Kirkasotsaisuutta ja kaksoisstandardeja

Vanha vitsi kertoo Henry Kissingerin ja Ahti Karjalaisen keskusteluista Lähi-Idän tilanteesta. Kissinger valitti Karjalaiselle, että jos arabit eivät olisi niin tyhmiä, niin rauhanehdotukset menisivät helpommin eteenpäin. Ahti tietenkin torjui tällaisen rasistisen ennakkoluulon ja vaati Henryä todistamaan väitteensä.

Herrat lähtivät kävelylle Jerusalemin vanhaan kaupunkiin. Tultiin juutalaisen basaarin luo ja Henry pyysi myyjältä puolta tusinaa kahvikuppeja vasenkätisille. Myyjä latoi kupit pöydälle ja käänsi niiden korvat vasemmalle.

Seuraavaksi tultiin arabimyyjän kojulle ja Henry pyysi myös häneltä puolta tusinaa kahvikuppeja vasenkätisille. Myyjä surkutteli, että kun hänellä on vain näitä tavallisia kuppeja, mutta niistä hän voisi kyllä antaa hyvän alennuksen.

Kun päästiin ulos basaarista, niin Henry myhäili tyytyväisenä, että siinäs näit. Ahti vastasi hölmistyneenä, että mitäs tuo nyt muka todisti. Arabimyyjällähän ei ollut erikoiskuppeja.

Vitsi tuli mieleen, kun kuuntelee pro-palestiinalaisten länsimielisten syytöksiä Israelin sodankäynnistä Gazassa. Israelin hallitus suostuu tulitaukoehdotukseen, missä 130 juutalaispanttivankia ollaan valmiita vaihtamaan kymmeniin tuhansiin, jopa järkyttävistä terroriteoista vangittuihin palestiinalaisvankeihin.

Tulitauko jää syntymättä, kun Hamas pysyy uskollisena fanatismilleen ja kieltäytyy sille edullisesta, suhteettomasta vaihtokaupasta.

Oletteko kuulleet yhdenkään länsimaisen ihmisoikeusjärjestön syyttävän Hamas’ia Gazan sodan jatkumisesta? Hiljaisuus oikein koskee korviin!

Etelä-Afrikka veti Israelin Kansainväliseen tuomioistuimeen tarkoituksenaan saada sieltä propagandavoitto Israelin sotatoimien tuomitsemiseksi. Israelpa lähti mukaan sen mustamaalaamiseksi tarkoitettuun prosessiin. Parhaat lakimiehet kärräsivät ison nipun todisteita siitä, miten Hamas ei noudata minkäänlaisia sodan lakeja ja käyttää surutta siviilejä ihmiskilpinä. Hamas muuttaa sairaalat, moskeijat ja koulut laillisiksi sotilaskohteiksi ja kätkeytyy siviilien sekaan. Israel osoitti tuomioistuimella tekevänsä siviiliuhrien välttämiseksi paljon enemmän kuin mitä sodankäynnin eettiset säännöt siltä vaativat.

Vertailun vuoksi: Kun kansainvälinen yhteisö taisteli ISIS’iä vastaan Mosul’issa, niin piiritys kesti 9 kk. ISIS oli ehtinyt linnoittaa kaupunkia vain pari kuukautta ja sillä oli alueella alle 10.000 taistelijaa. Piirittävillä joukoilla oli kymmenkertainen ylivoima. 90 % kaupungin infrastruktuurista tuhoutui ja siviiliuhreja tuli 40.000 vaikka yli miljoona ihmistä oli paennut kaupungista.

Tuomistuin jätti Israelin tuomitsematta äänin 15-2. Päätökseen liitettiin juuri niitä reunaehtoja, joita Israel omassa vastineessaan oli korostanut. Silti suomalaisissa tiedotusvälineissä Israelin voitto saatiin näyttämään siltä kuin Israel olisi saanut ainakin ehdollisen tuomion sodankäyntinsä takia.

Israelin raportti Palestiinan pakolaisjärjestö UNRWA:n mädännäisyydestä sai YK:n paniikkiin ja avasi monien länsimaisten rahoittajien silmiä. 12 UNRWA:n työntekijää osallistui suoraan lokakuun 7. päivän joukkoteurastukseen, 1.200 UNRWA:n työntekijää Gazassa on Hamasin tai Islamilaisen jihadin jäseniä, yli 3.000 UNRWA:n koulujen opettajaa osallistui Telegram-chattiin, joka oli täynnä viestejä lokakuun 7. päivän joukkomurhasta. Puolella UNRWA:n 12.000 työntekijästä on läheisiä perheenjäseniä, jotka ovat aktiivisia Hamasissa ja islamilaisessa jihadissa.

UNRWA on Gazassa iso osa ongelmaa. Kaikesta huolimatta Suomen Palestiina-verkosto ry katsoi aiheelliseksi kannella oikeuskanslerille ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion päätöksestä katkaista Suomen rahoitus UNRWA:lle.

Tällaista kirkasotsaisuutta syntyy, kun kuuntelee vain Ylen käyttämiä asiantuntijoita ja tietää hyvikset ja pahikset etukäteen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu