Miksi perussuomalaiset hävisivät?

En ole varsinainen perussuomalaisten kannattaja, mutta EU-vaaleissa olen useamman kerran äänestänyt viime vuosina perussuomalaisia. Tällä kertaa en niin tehnyt. Syynä oli Perussuomalaisten linjaus luopua EU-vaaliohjelmassaan tavoittelemasta EU- ja euro-eroa.

Linjaus jätti minut ja monen muunkin EU-vastustajan kodittomiksi. Meitä on vielä paljon, jotka eivät ole nielaisseet tarinaa EU-onnelasta.

EU:hun liityttäessä Keskustan kenttä epäili EU:ta laajasti. Kenttä ostettiin hiljaiseksi siirtymäkauden maataloustuilla. Viimeisetkin näistä tuista loppuvat, kunhan Ukrainan mustan mullan maat tulevat osaksi EU:n maatalouspolitiikkaa.

Kristillisdemokraattien Toimi Kankaanniemi erosi aikoinaan Ahon hallituksesta EU-ratkaisun takia. Nyt KD kuuluu Kokoomuksen kanssa kaikkein liittovaltiomyönteisimpään europarlamenttiryhmään. Edes brittikonservatiivit eivät kelvanneet EPP:hen liian kriittisten EU-näkemystensä takia.

Esko Seppäsen perinne ei taida elää ja voida hyvin enää Vasemmistoliitossa.

Keskusta, Kristillisdemokraatit ja Vasemmistoliitto tarjoavat toki vaaleissa ”EU-kriittisiä ehdokkaita”, jotka EU-vallan kamareissa ajavat ”Suomen asiaa”. Mitenkäs ajavat, kun toinen käsi on sidottuna selän taakse?

Perussuomalaiset liittyivät näissä vaaleissa tähän näennäiskriittisten EU-edustajien rintamaan. Yhteistyö Kokoomuksen kanssako pakotti pyyhkimään EU-vaaliohjelmasta liian kriittiset Eu- ja eurotavoitteet?

Suomeen mahtuu aina vain yksi ”totuus” kerrallaan joka asiassa. Tämä koskee niin EU:ta, koronaa, Ukrainaa, ilmastokriisiä kuin pridemarssejakin. Media pitää huolen, että ”virallisesta totuudesta” poikkeavat marginalisoidaan ja leimataan ”ääri-ajattelijoiksi”, ”salaliittoteoreetikoiksi”, ”putinisteiksi”, ”ilmastodenialisteiksi”, ”homofoobikoiksi” jne.

Ylen studiossa ”asiantuntijat” ja ”tutkijat” selvittävät meille miksi virallinen totuus on ”ainoa oikea totuus”. Jotta änkyrät näyttäisivät änkyröiltä, niin ”väärinajattelijoista” valitaan vain kaikkein eriskummallisimmat tyypit edustamaan ”väärää linjaa”, vaikka tarjolla olisi tiedoiltaan ja taidoiltaan täysin tasavertaisia asiantuntijoita keskustelemaan ”virallisen totuuden” edustajien kanssa. On surkeata, että aito keskustelu tyrehdytään mustamaalaamalla ja leimoja lyömällä, tarvittaessa jopa oikeudellisin keinoin.

EU ja euro ovat olleet Suomelle iso onnettomuus. Olemme jo vuosia olleet EU:n nettomaksajia. Kreikkaan meni monta miljardia suomalaisten rahaa, ”koronaelvytykseen” pantiin 7 miljardia suomalaista rahaa ja toinen mokoma lainavastuita. Asia tosin myytiin meille ”koronaelyvtyksenä”, vaikka tosiasiassa paikkasimme vain Italian ja Espanjan konkurssikypsiä kansantalouksia yhteisvelkana otetuilla sadoilla miljardeilla, jotta ne eivät olisi joutuneet Kreikan tielle.

EU:n ympäristötavoitteet tulevat maksamaan suomalaisille tulevaisuudessa 25 miljardia vuodessa. Summa on yhtä paljon kuin Suomen tämän hetkiset sosiaalimenot. Käytännössä ilmastokriteerit merkitsevät sitä, että eurooppalainen teollisuus siirretään Kiinaan ja muihin halpatuotantomaihin, joita eivät sido EU:n päästötavoitteet. Edes ympäristö ei hyödy tästä ilmastohulluudesta.

Norja ja Sveitsi jäivät aikoinaan EU:n ulkopuolelle; molemmat ovat tänä päivänä Euroopan rikkaimpia maita ja saavat ETA-talousalueen puitteissa kaikki samat kaupalliset hyödyt kuin Suomikin. Heillä on kuitenkin valta torpata hulluimmat EU-päätökset ja voivat pysyä eroa EU:n elvytys- ja ilmastomaksuista.

Ruotsi kieltäytyi liittymästä euroon. Sen julkinen velka on tänä päivänä 26 % suhteessa bkt:hen, kun Suomen vastaava luku on 73%. Kylmää kyytiä tulee riittämään tällä puolen Pohjanlahtea jatkossakin, ruotsalaisten ei tarvitse turhaan odotella ”kreikkalaislainojen” takaisimaksua.

EU osti pelkkiä koronarokotteita 35 miljardilla, 7 piikkiä jokaista eurokansalaista kohden. Edes europarlamentin jäsenet eivät ole saaneet nähdäkseen lääkeyhtiöiden kanssa tehtyjä kauppasopimuksia.

Ukrainan sodan rahoittamiseksi suunnitellaan lisää yhteisvelkaa EU:lle. Ukrainan korruptio taitaa jäädä kirkkaasti hopealle sen ongelman rinnalla, miten EU-kansalaiset totutetaan näiden velkojen avulla Brysselin talouskomentoon.

Yhden totuuden media esittää brexitin surkeana epäonnistumisena. Eipä ole brittien tarvinnut osallistua satojen miljardien koronaelvytyksiin. Itse saavat päättää Ukrainan avustamisesta ja mitoittaa päästötavoitteensa järjen kanssa.

Missä EU, siellä ongelma!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu