Entäpä, jos Suomi ryhtyisikin afgaanipakolaisten kummiksi?

Hallitus kaavailee parin tuhannen afgaanin tuomista Suomeen turvapaikkaprosessiin. Miksi taas ajatellaan, että auttaa voidaan vain tuomalla ihmiset vieraaseen kulttuuriin asumisperusteisen sosiaaliturvamme pariin? Kokemukset heidän kotoutumisestaan Suomeen ovat huonot.

Entäpä, jos Suomi ajattelisi asiaa toisin ja ryhtyisi vaikkapa kahden tuhannen afgaanipakolaisen kummiksi. Ostaisi heille islamilaisesta maasta (ehkä Afganistanin naapurista) asunnon ja takaisi kolmeksi vuodeksi sosiaaliturvaa 400 euroa kuukaudessa. Se on iso raha siellä kohdemaassa. Kolmessa vuodessa henkilö varmasti kotoutuu oman kulttuuri- ja kieliperimänsä maahan. Hän sai siis avun uuteen elämään.

Eli, kun esimerkiksi Turkmenistaniin syntyy afgaanipakolaisten leiri, niin Suomi ei sieltä lennätä tuhatta ihmistä tänne, vaan kotouttaa heidät ko. maahan tai muuhun pakolaisen haluamaan islamilaiseen maahan.

Kaikki olisivat tyytyväisiä ja kummius tulisi paljon edullisemmaksikin kuin vuosikymmenen kotouttaminen Suomessa.  Hallintobyrokratia hoituu eduskunnassa parissa päivässä, jos tahtoa löytyy.

+1
ErkkiSaarinen
Perussuomalaiset Helsinki

VTM, Helsingin Perussuomalaisten jäsen. Facebook Erkki Saarinen,ps
Kotisivu erkkisaarinen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu