luulin että Matti Karnaattu tulee ensin vänkäämään, mutta erehdyin
Ilmoita asiaton viesti
Yritin olla kärppänä paikalla ja ehtiä ennen Mattia😃
Ilmoita asiaton viesti
Toni Blair on erittäin vakavasti sotarikollinen, jonka teamiin ei olisi pitänyt Marininkaan lähteä. Kovat tienestit näköjään ohittivat moraalin ja äänestäjät.
En myöskään usko että Marin olisi vasta vaalien jälkeen saanut kutsun, joten vaalit käytiin äänestäjille valhein, joten ehkä Marin sitten solveltuukin hyvin Blairin joukkoihin?
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa kuunnella tämä ohjelma. Patmos ei myy kenellekään mainos- aikaa, niin heillä säilyy mielipiteen vapaus, eikä tarvitse mielistellä mihinkään suuntaan. Patmos pyörii kannattajiensa tuella, joka on suuri ihme tänä aikana
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän uutta siinä on? Lännen Media on jo kysellyt brittitoimittajilta, Financial Timesinkin (FT).
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009859680.html
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän uutta siinä on? Lännen Media on jo kysellyt brittitoimittajilta”
No kuuntele eihän sitä ennen tiedä. Ahvio on aatevirtausten tutkija tohtori ja dosentti
Hänen tietonsa perustuu faktoihin, hän sanoo usein että nämä eivät ole mitään salaliitto asioita eikä kaninkolo juttuja
Sekä mainitsee että nämähän ovat luettavissa heidän sivuiltaan
Ilmoita asiaton viesti
Eikö Patmoksen täydy mielistellä kannattajiaan?
Millä tavalla radioasema ottaa huomioon muut kuin kristityt?
Ilmoita asiaton viesti
Totuus ei kai mene vakaumuksesta riippuen eri tavalla. Ainakaan minulla.
Ilmoita asiaton viesti
Blair tulisi asettaa syytteeseen Moskovan sotarikostuomioistuimessa. Pääsyyttäjänä Dmitri Medvedev😃
Ilmoita asiaton viesti
Ei pitäisi paljon naureskella, kun tietää, mihin tilaan Blair ja Baby Bush toimillaan saattoivat Afganistanin ja Irakin. Eurooppa täyttyi pakolaisista, jotka nyt ovat selkeä ongelma kaikissa vastaanottajamaissa.
Lisäksi ”luotettava kumppani” Yhdysvallat on, hävittyään molemmat sodat, raukkamaisesti, Vietnamin tapaan, paennut sotakentiltään.
Blair on miljonääri ”kolmannen tien” kulkija, jolle kenen tahansa raha kelpaa. Vasemmistolainen Marin sopii hienosti markkinaliberaaliin joukkoon. Hänhän pääsee nyt edustamaan itseään peräti Kanadaan.
Ilmoita asiaton viesti
Voihan noita kritisoida ja minäkin kritisoin kovasti parikymmentä vuotta sitten. Mutta kun olen seurannut Putinin ja Xin touhuja, niin olen puoleni valinnut. ”Right or wrong, my country.” Laajennan tuon länsimaihin.
Ilmoita asiaton viesti
Siis jos ei hiljaisesti hyväksy Yhdysvaltain touhuja ”terrorismia jo vuodesta 1650”, niin on Xin ja Putinin kannattaja? Aika omituinen näkemys.
Minä en oikein jaksa kannattaa tuota yltiöpatrioottista sanontaa. Carl Schurtzin lausahdus vuodelta 1872 on parempi:
“My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.”
Yhdysvallat ei seuraa tuota, eli ei ole koskaan välittänyt palata korjaamaan jälkeensä jättämää paskaa. Se on jätetty muiden tehtäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltain toimia on syytä kritisoida, mutta oma vakaa käsitykseni on että ilman Yhdysvaltoja maailma olisi huonompi paikka.
Tuo Schurtzin täydennys vanhaan brittiläiseen lausahdukseen on kyllä loistava ja onneksi länsimaissa neljäs valtiomahti pyrkiikin sitä usein pitämään ohjenuoranaan.
Marin olisi voinut valita toisenkin työnantajan, mutta epäilen että pyyhkeitä olisi tullut aivan valinnasta riippumatta. Ja viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana yli 60 edustajaa on pyytänyt ja saanut vapautuksen kansanedustajan toimestaan, siis keskimäärin useita vaalikaudessa. En ole huomannut että näistä olisi noussut isompaa kohua.
P.S. Tuo ”right or …” onkin ilmeisesti alunperin amerikkalainen lausahdus …
Ilmoita asiaton viesti
Me emme tiedä, millainen maailma olisi ilman Yhdysvaltoja, koska historia ei voisi olla millään tavalla ”samanlainen” kuin se nyt on kun Yhdysvallat on osa maailmanhistoriaa.
Viimeistään Nixonin aikaan Yhdysvallat lakkasi olemasta esimerkkinä jostain ”vapaasta maailmasta” ja touhusta sen puolustajana.
Minä näin omin silmin, miten Kiinan tilanne muuttui Xin tultua valtaan. Olin optimisti, että liberaalimpi kanta voittaisi, mutta näin ei tapahtunut. Vaimoni kuoli maaliskuussa 2017 ja se oli minulle ratkaiseva tekijä häipyä yhä autoritaarisemmaksi muuttuneesta ja muuttuvasta valtiosta muualle.
Tulisin hyvin toimeen ilman Hollywoodia, hampurilaisia, Starbucksia ja keskivertoamerikkalaisen uskonnollisuutta ja ignoranssia ylimielisyyttä. Mutta minkäs teet, amerikkalainen imperialismi on levinnyt ja lisääntyy kuin soPULIT.
Toisaalta en tulisi ollenkaan toimeen ilman mustien inspiroimaa musiikkia. Kuuntelen parhaillaan Nina Simonen tuskaa.
Ilmoita asiaton viesti
Nina Simonesta olemme ainakin samaa mieltä!
Ilmoita asiaton viesti
Näränen, totta tuo, jos Marin olisi valinnut kenties yksityisen yrityksen niin kapitalistin kelkkaan hyppämisestä häntä olisi syytetty. Kapitlistin kelkkaan minäkin, sosialisti aikoinaan hyppäsin, kun työurani yksityissektorila töitä tein ja kapitalistia rikastutin, tosin itsellenikin sain jotain ”ryöstettyä” kun kerran mersulla ajelen ja pari kiinteistöäkin omistan.
Ilmoita asiaton viesti
Molemmathan ovat ns. työväen edustajia.
Samaa sorttia kuin Lipponenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kauheaa tuo työväki. Mitäköhän työväelle pitäisi tehdä? Viedä saunan taakse ja lopettaa?
Ilmoita asiaton viesti
Siis tarkoitin että niin sanottuja työväen edustajia, en että niinsanotun työväen edustajia. Mutta voit pitää mielipiteesi.
Työväessä ei ole mitään vikaa mutta näissä jotka vat laittautuneet työväen edustajiksi sitäkin enemmän.
P.S. Saunan taakse taidettiin viedä aika paljon jo 1918. Kai se sinulle riittää?
Ilmoita asiaton viesti
Jocke, onko sinulla huono omatunto siitä että olit aikoinaan sosialisti ja olit mukana työväenliikkeessä, joka teki huonoja päätöksiä Suomelle?
Ilmoita asiaton viesti
”En myöskään usko” jne.
Sinä uskot homeopatiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Aika heikko suoritus Manulta taas. Minä vakuutun vain faktoista. Sinä vakuutut asiassa ulkopuolisten kertomista uskomuksista ja pilkkanimistä. Työoikeuden prof., Seppo Koskinen, kutsui sitä vainoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole faktoja mitkä tukee homeopatiaa hoitomuotona, olet kyllä esittänyt satoja linkkejä aiheesta, sori nyt vaan ei vakuuta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei syy ole ”kirjassa”, jos ei osaa sitä lukea tai ymmärrys riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jotkut riemuidiootit uskoo homeopatiaankin. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Niin, olihan se väärin, että niin lutuinen johtaja kuin Saddam Hussein syöstiin vallasta, kaasutti omaa kansaansa, mutta tietenkin vain ja ainoastaan kansansa parasta ajatellen.
Ilmoita asiaton viesti
Entä ne siviilit, jotka saivat siinä surmansa tai vammautuivat?
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten ole jaksanut seurata, miten Irakissa asiat ovat olleet viimeiset pari vuosikymmentä? Voittiko demokratia ja maa on nyt kehittynyt ja sisäinen rauhantila on palannut?
Ilmoita asiaton viesti
Ja lisäksi kaikki ne Eurooppaan virranneet pakolaiset.
Korruptiossa Irak on sijalla 157.
https://www.transparency.org/en/countries/iraq
Ilmoita asiaton viesti
Viittaan ylempänä olevaan kommenttiini Pekka Näräselle.
Ilmoita asiaton viesti
Pahoittelen, nyt oli mennyt ohi.
Ilmoita asiaton viesti
Luen aina koko kommenttiketjun läpi ennen kuin itse kommentoin.
Abu Ghraib oli lepokoti, yksi niistä, joka paljastui, kidutus tapahtui ihan lakien mukaan, vastapuoli oli ”Enemy combatants”, joihin ei Geneven sopimusta tarvinnut soveltaa ja sitäpaitsi, ”waterboarding” on seurapeli. ”Patriot Act” antaa mahdollisuuden tehdä oikeastaan mitä tahansa, ja kaiken voi salata.
”They hate our freedom” sanoi Bush ja vei maanmiehiltään vähäisetkin vapaudet. Ja kaikki tämä tarpeeton paska lensi tuulettimeen Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä.
Jos Saddam hallitsisi edelleen Irakia, olisi siellä hyvä asua n 99.9% väestöstä ja pakolaisongelmaa ei täälläkään olisi ja olisi jäänyt Isis syntymättä.
Samalla tavoin voi arvioida Libyasta ja Gaddafista.
Tai jos Länsi ei olisi tukenut Syyrian kapinallisia, sisällissota olisi jäänyt sielläkin sotimatta.
Tai jos USA ei olisi asettanut P-Koreaa saartoon, niin siellä ei kuoltaisi massoittain nälkään ja maa olisi neuvotteluissa mukana – nyt vain uhan muodossa.
Länsi tuntuu olevan kaiken pahan alku, mutta milloin muu maailma siihen vastaa? – Silloin liittouma USA:n kanssa konkretisoituu taas meitä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sodan jälkihoito jäi retuperällä, suuri virhe, myönnetään, mutta Saddamin kaato ei.
Ilmoita asiaton viesti
Tony Blair instituutti perustettiin v 2016 vastavoimana kun samana vuonna Briteissä äänestettiin eu eron puolesta ja Trumpista tuli Amerikan presidentti
Blair instituutti konsultoi eri maiden hallituksia, ja heidän kannaltaan pahiksia ovat kansallis- valtiot konservatiiviset arvot ja kristinusko. Heidän mielestä nämä kaikki on muutettava toiseksi. Muutos on avainsana, eikä se että asiat menisivät hyvään suuntaan, ja sama muutos kaikkialle, jossa ei huomioida kansojen erilaisuutta
Ilmoita asiaton viesti