Kuntapolitiikan vastuut

Kuntapolitiikassa ollaan eri tasolla kuin valtakunnallisessa päätöksenteossa. Tätä mielestäni sekoitetaan äänestäjien ja ehdokkaiden puheissa, ei kaikkien. Kunnallisella tasolla päätämme omista tärkeistä asioista, kuten terveydenhoito. Nyt tuleva valtuusto voi joutua historialliseen tilanteeseen, jolloin valtuutettujen vastuuta tiettyjen palveluiden järjestämiseltä viedään pois. Kyse on siis sote-mallista ja hyvinvointialueista. Meille kunnalliselle tasolle jää silti iso rooli hoitaa monia tärkeitä paikallisia asioita. Sitäkään ei varmasti tiedetä millaista yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa tullaan toteuttamaan. Lähipuistot tai muut vastaavat vaikuttavat edelleen hyvinvointiin ja niiden päätösvalta ei siirry hyvinvointialueille. Miten sinä rentoudut?

Kaavoitus, koulutus, kasvatus, liikunta, elinkeinoelämä, tiet, ympäristö ja paljon muuta. Kunnille jää tehtäviä edelleen sote-uudistuksen jälkeen. Meidän pitää saada jälleen hyvin yhteen hiilen puhaltava ryhmä valtuutettuja. Se ei automaattisesti tarkoita, että kaikki ovat samaa mieltä asioista ja eikä pidäkään olla. Tärkeintä on saada ryhmä keskustelemaan avoimesti asioista ja löytämään paras ratkaisu kuntalaisille ja kunnalle. Puolueet toimivat paikallisella tasolla hieman eri lailla kuin valtakunnallisesti. Yhtenäisiä linjoja löytyy, mutta paikalliset puolueet ja edustajat kumminkin pohtivat paikallisesti edellä mainittujen teemojen ympärillä. Paikalliset edustajat päättävät lämmitysmuodoista ja rakennusmateriaaleista kunnan omien rakennusten osalta. Monia konkreettisia päätöksiä arjessamme. Nokia pystyy olemaan edelläkävijä monella saralla ja luomaan alueesta entistä enemmän vetovoimaisen.

Ennen kuin hyvinvointialueet toteutuvat, niin meillä on myös paikallinen sote vastuullamme. Meidän velvollisuutemme on varmistaa palveluiden kehittyminen paikallisesti ja alueellisesti. Jatketaan pölyjen karistamista Nokian päältä ja tehdään alueesta elinvoimainen.

+1
EsaJalonen
Kokoomus Nokia
Ehdolla kuntavaaleissa

Uusioperheen isä ja lapsia on neljä. Harrastan kävelyä, padelia, lukemista, leipomista, golffia ja biohakkerointia.
Tässä blogissa aiheet vaihtelevat ilmastonmuutoksen, terveysteknologian ja politiikan välillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu