Pelkoa vai rohkeutta

Innovaattorina saan monesti kuulla kieltävän vastauksen. Kaveri vieressä voi todeta, että olitpa rohkea, kun uskalsit puolustaa. Näissä tilanteissa onkin tärkeä aloittaa se keskustelu. Miksi voitaisiin jotain tehdä tai miksi ei tehdä. Muutos pelottaa aina. Ei tiedetä tulevaa, eikä nähdä mitä hyvää siitä voisi olla. Pelko voi johtua myös siitä, että on totuttu menemään helpoimman kautta. Uudet asiat voivat vaatia opiskelua.

Kunnallispolitiikassakin tähän törmää. Helpolla sanomme ei. Onneksi meillä poliitikoilla on aina perustelut asialle, vai onko. Mitä, jos silti joskus nousisimme asiamme yläpuolelle ja pohdittaisiin rohkeasti eri vaihtoehtoja. Otetaan esimerkki. Itse puhun monesti julkisen liikenteen lisäämisestä ja yksityisautoilun vähentämisestä, saasteisiin perustuen. Sitten taas, jos kärjistetään asia toisinpäin. Lopetetaan julkinen liikenne ja kaikkien pitäisi käyttää omaa autoa. Jälkimmäiselle en heti keksi hyvää perustetta. En myöskään usko, että se toimisi, mutten myöskään usko, että kaikki käyttäisivät julkista liikennettä. Nämä molemmat ääripäät vaatisivat monenlaisia muutoksia. Jos ei olisi julkista liikennettä, niin kunnissa pitäisi ihan eri tavalla järjestää peruspalveluita, koska kaikilla ei olisi varaa autoon. Tai riittäisikö meillä edes parkkipaikat kaikille autoille, vaikka kaikille saataisiinkin auto.

Tuo oli hyvin kärjistetty, mutta joskus meidän jokaisen olisi mietittävä mitä meidän ajamat muutokset oikeasti voisivat tarkoittaa. Yksin me harvoin löydämme kaikkia näkökulmia. Silloin tarvitaan erilaisia perusteltuja näkemyksiä. Se on rohkeutta, jos uskaltaa sanoa, että tuossakin asiassa tämä asia minua pelottaa. Itsekkään en tiedä huomisesta ja kunnallispolitiikkaan vaikuttaa moni tekijä mm. regulaatiot, lait, pandemiat. Yhdessä me teemme Nokiasta kodin meille kaikille.

0
EsaJalonen
Kokoomus Nokia
Ehdolla kuntavaaleissa

Uusioperheen isä ja lapsia on neljä. Harrastan kävelyä, padelia, lukemista, leipomista, golffia ja biohakkerointia.
Tässä blogissa aiheet vaihtelevat ilmastonmuutoksen, terveysteknologian ja politiikan välillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu