Al Goren uusi ilmastoelokuva

Tunnetun ”Epämiellyttävä totuus”-elokuvan tekijä Al Gore on kirjoittanut uuden elokuvan. Päätähtena on edelleen Al Gore itse. Jatko-osan nimi on ”Epämiellyttävä seuraus” (An Inconvenient Sequel). Siinä missä ensimmäinen kilautti hyvät rahat kassaan ja toi Al Gorelle Nobelin palkinnon, uusi elokuva taitaa flopata. Ennusteen mukaan tuottaa vain 4% siitä mitä ensimmäinen.

Elokuva on herättänyt vain vähän kiinnostusta ja tulot taitavat jäädä miinukselle.

Ei mene muutenkaan aivan ruusuisesti Al Gorella. Dr. Roy Spencer, tunnettu klimatologisti jonka sivuja miljoonat seuraavat sai valmiiksi kirjansa ”Epämiellyttävä petos”. Alaotsikkona on ”Miten Al Gore vääristelee ilmastotiedettä ja energiapolitiikkaa”. Kirja herätti siinä määrin raivoa Al Goren puolesta, että Dr. Spencer joutui sulkemaan verkkosivunsa hakkerien hyökkäyksen vuoksi. Tämä on kirjojen polttamista tuotuna nykyaikaan, toteaa Roy Spencer.

Uusi elokuva tarjoaa hyvät mahdollisuudet Al Goren arvosteluun. Elokuvassa petoksellisia väitteitä riittää. Tiedemies Al Gore ei ole koskaan ollut, taitava demagogi kyllä, mutta temput alkavat olla tuttuja. Demokraattinen puolue on silti Goren hyppysissä, mitä tulee ilmuun, Gore on vaikutusvaltainen hahmo puolueessa.

Myös John Coleman, Weather Channelin perustaja syyttää Al Gorea tieteellisestä petoksesta. Elämä planeetalla on parempaa kuin ennen, väittää Coleman.

The Guardian-lehti, mielestäni täysin toivoton tapaus mitä tulee ilmastonmuutoksen käsittelyyn, väittää että olisi epäamerikkalaista jättää Goren elokuva katsomatta.

Amerikan jäämyrskyistä Al Gore toteaa että ne ovat juuri sitä mitä voikin olettaa ilmastokriisiltä. Nyt Alaska on kärvistellyt erittäin kylmissä oloissa viikkotolkulla, ainakin alaskalaisilta menee usko ilmuun samassa tahdissa kuin se täällä lisääntyy.

Al Goren mielestä on 12 vuotta aikaa jäljellä säästää planeetta. (Aivan kuten 12 vuotta sitten).

Al Goren mielestä siirtolaiset ovat ilmastonmuutoksen uhreja.

Al Gore kannattaa varauksettomasti Green Dealia, vastaavaa viritelmää kuin mitä meidän oma EU:n New Green Deal, johon aiomme varata 1000 miljardia EU:ssa.

Ilmankos pääministeri Sanna Marin ja Al Gore yhteen passaa, tapasivat toisensa vast´ikään ja olivat varmaan kaikesta yhtä mieltä.

Al Goren vanhasta filmistä olen joskus tehnyt kritiikin. Jo silloin pidin sitä huijauksena. Toki niistä ajoista moni asia on tarkentunut ja nykyään osaan yksilöidä paremmin missä ne silmänkääntötemput tehdään.

Isoin virhe vanhassa elokuvassa on Michael Mannin lätkämailagraafi, joka osoittaa ainutlaatuisen nopeaa lämpenemistä. No, ei ole lämmennyt ja graafi on todistettu petokselliseksi (voin selittää lähemmin oikeusprosessia jos joku kysyy).

Ensinnäkin dataa, mihin Mannin tutkimus perustuu, ei ole ja se vähä mitä on, on manipuloitu osoittamaan lätkämailaa. Ainoa puunlusto mikä koko tutkimuksessa on, on bristlecone, joka on niitä ainoita puita, jotka kasvavat eri logiikalla kuin muut puut. Muunlajiset puut eivät kelvanneet tutkimukseen, puunlustoista tutkimuksessa oli tarkalleen sanoen yksi puulaji ja yksi (1) dendrokronologinen näyte puusta.

Ilmastotieteen alennustilaa kuvaa se, että Mannin tutkimus on silti vertaisarvioitu ja väärennetyn tutkimuksen tekijä edelleen keekoilee IPCC:n liepeillä ja Penn Staten yliopistossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu