Näin punavihreät huijaavat sinua linnoitus- ja linnanpihatekniikalla

 

Tämä on viestinnällinen kikka, jolla punavihreät poliitikot huijaavat joka ikinen päivä. Otetaan esim. Pekka Haavisto. Hän sanoo käytännössä, että lastenoikeudet ovat niin tärkeitä, että ministerillä on oikeus rikkoa lakia. Mitä vikaa tässä väitteessä on? Siinä on se virhepäätelmä, että lastenoikeudet ovat tärkeitä, mutta siitä ei seuraa se, että ministeri voisi luvan kanssa rikkoa lakia tai höpötellä asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Ikävä kyllä tällainen virheellinen perustelutapa politiikassa on hyvin yleinen.

Pureudutaanpa sen rakenteeseen tarkemmin ja katsotaan miten se toimii. Tässä on kysymyksessä linnoitus- ja linnanpihavirhepäätelmästä. Suuressa maailmassa tätä kutsutaan Motte and Bailey-fallacy. Tämä on yksinkertainen viestinnän keino, mutta tosi tehokas. Viher-vasemmisto käyttää sitä jatkuvasti tuputtaessaan näitä harhaisia utopioita meille kaikille.

Kuvittele mielessäsi jämerä keskiaikainen linnoitus ja pihalla on linnanpiha, jossa on hataria hökkeleitä. Jos vihollinen hyökkää, niin ihmiset menevät kipin kapin linnaan suojaan.  Linnoitusta on vaikea valloittaa koska    se on tehty vahvaksi. Ihan samalla tavalla käy poliittisessa keskusteluissa/väittelyissä, kun joku punavihreän hatarasti perusteltu hanke jää alakynteen, niin puolustautujat vetäytyvät linnaan kiireen vilkkaa, jotta he pystyisivät puolustautumaan paremmasta asemasta.

Kun huomataan, että ministeri rikkoo lakia, vihreät eivät jää puolustamaan asiaa sinänsä vaan vaihtaa puheenaiheen, jota vastaan ei voi hyökätä. Että miten voitte vastustaa ihmisoikeuksia, entä lapsen oikeus elämään. Tämä maalataan sellaiseksi että Haaviston vastustajat näyttäisi yhtäkkiä hirviöiltä, vaikka tässä tapauksessa nimenomaan Haavisto on ollut se pahantekijä.

Otetaanpa lisää esimerkkejä. Pakolaisiin liittyvä turvapaikkaoikeus. No sehän on yleismaailmallisesti  hyväksytty oikeus. Mutta sitten siitä väännetään se, että ei saisi palauttaa takaisin ketään. Tämä päättelyketju on jälleen virheellinen. Suomi voi aivan mainiosti palauttaa ihmisoikeuksia kunnioittaen jokaisen joka ei täytä turvapaikan hakukriteereitä.

Otetaan lisää. Suomi on ihmisoikeusvaltio, joten alaikäisten pitäisi voida tehdä itselleen peruuttamattomia sukupuolenkorjausleikkauksia. Ei pitäisi. Taas jälleen sama harhauttava rakenne, kun vihreiden viestintää tarkastelee. Kun katsoo tarkkaan niin heidän viestinnällinen onttous paljastuu. Keith Walner huomauttaa ”sillä vahvalla linnoitusväitteellä ei ole mitään tekemistä linnanpihaväitteen kanssa. Tämä on vahva väite. Suomi on ihmisoikeusvaltio(linnoitus). Lasten sukupuolen korjausleikkaus (heikko väite)”

Vihervasemmisto kertoo päivittäin taistelevansa fasismia vastaan(tämä on linnoitus), mutta kuka oikeasti haluaa päinvastaista. Haluaako joku taistella näiden puolesta? Ei, mutta niin älytöntä kuin se onkin, niin tämän vahvan väitteen varjolla tuputetaan vasemmisto politiikkaa, joka on niin kökköä ja niin huonoa että se ei muuten menisi kaupaksi. Vasemmisto onkin ottanut taktiikakseen, että he madaltavat rajaa, että mikä tulkitaan ääriajatteluksi ja he löytävät sitä kaikkialta. Sillä yritetään saavuttaa asema sille, että käytännössä vasemmistopolitiikan vastustamisesta tulee joltain osin laitonta, joka on ihan posketon ajatus länsimaisessa demokratiassa, mutta ei se heitä haittaa. Suomessa pitäisi asteettain luopua sananvapaudesta,  kulttuurin vapaudesta, poliittisista vapauksista (linnanpiha) ihan vaan sillä verukkeella että vasemmisto haluaa taistella ääriaatteita vastaan

Ilmastonmuutos, ihmisellä saattaa olla siihen vähäinen vaikutus.(Tämä on linnoitus), mutta siitä ei voi seurata sitä että suomalaista autoilijaa pitäisi kytätä satelliittivalvonnalla (linnan piha), tai dieselin hintaa nostaa taivaisiin asti(linnan piha) ja pitäisi luopua vanhoista autoista, jotka kestäisi vielä kauan ja pitäisi hankkia sikakalliita sähköautoja (linnanpiha). Vastustatko sinä kestävää kehitystä (linnoitus) tai tasa-arvoa (linnoitus). Hyvin harva vastustaa. Pitäisi olla varovainen näissä linnoituspuheissa ja mitä niiden varjolla meille tuputetaan. Kannattaa kuunnella tarkkaan mitä politiikot meille täsmällisesti sanoo, miten he asian perustelee. Ihmisiä on huijattu kautta aikojen, mutta tässä auttaa suuresti se, että hahmottaa miten huijaukset toimii.  Eli miten huijauksen rakenne on järjestetty? Kun sen hahmottaa, niin niitä osaa paremmin varoa. Sitä voi verrata taikuriin ja siihen kuinka se huijaa yleisöä, mutta kun pääset perille heidän tempuistaan niin lumous siitä katoaa.

What do you want to do ?

New mail

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu