Suomen ilmasto jäähtyy liian nopeasti?

Ilmatieteenlaitos kertoo, että vuonna 2021 Suomen keskilämpötila +2,8 astetta Celciusta on LASKENUT 0,1 astetta Celsiusta verrattuna kolmenkymmenen vuoden keskiarvoon ja 2,0 astetta edelliseen vuoteen 2020 verrattuna, jolloin keskilämpötilamme oli +4,8 astetta Celciusta! Ilmaston viilentyminen on siis Suomessa huippunopeaa. Ovatko Suomessa päästövähennykset jo menneet överiksi, kun kymmeniä paperitehtaita on jo suljettu ja turvetuotanto ajettu hallituksen toimesta alas ja korvattu saastuttavalla tuontihakkeella?? Missä ovat vihreiden poliitikkojen nuoria pelotteleva väite ”ilmastohätätilasta” ja kirkonkin toitottama ”ilmastokriisi” maassamme?

Näitä tosiasioita vasten Elokapina-ihmiset ovat ilmeisesti täysin harhaanjohdettuja, ja nuorten mielenterveysongelmien räjähdysmäinen kasvu johtuu mielestäni pelkästään tietämättömien aivopestyjen poliitikkojen, usein nuorten naisten (anteeksi vaan, mutta totta), valheellisesta julkisesta propagandasta. Mikä taho on vastuussa saattaa harhaanjohtajat edesvastuuseen etenkin nuorten kiihottamisesta ja pelottelusta?

Kirkon tehtävä on auttaa nuoria ja rohkaista heitä kertomalla tosiasioita, ei menemällä mukaan populistiseen pelotteluun. Mistä nuori epävarma ihminen voi saada apua ja rohkaisua elämäänsä, jos kirkkokin toitottaa samaa valhetta uhkaavista ilmastokriiseistä, joita ei ainakaan Suomessa ole? Helsingin yliopiston avaruuden huippututkimusyksikkö on todennut 100 kilometrin korkeudessa ilmakehän jo vuosikausia viilentyneen, ja nyt se viileys näyttää laskeutuneen jo Suomen tasolle!

Suomen keskilämpötila oli +2,8 astetta vuonna 2021 ja Roomassa vastaavasti +14 astetta. Roomassa kukaan ei pelottele kahden asteen lämpötilan nousulla. Suomessa 2 asteen lämpötilan nousu toisi kansantaloudellisesti ja kansan terveyden kannalta yli 3 miljardin euron myönteisen vuosittaisen vaikutuksen. Miksi emme ota sitä vastaan?

Jumala on maailman luonut ja Hän on luvannut pitää meistä huolta. Tätä turvaa meidän tulee lapsillemme julistaa. Sään ääri-ilmiöt on kaikki Raamatussa jo kerrottu, eli ilmastonmuutos ei tuo näitä sään ääri-ilmiöitä, vaan asia on päinvastoin, sään ääri-ilmiöt aiheuttavat ilmastonmuutosta. Jos nuorisomme ja poliitikkommekin tuntisivat maailman geologian ja maantieteen historiaa, he ymmärtäisivät, että Grönlannissa on aiemmin viljelty viljaa ja mantereet ovat liikkuneet päiväntasaajan molemmin puolin. Maapallo ei ole stabiili, vaan jatkuvasti maankuori on liikkeessä.  Siksi on epäluonnollista odottaa, että esimerkiksi metsät pitäisi säilyttää nykytilassaan. Kaikki muuttuvat ja ihmisen tulee sopeutua ja hyväksyä muutokset ja pyrkiä pikemminkin elämään tasapainoista elämää luonnon ja lähimmäisen ja Jumalan kanssa. Nauttien Jumalan antamasta elämästä.

+11
erkkioa
Sitoutumaton Helsinki

Diplomi-insinööri, pastori, kansainvälisen kaupan ekspertti

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu