Entäpä, jos Suomi kotouttaisikin kiintiöpakolaiset omassa kulttuuriympäristössä?

Hallitus kaavailee tuhannen afgaanin tuomista Suomeen turvapaikkaprosessiin. Miksi taas ajatellaan, että auttaa voidaan vain tuomalla ihmiset vieraaseen kulttuuriin asumisperusteisen sosiaaliturvamme pariin? Kokemukset heidän kotoutumisestaan Suomeen ovat huonot.

Entäpä, jos Suomi ajattelisi asiaa toisin ja ryhtyisi vaikkapa  afgaanipakolaisen kummiksi. Ostaisi heille islamilaisesta maasta (ehkä Afganistanin naapurista) asunnon ja takaisi kahdeksi vuodeksi sosiaaliturvaa 400 euroa kuukaudessa. Se on iso raha siellä kohdemaassa. Kahdessa vuodessa henkilö varmasti kotoutuu oman kulttuuri- ja kieliperimänsä maahan. Hän sai siis avun uuteen elämään.

Eli, kun esimerkiksi Turkmenistaniin syntyy afgaanipakolaisten leiri, niin Suomi ei sieltä lennätä tuhatta ihmistä tänne, vaan kotouttaa heidät ko. maahan tai muuhun pakolaisen haluamaan islamilaiseen maahan.

Kaikki olisivat tyytyväisiä ja kotouttaminen tulisi paljon edullisemmaksikin kuin vuosikymmenen kotouttaminen Suomessa.  Hallintobyrokratia hoituu eduskunnassa parissa päivässä, jos tahtoa löytyy.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu