Miten lopettaa Gazan siviilien kärsimys?

Israel-Palestiina -konfliktiin on vuosikymmenien etsitty ratkaisua. Kaikille ratkaisuille on ollut tyypillistä, että Israel on ollut valmis kompromisseihin, mutta arabi-/palestiinalaispuoli on aina torjunut ne. Näin kävi jo 1948 Israelin itsenäistyessä. Israel hyväksyi YK:n jakosuunnitelman, mutta arabit torjuivat ja aloittivat viiden arabiarmeijan voimin hyökkäyssodan uuden valtion hävittämiseksi.

Samaa hävitystä arabit yrittivät vuosina 1967 ja 1973 – häviten itse murskaavasti taistelut.

Israel teki rauhan Egyptin ja Jordanian kanssa vuonna 1994. 90-luvulla Israel ja Palestiinan vapautusjärjestö PLO solmivat myös Oslon sopimukset, jonka myötä Palestiinalaishallinto sai hallittavakseen Länsirannan ns. A-alueet (Länsirannan isot kaupungit). Näillä alueilla palestiinalaishallinnon piti estää myös Israelin vastainen terroritoiminta.

B-alueilla eli Länsirannan arabikylissä siviilihallinto on palestiinalaisten käsissä, mutta turvallisuusasiat Israelin. C-alueet (mm. siirtokunta-alueet, Jordanjoen laakso) jäivät Israelin hallintaan.

Palestiinalaisilla olisi ollut täysi mahdollisuus aloittaa rauhanomainen rinnakkaiselo Israelin kanssa ja ruveta kehittämään omaa valtiotaan. Oslon sopimus piti sisällään option, että lopuistakin asioista sovitaan, kunhan ensimmäiset askeleet osoittavat toimivuutensa ja Israelin turvallisuus on taattu. Pääministeri Barak tarjosi vielä vuonna 2000 Arafatille sopimusta, missä 90 % Länsirannasta olisi tullut palestiinalaisten hallintaan. Ei kelvannut.

Israel vetäytyi yksipuolisesti Gazan alueelta ja luovutti alueen palestiinalaisten hallintaan 2000-luvulla. Mitä teki palestiinalaispuoli? Vuonna 2007 Hamas kaappasi vallan Gazassa, ja teki siitä terroristien leirin. PLO:n virkamiehet pakenivat murhanhimoisia kaappaajia Israelin puolelle turvaan.

Vähä vähältä tapahtuvan diplomaattisen etenemisen sijasta jokainen askel on tarkoittanut palestiinalaispuolen kannan jyrkentymistä. Palestiinalaishallinto ei enää vuosiin ole kyennyt hoitamaan osuuttaan terroristien kurissa pitämisestä. Hallinnon legitimiteetti alkaa olla jokseenkin olematon, viimeiset vaalit on pidetty palestiinalaispuolella vuonna 2006.

Miksi Yk-järjestöt sulkevat silmänsä terrorilta?

Gazaan on vuosien ajan pumpattu YK:n ja länsimaiden rahaa miljarditolkulla. Valtava osa näistä rahoista on käytetty sotilaalliseen varustautumiseen ja terroritekoihin valmistautumiseen. Kaikki tämä on tapahtunut YK-järjestöjen silmien alla ilman, että ne olisivat kertaakaan protestoineet varojen väärinkäytöksistä. Länsimaiden, myös Suomen, kehitysavulla on painettu koulukirjoja, joiden sisältö on verenhimoisuudessaan puistattavaa antisemitististä rasismia.

Tiedostavan vihervasemmiston näkökulma Israel-Palestiina konfliktiin noudattaa jälkikolonialistista tarinaa, jossa Israel edustaa alueelle tunkeutunutta länsimaista siirtomaavaltaa ja palestiinalaiset ovat sorrettua alkuperäisväestöä. Tämä tarina unohtaa, että alueella on aina ollut juutalaisväestöä, turkkilaisvallan aikana Palestiina oli kehittymätöntä periferiaa ja vasta siionististen paluumuuttajien saatua malariasuot kukoistamaan myös ympäröivien arabiasukkaiden kiinnostus ja määrä alueella alkoi kasvamaan.

Arabien keskuudesta on aina löytynyt joku, joka on kaivanut koraanistaan juutalaisvihan lipun. Tämän vihan lipunkantajaksi ovat vuorollaan ryhtyneet Natsi-Saksan kanssa veljeillyt Jerusalemin suurmufti (1930-1940), Egyptin presidentti Nasser (1950-1960) ja PLO:n johtaja Arafat (1970-1980). Israelilaisten kyvykkyyttä osoittaa se, että he ovat pystyneet tekemään näiden lipunkantajien kanssa rauhan, kun kaikki ovat vuorollaan nähneet mielettömän vihatyönsä toivottomuuden.

Mutta valitettavasti arabipuolelle nousee aina uusia vihaviirin kantaja. Nyt viirin on nostanut salkoon ennen muuta Iran, joka härskisti aseistaa, kouluttaa ja tarjoaa kaikkea mahdollista terroriteoissa tarvittavaa tietoa-taitoa Hamasille, Jihadille ja Hizbollahille.

Päällimmäinen tarkoitus lokakuun 7. päivän järjettömässä ja mielettömässä pienoisholokaustissa oli pysäyttää Israelin ja Saudi-Arabian rauhanprosessi.

Terroristin kanssa ei voi tehdä rauhaa

Paljonko luulette sokean uskonnollisen vihan vallassa olevan islamistisen diktaattorin/terroristijärjestön välittävän juutalaisen tai edes palestiinalaissiviilien hengestä? Vertailun vuoksi: Syyrian sisällissodassa on kuollut puoli miljoonaa syyrialaista, viisi miljoonaa on ajettu pakolaisiksi ulkomaille ja toiset viisi miljoonaa ovat maan sisäisinä pakolaisina. Arabikulttuurissa johtaja voi vallanhimossaan kohdella jopa oman maan kansalaisia tällä tavoin.

Terroristijärjestön oma ohjus jää lyhyeksi ja tappaa muutama sata gazalaista sairaalan pihamaalle. Vahinko käännetään propagandassa israelilaisraketin aiheuttamaksi tuhoksi. Sairaalan, moskeijan tai kirkon alakertaan rakennetaan terrorijärjestön tunnelin suuaukko ja sotilaallinen komentokeskus. Terroristikomentajan tukikohta on keskellä tiheää asuttua pakolaiskeskusta.

Harvassa maassa on noin raukkamaisia taistelijoita, joille mahdollisimman suuret omat siviiliuhrit ovat kyyninen keino myötätunnon herättämiseksi. Kun Israel kehottaa siviilejä evakuoitumaan sotilasoperaation alta, niin järjestön asemiehet estävät siviilejä lähtemästä alueelta. Samoin terroristit estivät viikkojen ajan ulkomaan kansalaisten evakuoitumisen Gazasta Egyptiin – suomalaisissa tv-uutisissa ei koskaan kerrottu kuka esti näiden ulkomaiden kansalaisten evakuoinnin ja mitä Hamas oli suunnitellut heidän varalleen.

Israelilaissiviilien kimppuun hyökänneiden terroristien taskuista löytyi tarkkoja piirustuksia israelilaiskibbutseista ja niiden turvahuoneista. Moni kibbutseilla työllistynyt gazalainen joutui maksamaan työssäkäynnistään pääsylipun luovuttamalla terroristijärjestölle tiedot.

Traagista on, että Israelin vaaleissa hirmutekojen kohteiksi joutuneissa kibbutseissa keräsivät kannatusta lähinnä vasemmistoa ja keskustaa edustaneet sovinnollisemmat puolueet. Ne, jotka halusivat uskoa hyvää palestiinalaisten ja juutalaisten yhteiselosta ja yrittivät sitä myös käytännön toimin edistää. Myöskään mielettömän terrorihyökkäyksen kohteeksi joutunut nuorisofestivaali ei edustanut minkäänlaista palestiinalaisvastaista israelilaista vihasektiota. Kaikki kelpasivat kuitenkin verenhimoisten terrorisitien maalitauluksi.

Milloin silmät aukeavat?

Ainoa mahdollisuus jatkaa Israelin ja palestiinalaisten rauhanprosessia on eliminoida ja lopettaa Iranin masinoimien terrorijärjestöjen valta ja toimintamahdollisuudet. Valitettavasti Israel joutuu hoitamaan tämän likaisen työn yksinään.

Mitähän sekin pro-palestiinalainen amerikkalaissenaattori oikein ajattelee, joka kantaa paidassaan feministi- ja queertunnuksia ja heiluttaa samalla Hamas-lippua. Montakohan päivää senaattori mahtaisi säilyä hengissä Hamas-paratiisissa?

Suomalaisesta vihervasemmistosta ja mediasta löytyy valitettavan paljon tämän amerikkalaissenaattorin sukulaissieluja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu