Ilmastotekokirja arvostelu

Luin Kaisa Happosen kirjoittaman Ilmastotekokirjan. Kirja sisältää perusajatukset mitä on ilmastomuutos ja miten se näkyy. Kovin syvälle kirjassa ei eri teemoissa mennä. Voisi sanoa, että perusopus nuorelle tai asiasta ei niin perillä olevalle. Kirja on selkeästi tehty nuorisoa ajatellen. Kirjassa on mukavasti tuotu esille keskusteluomaisesti asioita. Siinä onkin haastateltu väkeä ja se myös esitetään sillä tavoin. Mukana monia suomalaisia kuuluisuuksia. Heillä on ihan oikeaa asiaa ja he puhuvat asioista asiallisesti. Sen puolesta voimme antaa kirjan nuoremmallekin väelle luettavaksi.

Hieman huolestuin kirjan loppupuolella olevasta aktivismi osasta. Siihen ei pelkästään vaikuttanut se, miten Elokapina oli tänään sotkenut paikkoja Sanomatalossa. Haluan itse todellakin, että teemme muutosta tuotanto- ja elintavoissa. Näin voitaisiin varmistaa pallomme pitkä elämä ilman suurempaa kärsimystä. Nämä aktivistien tavat eivät vain vie asiaa eteenpäin. Näkyminen, puhuminen tai vaikuttaminen muulla tavoin ovat isoja asioita. Mutta se, että tuhotaan, sotketaan ja vaarannetaan sivullisia eivät kuulu tähänkään teemaan. Ilmastonmuutos saa väärän kuvan ja ikävä kyllä sen takia moni varmasti vastustaa vihreitä asioita, kun on nähnyt tällaista tuhoa tehtävän.

Palatakseni kirjaan. Siellä on hyviä vinkkejä, miten itse voi vaikuttaa omilla teoilla. Kirjassa on mukavasti pieniä tehtäviä/haasteitakin. Ne voivat olla yksi tapa lähteä liikkeelle. Lue kirja vaikka mielenkiinnosta asiaan tai jos asia on ihan vierasta.

EsaJalonen
Kokoomus Nokia
Ehdolla kuntavaaleissa

Uusioperheen isä ja lapsia on neljä. Harrastan kävelyä, padelia, lukemista, leipomista, golffia ja biohakkerointia.
Tässä blogissa aiheet vaihtelevat ilmastonmuutoksen, terveysteknologian ja politiikan välillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu