Luonto antaa ja vaatii

Nokialla on vesistöä ja asumatonta aluetta hyvinkin paljon. Meillä ei ole montaakaan luontopolkua. Meidän pitäisi enemmän mahdollistaa kuntalaisten pääsyä luontoon. Laavut ja luontopolut luovat mahdollisuuden nauttia luonnosta turvallisesti. Luonto rentouttaa ja antaa mahdollisuuden liikkua. Hyvin tehdyt paikat ovat myös yksi mitä voidaan tulla katsomaan kauempaa. Luotokin on hieno paikka, mutta sinne ei vaan pääse ilman venettä. Pitäisikö rakentaa korkea kävelysilta sinne? Annetaan kaikille mahdollisuus hyödyntää sitä.

Luonnon monimuotoisuudesta täytyy pitää huolta. Vieraslajeja pitää poistaa, jotta meidän omat suojellut kasvimme ja eliöt voivat elää normaalisti. Monet vieraslajit ovatkin hyvin kovia kasvamaan ja leviämään. Tähän tarvitaan myös kuntalaisten apua, mutta kaupunki voisi tarjota tietoa ja vaikka välineitä hävittämiseen. Tai voisi olla koordinaattorina hävittämiselle. Nykyinen verkkopalvelu, jossa voi ilmoittaa vieraslajeista on hyvä ja hyödyllinen.

Tehdään Nokiasta Suomen siistein kaupunki, Suomen Singapore. Suomessa ei virallista kisaa siisteimmästä kaupungista ole, mutta se ei silti estä meitä tekemästä oikeita ratkaisuja. Auttaisiko roskiksien lisääminen? Voisiko katujen roskiksetkin auttaa kierrätyksessä? Singaporen ratkaisu on kova rangaistus roskaamisesta. Siihen emme voi lähteä. Meilläkin on paljon eri pykäliä. En usko, että pykälät auttavat tässä asiassa. Voisiko kunnon kannustin auttaa? Kunnan veroprosentin tiputus esimerkiksi.

0
EsaJalonen
Kokoomus Nokia
Ehdolla kuntavaaleissa

Uusioperheen isä ja lapsia on neljä. Harrastan kävelyä, padelia, lukemista, leipomista, golffia ja biohakkerointia.
Tässä blogissa aiheet vaihtelevat ilmastonmuutoksen, terveysteknologian ja politiikan välillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu