Alli Huuppa NATOon. Vai pelkkä Suomi ensimmäiseen kattaukseen?

Miten päästä jäseneksi eksklusiiviseen klubiin, vaikkapa KSSS:ään?

Kungliga Svenska Segelsällskapiin pääsemiseen tarvitaan suosittelijat.  Ja hakemus.  Ja sitten jäsenistö päättää onko hakijassa ainesta.

Ns. puheet on klubin jäsenillä, ei hakijalla.

Jos hakija on tullut tunnetuksi siitä että majoittaa suojiinsa epämääräisiä aineksia, voi olla ettei jäseneksi niin vain pääsekään.

NATO on hiukan samantapainen eksklusiivinen klubi kuin KSSS.

Pitäisikö Suomen odottaa?

Presidentti Niinistö on ilmaissut asiansa selkeästi.  Ei ole meidän asiamme päättää keitä klubiin otetaan jäseniksi.
Nyt kun olemme kiittämättömyydellämme, puutteellisella alamaisuutemme osoituksilla ja aselahjoituksillamme jo herättäneet raja-aidan toisella puolella rellestävän sikafarmarin huomion, olisi silkkaa tyhmyyttä kieltäytyä jäsenyydestä jos sitä tarjotaan.

Hiusverkko kiristää

Ruotsin raskaassa ovat saaneet pitää pitkää tukkaa mutta ovat joutuneet käyttämään hiusverkkoa ettei hiukset valahda silmien eteen tähdätessä.

Olen lievästi sanoen hämmästynyt mikä poru Ruotsissa on syntynyt kun näyttää ettei heitä huolitakaan ensimmäiseen kattaukseen.

Olisin ollut huolissani siitä etteivät he halua NATOon ollenkaan, kun ovat saaneet lymyillä selkämme suojissa jo reilut sata vuotta.  Puolueettomuudella on jo pitkät perinteet Ruotsissa.

Ei edes Tukholman reuna-alueen pommittaminen viime maailmansodan loppuvaiheissa synnyttänyt haluja liittyä NATOon.

Eikä edes ruotsalaisen Catalina-lentoveneen alas ampuminen keskisellä Itämerellä kesken kiivaimman kylmän sodan.

Puolueettomuushistoriaa

Ruotsilla on ollut Yhdysvaltain turvatakuut jo pitkään.  Varsinkin mitä tulee ydinaseisiin.

Ajattelihan Ruotsi kehittää omankin pomminsa mutta luopui aikeesta.

Hiukan olen hämmästynyt siitä pelon tunteesta, mitä ruotsalaiset nyt kokevat.  Olisin luullut että iso rauhanoppositio syntyy tukemaan puolueettomuutta jolla ovat kuitenkin niin hyvin selviytyneet.

Ai-jai, veristen viikinkien jälkeläiset ja entinen soturikansa joka valloitti melkein koko pohjoisen Euroopan ja nyt noin huolissaan.  Kyllä se siitä, pitää vain tähdätä huolellisesti silmien väliin jos tulee tosipaikka.

Presidentti puhuu katukieltä

Oikein nauratti, miten presidentti Niinistö osasikin käyttää kieltä jota Putin ymmärtää.

Maininta siitä että aseemme ovat hyvin rasvattuina, on sellaista puhetta mitä kaduilla käytetään.
Se ei ole passiivisaggressiivista vaan aggressiivispassiivista.  Yritä motata ja katsotaan miten käy.

Olen sen verran suorittanut osallistuvaa havainnointia että tiedän miten kaduilla puhutaan.

Marin vs. Niinistö

On huolestuttavaa jos ulkopolitiikka taantuu tokaisuiksi ja ajattelemattomuuksien lateluksi.  Yli voi lyödä myös toiselta laidalta.  Diplomaattisuus tarkoittaa että ihan kaikkea ei sanota mitä ajattelee.

Niinistön toiminnan muutos heijastelee maailman muutoksia.  On ymmärrettävää että tiettyä hitautta on asennoitumisessa.  On ihan kunniakasta että on edes yritetty säilyttää keskusteluyhteys.

Omasta puolestani ajattelen että Venäjä ylitti punaisen viivan jo alkaessaan salamurhata toisen maan kansalaisia.

Putinin ja Trumpin tapaaminen Helsingissä oli arvoton näytelmä.  Putinin myöhästymisen olisi pitänyt aiheuttaa sen että punainen matto olisi kääritty rullalle ja sanottu että luultiin ettet tule ollenkaan.

”Olen Norjasta”

Ruotsi on luovuttanut puhevaltansa vieraille.  Vieraille jotka kannattavat Putinia ja vieroksuvat yhtä NATOn jäsenmaata.  Sen seurauksena Ruotsi ei pääse tässä kattauksessa Natoon.

Ja on muutakin,  Ruotsi-kuva on saanut särön muslimimaissa ja sen se on saanut erihenkisten äärioikeistolaisten ansiosta.  Mitä tahansa kirjoja ei näköjään voi polttaa.  Pohjoismaille asetetaan punaisia viivoja muistakin suunnista kuin Venäjältä.

Turvallisinta ruotsalaisille on väittää olevansa Norjasta, mikäli liikkuvat Lähi-Idässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu