Putinin turvatakuu: Karjalan palautus vastaan Natosta kieltäytyminen?

Luin eversti Kalle Lehmuksen elämänkerran ja huomasin, että jo 1930-luvulla Neuvostoliitto tarvitsi turvatakuita, joka sittemmin osoittautuikin hämäykseksi. Olisiko nyt Suomen hyvä olla suojavyöhyke lännen ja Venäjän välillä niin, että me sitoudumme 20 vuodeksi olemaan liittymättä Natoon, ja puolestaan Venäjä palauttaa meille Karjalan aina Viipuria ja Monrepos´ta myöten. Tämä voisi olla presidentti Putinille jopa mieluisa ratkaisu, jolloin pohjoinen ulottuvuus olisi rauhoitettu ja Venäjä voisi keskittyä keski- ja eteläosan turvallisuuteensa.

Joku saattaa ajatella, että kyseessä on mielipuolinen ajatus, mutta tarkemmin ajateltuna tämä saattaisi olla maailmanpoliittisesti erityisen mahdollinenkin ajatus! Olihan Neuvostoliittokin aikoinaan ollut suostuvainen Karjalan palauttamiseen, mutta suomalaiset, lähinnä presidentti Koivisto, eivät silloin ottaneet asiaa vakavasti. Maailmanpolitiikka on siitä erikoista, että tulehtuneissa suhteissa eläessämme, niin kuin tänä päivänä elämme, radikaalitkin ja perinteisistä poliittisista ajatuksista poikkeavat ehdotukset saattavat tuoda ratkaisun rauhanomaiseen rinnakkaiseloon.

Asiaa kannattaisi fundeerata ja ensin epävirallisissa keskusteluissa hyvät suhteet omaavien henkilöiden tuoda esille, vaikka perinteistä kotiryssä-verkostoa ei enää taida kellään suomalaisella poliitikolla ollakaan. Ans kattoo nyt…

 

 

+5
erkkioa
Sitoutumaton Helsinki

Diplomi-insinööri, pastori, kansainvälisen kaupan ekspertti

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu