Yle jatkaa rokottamattomien syyllistämistä

Särähti korvaan 18.12. lauantaina Ylen uutinen jossa kerrottiin, että kansanedustaja Ulla-Maj Wideroosin leikkaus peruuntui, koska teho-osastolle tuotiin kaksi ROKOTTAMATONTA koronapotilasta hoitoon.

Journalistisiin ohjeisiin kuuluu semmoinen eettinen periaate, että ”kuolleiden haudoilla ei riekuta”. Elämä ja kuolema, sairaus ja terveys, ovat asioita, joiden uutisoinnissa tiedotusvälineillä tulisi olla erityinen vastuu. On vastuutonta käyttää tällaisia uutisia jonkin agendan ajamiseen. Sillä tiellä palavat lopulta tutsi-kylät ja keltatähtiset työnnetään gettoihin.

On terveyspornoa käyttää dramaattisia teho-osastojuttuja ihmisryhmien syyllistämiseen. Kyllähän osastolta saisi raflaavaa tavaraa tupakka-, alkoholi-, seksitauti- ja liikalihavuusjuttuihin. Nämä elämäntapasairaudet kun vievät 80 prosenttia sairaaloiden tehohoitokapasiteetista. Mutta näin EI toimita. Siksi ei myöskään ole asiallista syyllistää rokottamattomia tällaisilla jutuilla. Kansanedustaja Wideroosin leikkaus siirtyi sen takia, että meillä on pandemia. PISTE! Sairaala itse arvioi, missä tärkeysjärjestyksessä leikkaukset ja hoitotoimenpiteet tehdään. Millä oikeudella sairaalasta edes kerrotaan muille potilaille tai toimittajille toisten potilaiden sairaustietoja?

Rokottamattomien syyllistäminen on jatkunut Ylellä jo pitkään, mutta erityisen irvokkaaksi asian tekee tällä kertaa se, että olemme juuri saaneet omikronin myötä käytännön oppitunnin siitä, että ”keisarilla ei ole vaatteita”. Rokotuksiin asetetut odotukset eivät ole toteutuneet. Silti päättäjillä ei näytä olevan muuta vastausta kuin kehua lisää näkymättömiä vaatteita. Loputkin kansalaiset pitäisi saada tien varteen ihastelemaan keisaria.

Kansalaisten jakaminen A- ja B-kansalaisiin, koronapassin käytön jatkuva laajentaminen ja pakkorokotusten suunnittelu ovat räikeitä irtiottoja länsimaisesta ihmiskuvasta ja kansalaisia tasa-arvoisesti kohtelevasta yhteiskuntasopimuksesta.

Olisikohan jo aika ruveta ennakkoluulottomammin katselemaan millä eväillä korona on selätetty esimerksi Intiassa ja Japanissa? Intiassa oli keväällä ”maailman pahin koronatilanne”, nyt siellä tartuntakäyrät näyttävät nollaa. Sama kävi pienemmässä mittakaavassa Japanissa; elokuussa tartunnat olivat huipussaan, nyt lähes nollassa. Pienenä vinkkinä: Kummassakaan maassa käännettä ei saatu aikaan rokotteilla.

Mediasta ulossuljetut toisinajattelevat tutkijat saattaisivat tietää vastauksia näihin juttuihin.

PS. Lähetin Wideroosia koskevasta jutusta keskustelupuheenvuoron uutisen yhteydessä olevaan keskusteluosioon. Eipä läpäissyt juttuni Ylen moderaattorin seulaa.

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu