BLM-liike, Elokapina ja Kiinan vaikutus

George Floyd oli pidätettäessä sekä fentanyylin että Covid-taudin vaikutuksen alaisena, joihin molempiin Kiinan osuus ei ole ainakaan vähäinen.  Mutta ei mennä nyt niihin vaan käsitellään BLM-liikettä ja hiukkasen sen vähäisempää poikapuolta, Elokapinaa.

George Floyd

George Floydin kuolema on varsin identtinen sen kuoleman kanssa jonka koki keski-ikäinen naisihminen kauppakeskus Isossa Omenassa.

Hyväksytty taltutuksen metodi on se että taltuttamista jatketaan niin kauas kunnes kohde on rauhoittuu.  Tässä on vain se pieni ongelma, että jos kohdehenkilöltä on happi loppumassa, niin rauhoittumista ei tapahdu ennen tajunnan menetystä tai kuolemaa.

Kuoleman mekanismi on se että akuutti hengitysvaje aiheuttaa sydämen pysähtymisen.

Akuutti hengitysvaje puolestaan johtuu siitä että mahalleen (tai selälleen) pantu kohdehenkilö on yksinomaan palleahengityksen varassa.  Muista hengityslihaksista ei ole siinä asennossa apua.  Jos pallealihas on heikko tai sen toiminta estyy painamisen tai keskivartalolihavuuden tai täyden vatsalaukun (tai kaikista näistä syistä) takia, hengitystä ei tapahdu ja henkilö ei taltu.

Paheksun Floydin pidättäneen poliisin tuomiota.  Ei pitäisi tulla tuomiota jos menettely on hyväksyttyä.  Vika on toimintaohjeissa.

Tuomiossa näkyy poliittinen paine, jota tuomioistuimet kohtaa USA:ssa.

Mainittakoon että identtinen kuolemantapaus USA:ssa sattui vain hiukan ennen Floydin tapausta.  Kyseessä oli mielenterveysongelmainen joka oli itse soittanut hätäkeskukseen ja pyytänyt pidättämistään.  Hänen kuolemastaan ei tullut ongelmaa, koska pidättävät poliisit olivat mustia.  Taltuttaminen kesti pitkään ja poliisien naureskelu ja naljailu kohdehenkilön tehdessä kuolemaa ei tunnu mukavalta jälkikäteen ajatellen.

Yleisesti pidätyksistä

Nyt voisi luulla että mustia kuolee poliisien käsiin tuhansittain.  Mutta ei.  Kyse on noin kymmenestä tapauksesta vuodessa.  Se on hyvin vähän niin isossa maassa, ja ei ainakaan enempää kuin mitä Suomessa tapahtuu näissä tilanteissa väkilukuun nähden.

Valkoisia kuolee enemmän samoissa tilanteissa USA:ssa mutta valkoisia myös on enemmän.

Tulipa iso melu tyhjästä, yhdestä aiheellisesta pidätyksestä joka tehtiin ohjeiden mukaan.

Seuraukset

Floydin kuolemasta synytynyt BLM-liike (Black Lives Matter) todella sai ihmiset liikkeelle.   Ja millä tavalla.  Kauppoja ryöstettiin, poliisiautoja poltettiin ja sitä rataa.

Tarkoitusperä ei ollut parantaa poliisin toimintaa vaan lakkauttaa poliisi.  Sioista on päästävä eroon.  Poliisien rahoitus on vedettävä pois.

Toiminta on yksiselitteisesti ollut yhteiskunnan rakenteita tuhoavaa.

Lietsojiakin tarvitaan

Eivät mellakat spontaanisti syty.  Tarvitaan tieto mihin kadunkulmaan pitää kerääntyä milloinkin.  Tunnetuksi lietsojaksi on noussut Brian Becker joka on useissa yhteyksissä kertonut syvästä Kiinan ihailustaan.  Amerikassa taas hänen mielestään systeemissä ei voi olla rauhaa vaan poliisi on lopetettava, poliisi on suurin rikollisjärjestö hänen mukaansa ja koko yhteiskunnan systeemi on rikollinen.

Sama Becker on kyllä puolustanut Kiinaa sen ampuessa tuhansia mielenosoittajia Kiinassa.

Carl Dix on kunnostautunut varsinkin Fergusonin mellakoiden alullepanijana.  Hänen mielestään poliisin toiminta täyttää kansanmurhan tunnusmerkistön.  Dix on vallankumouksellisen kommunistipuolueen (RCP) johtajia joka on levittänyt julisteita, kutsunut poliiseja murhaaviksi sioiksi ja rohkaissut väkeä massiiviseen siviilivastarintaan ja on kieltäytynyt tuomitsemasta mielenosoittajia jotka ovat heitelleet pulloilla poliiseja.

Molempia, Beckeriä ja Dixiä on laajasti siteerattu Kiinan lehdistössä. Kiinan kommunistipuolueen sanotaan antaneen horjumatonta tukea BLM-liikkeelle (Joe Pateman).   Toiminta ei suinkaan tähtää sovintoon vaan yhä suurempiin vastakkainasetteluihin.

Cui bono, kuka hyötyy?

Lähdekirjan (*) mukaan Kiina pyrkii johdonmukaisesti heikentämään tulevaa vastustajaansa, USA:a.
Se tapahtuu monin keinoin, tuhannen viillon taktiikalla. Yksi näistä viilloista on rahoittaa liikkeitä jotka aiheuttavat poliittista hajaannusta USA:ssa.

Tätähän se Venäjäkin yrittää, mutta musikoiden järjestämä hämmennys on vähäisempää ja tehottomampaa.
Kiina on tukenut BLM-liikettä.  Siltä osin kuin TikTokia on ollut mahdollista käyttää, TikTok järjestää vihastuneille potenteille mielenosoittajille lisää kuohuttavaa matskua.  Se on mahdollista sillä TikTokin algoritmia ohjataan Kiinasta.

Elokapina

Elokapina ja sen äitijärjestö Extinction Rebellion on hyvissä väleissä Kiinan kanssa.  Kiina on ilmastohyvis vaikka käyttää hiiltä enemmän kuin muut käyttäjät yhteensä.  Kiinasta on tullut maailman tuotantolaitos ja niin muu maailma voi vähentää päästöjään estämällä omaa teollisuuttaan ja siirtämällä tuotantoaan Kiinaan.  Lopulta, kun kaikki tehdään Kiinassa, maailma putoaa Kiinan käteen kuin kypsä omena, tai niin Xi luulee.

Lähde *)

Kirjoitus perustuu Peter Schweizerin kirjaan Blood Money. 2024.

Taitaa olla epäluotettava lähde jos kiinalaisilta kysytään.

Kirjaa tekemässä on kuitenkin ollut toimituskunta tutkivia journalisteja, monet New York Timesista, joten lähde ei ehkä olekaan epäluotettava.

Muu lähde

Douglas Murray: The War on the West. How to Prevail in the Age of Unreason, 2022.  Murray on Spectator lehden editori ja kirjoittaa mm. Sunday Timesiin.

Murray on käsitellyt laajasti BLM-liikettä ja sen sukulaisliikkeitä ja näiden liikkeiden järjettömyyttä.  Mm. mustien intressissä olisi mitä suurimmassa määrin toimivat poliisivoimat koska rikollisuus on suurinta mustien asuma-alueilla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu