Denialistilla ei ole puolustajaa HS:ssä. Moniarvoinen keskustelu ei ole HS:n heiniä

Eero Paloheimo kirjoitus 20.8. Helsingin sanomain mielipidepalstalla oli poikkeuksellisen natsistinen.  Sivuäänet on vaiennettava.  On vain Yksi Totuus ilmastonmuutoksesta.

Tämä yhden totuuden opin kruunaa se, että se on mahdollisimman epätieteellinen väittäessään olevansa tieteen mukainen.  Willie Soonin mukaan voidaan puhua epätieteestä, antitieteestä.

Tässäpä mielipide joka ei kelpaa ”moniarvoiseen”, lue natsistiseen HS:ään, vastine jota ei julkaistu Helsingin sanomissa:

Denialistit hiipineet koloihinsa?

Eero Paloheimo käytti kovaa kieltä HS mielipiteessä 20.8.  Hän väitti ilmastonmuutosdenialistien hiipineen koloihinsa.

Denialistit, jos heillä tarkoitetaan henkilöitä jotka eivät syty ilmastonmuutospuheista, ovat elossa ja voivat hyvin.  Tunnustaudun yhdeksi sellaiseksi.  En ole hiipinyt mihinkään.  Mielestäni ilmastonmuutoksen varjolla syötetään yleisölle tarinatiedettä, jolla ei ole tieteellistä pohjaa.

Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos, jättää paljon toivomisen varaa popularisointinsa ja substanssinkin osalta.
Ilmastonmuutosta käsittelevissä kirjoissa ja artikkeleissa on heppoisia väitteitä joita ei välitetä perustella.  Ehkä ei pystytäkään.  Tässä ilmastonmuutos poikkeaa muusta tieteen popularisoinnista.

Vaikkapa nykyinen Reinin kuivuus.  Tosiasiassa ei ole tiedettä joka todistelisi kuivuuden aiheutuvan ilmastonmuutoksesta.  Yhtä vähän kuin Reinin tulvienkaan.  Ei edes IPCC väitä sellaista.  On olemassa parikin tutkimusta Keski-Euroopan kuivuuden muutoksista eikä muutosta voi havaita.  Vincente-Serrano et al. 2020 ja Oikonomou et al. 2020 molemmat päätyvät siihen ettei kuivuuksissa ole trendiä.

Julkisuudessa ladataan hiukan liikaa odotuksia hiilidioksidin kyvyille.  Muutos edellyttäisi muutosta tiettyyn suuntaan.  Reinin kohdalla joko tulvien tai kuivuuden lisääntymistä.  Asia pitäisi voida laskea.  Kyseessä on muutos ilmakehässä, noin 100 ppm, miljoonasosaa.  Se on 1/10000 osan lisäys sadassa vuodessa.  Jos hiilidioksidi olisi kalvona, kalvo olisi paksuuntunut 3:sta millistä neljään maapallon ympärillä.

Hiljentäminen

Toinen seikka joka särähti Paloheimon kirjoituksessa, on vaatimus siitä, että epäilijät tai kieltäjät on hiljennettävä.  Tämä kuulostaa natsismilta.  Yhteiskunnassa puheoikeutta on yleensä pidetty tärkeänä suojella.

Paloheimon vaatimuksen vastaisesti aion jatkaa toimintaani.  Ainakin joitakin kirjoituksia pääsee lukemaan googlaamalla nimeni.  Willie Soon on noussut viime aikoina aktiiviseksi ilmastodebatoijaksi.

Muitakin on.  Yhdysvaltojen luetuimman ilmastotieteellisen sivuston voi sanoa olevan denialistinen (wuwt).   Denialistien joukossa on ilmastotieteestä hyvin perillä olevia tahoja tohtori Soonin lisäksi, professoreja ja yksi tiedemies-astronauttikin, Harrison Schmitt.

Loanheitto

Huolestuttavaa on myös loanheitto.  Aivan kuin ainoa denialistien motiivi voisi olla rahallinen.  Willie Soon esitteleekin eräässä esitelmässään kultaisen wc-istuimensa jonka hiiliteollisuus on hänelle lahjoittanut.  Kohta sitä kai väitetään Venäjän lahjoittamaksi.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu