Ehdokas Biden ja ilmastonmuutos. Kamala ”Horrible” Harris mustana hevosena
Ehdokas Joe Biden kertoo amerikkalaisille että ilmastonmuutos on eksistentiaalinen uhka.
Tarinan tasolla tämä voi olla monelle hyväksyttävä kanta, vaikkei ihan samaa mieltä oltaisikaan. On ihan eri asia panna koko maa sekaisin ilmun tähden. Bidenia voi pitää rauhallisena ja sovinnaisena joten ehkä mitään radikaalia ei tapahtuisi vaikka Biden valittaisiinkin.
Edellisellä kerralla valinta tapahtui Lepakkonaisen ja Jokerin välillä. Näin vertailee siis kirjailija Salman Rushdie kahta edellistä kandidaattia. Lepakkonaisellakin on synkkiä salaisuuksia, mutta on sentään oikeuden puolella vastassaan Joker, kaaoksen prinssi. Kansa tarvitsee yksinkertaisia mielikuvia, ja tämä vertaus toimii. Kaaoksen prinssi kuitenkin valittiin.
Tämän kertaisella kierroksella Joe Biden johtaa kyselyissä. Jokeri on hyvissä takaa-ajoasemissa kakkosena.
Mutta yhden näkökannan mukaan tämä on vain näennäisvalintaa. Todellisuudessa monet, jopa CNN arvelee että Biden on liian huonossa kunnossa kyetäkseen aidosti johtamaan maataan.
Todelliseksi johtajaksi nousisi varapresidenttiehdokas Kamala Harris joko ihan muodollisestikin tai vain käytännön tasolla. Monille valinta näyttäytyy sellaisena että on valittava, halutaanko demokraattien apparaatti Kamalan johdossa hallintoon vai ei.
Valinta kahden hallinnon välillä
On joko valittava Jokerin, Kaaoksen prinssin hallinto, jossa ydinvoima-alaa hallinnoi tuoksukynttilätehtaan johtaja tai rekkakuski (näitä on yritetty sinne johtajiksi Trumpin aikana).
Tai demokraattien apparaatti Joe Bidenin toimiessa tahdottomana keulakuvana. Apparaatti on motivoitunut tekemään isoja muutoksia energia-alalla. Energiaa kaikki käyttävät, joten sillä olisi suuria vaikutuksia koko yhteiskuntaan kaikilla tasoilla. Biden tuskin olisi valmis panemaan koko maata sekaisin ilmun takia, mutta Kamala on.
Kamalan skenaario
Kamalalla on skenaario, yhteinen Aleksandria Ocasio-Cortezin kanssa. Kamala ja Ocasio-Cortez ovat vuosi sitten yhdessä tehneet lakiehdotuksen, Climate Equity Act:in.
Lakiehdotuksen mukaan:
1) Tehdään Uusi Vihreä Diili. New Green Deal. Tässä luovutaan fossiilisista polttoaineista. Diili perustuu ajatukseen, että ilmasto on kriisissä ja on toimittava nopeasti. Alunperin kymmenestä vuodesta on jo monta mennyt, joten aikaa ei ole hukattavissa yhtään. Kiireessä on ennenkin syntynyt monia hyviä päätöksiä. Talo on tulessa. Mutta onko se tulessa, ja tulevatko vahingot olemaan suuria väärästä sammuttamisesta?
2) Vihreä diili luo uusia hyviä työpaikkoja 2000-luvulla, perustuen juurikin tähän uuteen toimintaan, vihreään diiliin (tämä saattaa kuulostaa kehäpäätelmältä mutta sitä se ei ole ajatuksen kehittäjien mielestä).
3) Yhtäkään yhteiskunnan osaa ei jätetä jälkeen. Eli tästä kaikki ihmiset jo ymmärtävätkin että mustat ja latinot pidetään tässä mukana vaikka mikä olisi tai maksaisi se kuinka paljon tahansa tai tuntuisipa se miten epäreilulta tahansa muiden kansanosien mielestä.
Tämä ehkä muuttaa sananvapautta
Lakiehdotus luo perustan ajatukselle, että ilmastotoimet ovat välttämättömiä kansakunnan hyvinvoinnille. Siten niiden vähättely olisi epäamerikkalaista toimintaa.
Sananvapautta harkittava
Kamala on keskustellut siitä voiko perustuslain ensimmäinen lisäys, sananvapaus olla voimassa myös ilmastokriisin aikana.
Eihän ole mahdollista että natsimielistä propagandaa olisi levitetty toisen maailmansodan aikana, tai että kommunistit olisivat saaneet vapaasti levittää sanomaansa kylmän sodan aikana. Jos kriisi on päällä, on sananvapautta rajoitettava, tämähän on kaikille selvää.
Lakiehdotus mahdollistaa ilmastokriisin julistamisen. Tilanne joka oikeuttaa hallintoa toimimaan kuten kriisissä toimitaan. Se saattaisi poistaa kaiken ilmastonmuutosta epäilevän tai viranomaisten toimintaa kyseenalaistavan kirjoittelun.
Mikään virkamiehistä riippuvainen taho, ei google, facebook tai youtube tämän jälkeen julkaisisi mitään ilmastonmuutosta epäilevää tekstiä.
Omasta asennoitumisesta sitten riippuu pitääkö tätä hyvänä vai pahana asiana.
Valinnan Kamalan puolesta tai vastaan tekee USA:n kansa. Onnea valintaan! Lykkyä pyttyyn. Meillä onkin jo lenksistis-marinistinen hallinto, joten homma on meillä jo hoidossa.
Keinot sananvapauden suhteen ovat toistaiseksi olleet hienovaraisia mutta tehokkaita. Valtamedia ei ole enää moneen vuoteen julkaissut ilmua epäileviä kirjoituksia, ei USAssa eikä Euroopassa.
Mediassa vedotaan moniarvoisuuden ylläpitoon, mutta moniarvoisuus ei ulotu tähän. Edes ilmeisiä virheitä ei suostuta korjaamaan tietämättömien toimittajien kirjoituksissa. Haastateltava ei saa oiottua edes selviä virheitä itseään koskevassa kirjoittelussa (kuten Ossi Tiihonen vs Suomen kuvalehti).
Kenties turvat tukitaan lainsäädännöllä jossain vaiheessa täälläkin. Sillä ilmastokriisiä täälläkin koetaan, näin ainakin väitetään.
Riippumatta siitä onko ilmastonmuutosta, vai eikö ole, kirjoitus on hyvä.
Suomalaisille on lämpö hyväksi ja voi olla, että tuo supisuomalainen sauna pitää koronaviruksenkin loitolla, kuka tietää.
Amerikkalainen Stanfordin tutkija on päässyt jäljille, että mikroskooppisen pienet vesipisarat muodostavat vetyperoksidia, joka on desinfiointiaine. Olisiko tuota samaista ainetta saunan vesihöyryssä.
”Vesi on kaikkialla maapallolla, mutta ehkä se vain antaa sille enemmän tilaa piilottaa salaisuutensa. Sen viimeisin yllätys, Stanfordin tutkijoiden raportti 26. elokuuta julkaisussa Proceedings of the National Academy of Sciences, on, että mikroskooppiset vesipisarat tuottavat spontaanisti vetyperoksidia.”
https://www.pnas.org/content/116/39/19294
Ilmoita asiaton viesti
Kamala skenaario. Esimerkkejä ilmastonmuutoksen toisinajattelijoiden kohtelusta on jo vaikka kuinka paljon. Toisinajattelijana tiedä omasta kokemuksestani, että mitään tutkimusta, jossa osoitetaan ilmastoeliitin paradigman eli teoria olevan väärässä, ei julkaista 1- ja 2-kategorian tiedejulkaisuissa. Tämän saman kokemuksen ovat vahvistaneet monet muutkin toisinajattelevat tutkijat. Myös muutamat median edustajat ovat sulkeneet kommentit toisinajattelijoilta kuten BBC ja Guardian. Emme ole kaukana Eskon kuvaamasta tilanteesta.
Ilmoita asiaton viesti
1 tai 2 tai minkä hyvänsä kategorian lehdet julkaisevat riemusta kiljuen paradigman vastaisen tutkimuksen, kunhan se täyttää laadulliset kriteerit.
Ilmoita asiaton viesti
Toisinajattelijoiden virallinen määritelmä kuuluu seuraavasti:
”Toisinajattelija (myös dissidentti) on virallisen ajatussuunnan vastaisia mielipiteitä julkisesti esittävä henkilö. Nimityksellä viitataan useimmiten totalitaristisissa valtioissa kiellettyjä tai virallisesti tuomittuja mielipiteitä esittäviin henkilöihin.”
Tietääkseni länsimainen demokratia ja politiikka ei edusta totalitarismia, sama koskee ilmakehäfysiikkaa ja ylipäätään vakavasti otettavaa tiedettä.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoilla on monta merkitystä ja niillä luodaan mielikuvia. Ilmastonmuutoksen tutkijoista, jotka ovat eri mieltä ilmastonmuutoksen syistä ja suuruudesta, kutsutaan somessa nimellä denialist eli suomeksi ilmastonkieltäjä ja hieman hienostuneempi nimitys on skeptikko eli epäilijä. USA:ssa on tullut käyttöön nimi contrarian, joka ei siis epäile, mutta on eri mieltä. Sen voi suomentaa mm. sanalla toisinajattelija tai vastarannan kiiski.
Ilmoita asiaton viesti
Periaatteessa voisin vastata tähän samaan tapaan kuin Heimoselle:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/ehdokas-biden-ja-ilmastonmuutos-kamala-horrible-harris-mustana-hevosena/#comment-3229327
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotun, uhkaavana pidetyn ilmaston lämpenemisen epäasianmukaisuuden osoittaa jo se, että IPCC:lle tehtäväksi asetettua tieteellistä näyttöä siitä ei yli kolme vuosikymmentä kestäneestä yrittämisestäkään huolimatta ole pystytty toteamaan. Todellisuudesta olemassa olevat havainnot sekä geologistenen että viimeaikaisten havaintojen mukaan osoittavat, että kautta aikojen ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat seuranneet ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin.
Mitä itse ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousuun tulee, pitäisi kaikille asiantuntijoillekin olla selvää, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu kasvillisuuden runsastumisen myötä on todellinen hyöty ihmiskunnalle. Perusteeksi tähän kelpaa jo kasvihuoneviljely, missä kasvua parannetaan kasvihuoneen ilman hiilidiksidipitoisuutta lisäämällä.
Ilmoita asiaton viesti
’Paljon puhetta, vähän tekoja ja todisteita.’ Samojen sanaparsien toistamisella ei yksikään vakavasti otettava asiantuntija tule vakuuttuneeksi.
Lainaus kommentoijalta:
”Todellisuudesta olemassa olevat havainnot sekä geologistenen että viimeaikaisten havaintojen mukaan osoittavat, että kautta aikojen ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat seuranneet ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin”.
Ei näin, vaan todellisuutta tulee tarkastella interaktiivisesti. Luonnossa ei edelleenkään ole eikä tule olemaan yhdensuuntaisia dominantteja. Kaikki muutos-trendit ovat keskenään vähintään (±) kahdensuuntaisia.
Ilmoita asiaton viesti
IPCC:lläkään ei ole esittää todellisuudesta näyttöä omaksumalleen, vasta hypoteesina pidettävälle ilmastoherkkyydelle. Sen on moneen otteeseen todettu olevan epätarkka ja liioiteltu, mikä näkyy mm. hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC omaksumasta ilmastoherkkyydestä, johon Pariisin sopimuskin perustuu: ”Epätarkkuus näkyy siinä, että ilmastomallein lasketuista ilmastoherkkyyksistä alueelta 8 – alle 1 C-astetta IPCC on lähinnä poliittisina pidettävin konsensuksin omaksunut käyttöönsä alueen 4,5 – 1,5 C-astetta , mihin sitten Pariisin sopimuskin perustuu. Sen lisäksi, että tälle ilmastoherkkyydelle ei vaadittavaa tieteellistä näyttöä todellisuudesta ole olemassa, esimerkiksi puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/poliitikoilla-ilmaston-ihmisperaiseksi-uskottuun-uhkaavaan-lampenemiseen-tarvittava-tieteellinen-naytto-saavuttamatta/ olen esittänyt”: ’ – – – viimeaikaiset ilmastomallitutkimukset osoittavat IPCC:n omaksuman ilmastoherkkyyden olevan sillä tavalla liioiteltu, että se – jo todellisuudesta tehtävien havaintojen mukaisesti – lähenee nollaa:
”57 responses to Recent CO2 Climate Sensitivity Estimates Continue Trending Towards Zero
57 vastausta asiaan Viimeaikaiset hiilidioksidin ilmastoherkkyysarviot jatkavat suuntautumista kohti nollaa”.’
Hannu, olen tulkinnut Sinunkin perustavan käsityksesi lähinnä kehäpäätelmiin ilman näyttöä todellisuudesta. Tästä esimerkkinä se, että viimeaikaisen ilmakehän hiilidioksipitoisuuden nousun tulkitset kokonaan ihmisperäisten, teollisena aika lähinnä fossiilisista hiilidioksidipäästöistä aiheutuneiden hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi, vaikka luonnonlakien mukaan noiden fossiilisten polttoineiden osuus siinä on korkeitaan luokkaa 5 %.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti tulkintasi on täysin väärä, mitä minun tulkintaani tulee.
Kerropa, mitä alla oleva yhtälö kertoo antropogeenisen ja luonnollisen muutos-nopeuden suhteesta?
(𝝏A / 𝝏t) / (𝝏L / 𝝏t) >> 1
Kun tämän osaat tulkita oikein, voimme jatkaa keskustelua.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/vankkaa-perustietoa-ihmisen-aiheuttamasta-ilmastonmuutoksesta-royal-society-and-the-us-national-academy-of-sciences-2020/
Ilmoita asiaton viesti
Viittaan tässäkin taas John Dewey’n kirjan Filosofian Uudistaminen suomentajan Tuukka Perhoniemen esipuheeseen, missä hän toteaa:
”Totuuteen tarvitaan toimivuutta: aluksi on arvio tai hypoteesi, jota tulee koetella, ja mikäli se auttaa toimimaan halutulla tavalla maailmassa, se on oikea. Älyllisiä käsityksiä tulee siten arvioida sen mukaan, millaisia käytännön seurauksia ne tuottavat.”
Kuten IPCC:ltä niin Sinunkin ”älylliseltä käsitykseltäsi” puuttuu näyttö todellisuudesta ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotusta, uhkaavasta ilmaston lämpenemisestä
Ilmoita asiaton viesti
Tähän voisin kommentoida lyhyesti:
”Älykkyys ilmenee taitona ymmärtää ja käsitellä abstrakteja asioita”.
Eli Heimosen todellisuuden määrittely ei perustu abstraktioihin, vaan todellisuuden puutteeseen. Olet toistanut tätä toistamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Älyllisiä käsityksiä tulee siten arvioida sen mukaan, millaisia käytännön seurauksia ne tuottavat.”
Elät näköjään älyllisten abstraktioittesi varassa ymmärtämättä, millaisia käytännön seurauksia ne tuottavat!
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin. Jos ei ole kykyjä abstrahointiin, ei voi syntyä mitään uutta (koskee myös käytäntöjä).
Eli Heimosen teesit johtaisivat Royal Societyn kaikki professorit ja tohtorit työttömiksi?
Sanoisin, että erittäin epätodennäköistä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/vankkaa-perustietoa-ihmisen-aiheuttamasta-ilmastonmuutoksesta-royal-society-and-the-us-national-academy-of-sciences-2020/
Ilmoita asiaton viesti
Näihin Karisen skandaalinkäryisiin kirjoituksiin voisin vastata vain lyhyesti:
Sanoilla on merkitystä ja jos se lähestyy runoutta, se on oikeutettua ja samalla kertaa älykästä ja kaunista. Silloin se kertoo ihmisestä, ihmisenä olemisesta luonnon keskellä ja sen osana. Kun pitää huolta itsestään, silloin pitäisi pitää huolta myös ympärillä olevasta luonnosta. Muussa tapauksessa, molemmat voivat huonosti.
Ilmoita asiaton viesti
Skandaalinkäryähän tässä on, mutta en nyt sanoisi että se nousee kirjoituksestani.
Obaman valitessa Bidenin varapresidentiksi tätä perusteltiin sillä että saadaan hallintoon rauhallista ainesta. Biden kuitenkin eristettiin hallinnosta tekemään omia juttujaan (lähinnä Irakin suhteen), sillä tälle ei uskallettu kertoa sisäpiirin aikeita.
Muun muassa Obaman valmistellessa ilmoitustaan että sallii samansukupuolisten avioliitot, Biden möläytti asian julkisuuteen ennen aikojaan.
Bidenin tasoa hallintomiehenä kuvastaa möläytykset: ”Obama on ensimmäinen fiksu afroamerikkalainen”, tai, ”Köyhät lapset voivat olla yhtä fiksuja kuin valkoiset lapset”.
On vakava huoli siitä, että Biden on pelkkä keulakuva ja muut johtavat maata.
Tuosta fossiilivapaaksi siirtymisestä sen verran, että monet amerikkalaiset tekevät kahta työtä ja ajavat satoja kilometrejä autolla päivässä kodin ja työpaikkojen väliä. Vanhoilla autoillaan.
Tiet ovat kymmenkaistaisia, molempiin suuntiin. Mitä tapahtuu kun tämä muutetaan hiilineutraaliksi. Tuskin mitään kovin hyvää tavallisen amerikkalaisen kannalta.
Bensa on halpaa, meillä autot ovat pihejä ja bensa on niin verotettua, että monet uskovat sen olevan hyvinkin arvokasta ja juuri loppumassa ja korkea hinta on osoitus sen harvinaistumisesta.
Asia ei näytä samalta tavallisen amerikkalaisen mielestä. Tässä on hiukan ristiriitaa, jos meillä kielletään talojen öljylämmitys, mutta Amerikassa voisi jatkua entinen meno. No jaa, ehkä se ei siis jatkukaan. Sillä tulee olemaan kuitenkin suuria vaikutuksia nimenomaan tavallisen amerikkalaisen elämään.
Ilmoita asiaton viesti
Kamalassa ei ole muuta kamalaa kuin nimi, ja sekin vain suomalaisten mielestä. Ja onhan Thaimaassakin Kamala-niminen ranta. Mutta aivan oikeasti kamala on ajatus siitä, että ”kamala keltapäinen itseluottamusmies”, kuten Patti Smith häntä luonnehti, pääsisi vielä uudestaan virkaan joka huomattavasti ylittää sekä itseluottamusmiehen ansiot että kyvyt.
Ilmoita asiaton viesti
Bidenin hyväksymä ja Ocasio-Cortezin laatiman Climate Planin mukaan ilmastontorjunta tullaan tekemään WWII-skaalassa. Olisi kymmenen vuoden aikana n. 40-60% bruttokansantuotteesta.
Elikkäs noin 100 miljardia miljardia dollaria.
II maailmansodan aikaan ei USAssa tuotettu autoja eikä pölynimureita, ei tehty taloja, Liha, bensa ja vaatteet olivat säännösteltyjä. Äänestäjät eivät ole ehkä ihan kartalla mitä on suunnitteilla.
Kyllähän tämän läpiviemiseen täytyy liittyä kriisiajan sananvapauden rajoitus myös, kun kerran ollaan WWII-skaalassa.
Tuohon verrattuna Trumpin aikeet tuntuvat aika miedoilta.
Ilmoita asiaton viesti
Kehitys kehittyy ja sen pitää kehittyä myös tästä eteenpäin. Vai onko Karinen sitä mieltä, että lisätään sinne Yhdysvaltoihin vielä toinen kymmenen ajokaistaa ja poltetaan loputkin fossiilit viimeistä tippaa myöten. Valitettava totuus on se, että tämä konservatiivinen tie on ajettu jo loppuun ja edessä on kokonaan uusi aika-kausi, niin ekonomisesti kuin energiataloudellisesti.
Ilmoita asiaton viesti
On oikeastaan virheellistä sekoittaa fossiilisten loppuminen tähän ilmastontorjuntaan.
Nämä ovat kaksi eri asiaa. Pitäisi kyetä ajattelemaan asiaa analyyttisesti.
Ihan juuri nyt AOC:n (Ocasio-Cortezin) mukaan amerikkalaisten on torjuttava ilmasto. Esimerkiksi kivihiiltä riittää vielä vuosisadoiksi ja kenties jo hyvissä ajoin ennen sen loppumista keksitään verrattomia uusia keinoja tuottaa energiaa.
Energiastahan ei ole mitään puutetta, kyse on vain keinoista valjastaa resursseja. Pelkästään fysiikan suuri voima (ts. vahva vuorovaikutus) on suurelta osin hyödyntämättä. Energian tuotantoon tuskin kannattaa käyttää 1400-luvun teknologiaa, tuulimyllyjä.
Mielestäni on hiukan hullua ryhtyä sotaan tuulimyllyjen puolesta, kun vihollisestakaan ei ole tarkkaa havaintoa.
Ilmoita asiaton viesti
Täydellistä hölynpölyä. Ei tarvitse katsoa kovinkaan pitkälle taakse historiaan kun oivaltaa, mistä energiasta (kaiken kaikkiaan) on ollut kysymys. Sen havaitsee jo sokea kepillään. Kehitys menee lujaa vauhtia eteenpäin ja on aivan turhaa jäädä enää ”sotkemaan käsiään” fossiilienergiaan. Kuten sanottu, se tie on jo nähty ja läpikäyty. Yhteiskunnat modernisoituvat, näin ollen modernisaatio kohdistuu myös uusiutuvaan energiaan, -kierrätysenergiaan, -täysin uudet innovaatiot, – fuusioenergia jne. Tie on pitkä ja kivinen, mutta näin on tapahtunut kautta ihmisen historian. Kehitys todellakin menee eteenpäin ja en henkilökohtaisesti ole milloinkaan ollut sen esteenä, joten menneisyyteen ei ole valitettavasti paluuta.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmiskunnan historiassa on ollut myös isoja taantumavaiheita. Veikkaisin että sellainen saattaa olla meilläkin edessä. Sen verran älyttömiksi on jutut menneet.
Kun Trumpia vieroksutaan, niin on sellainenkin mahdollisuus että kun sutta lähdetään pakoon, tuleekin karhu vastaan.
Ei pidä hämmästyä, mikäli äänestäjät päätyvät äänestämään Trumpia, se voi olla äänestäjien mielestä vaarattomampi vaihtoehto.
Hannu Sinivirta on se miksi toisia haukkuu. Lasten jo ammoin hiekkalaatikolla tekemä tarkkanäköinen huomio. Hölynpölisti?
Ilmoita asiaton viesti
Taantumasta (jos sellainen on tuloillaan) seuraa aina noususuhdanne, ei pidä olla aina niin negatiivinen. Älyttömintä on jäädä vanhan päälle seisomaan, se pitää rakentaa paremmaksi ja kestävämmäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Myös marksismin sovellukset ja rotuteoriat ovat olleet edistystä`?
Ilmoita asiaton viesti
Minä luotan humanistisiin periaatteisiin, -inhimilliseen edistykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä ne aina tuon Marxin nappaa kun eväät on syöty.
https://hikipedia.info/wiki/Kulttuuri-Marx
Ilmoita asiaton viesti
Inhimillinen edistys ei voi tapahtua jos tehdään jättiläismäisiä erehdyksiä ja ryhdytään sotaan tuulimyllyjen puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, sanoin sitten mitä tahansa, Karisen filosofia perustuu järjestelmälliseen kiellon filosofiaan, -vaikka edustan humanistisia periaatteita. Hän ilmeisesti siteeraa sotia sikäläisiä tuulimyllyjä vastaan (Don Quijote).
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpää, viittasin Marxin oppien sovelluksiin, jotka ovat olleet järjestään epäonnistuneita. Neukkula, Kiina, Kamputsea, Vietnam, P.Korea jne.
Sinivirta, edistystä tässä ilmussa voidaan tarkastella vaikka sen kautta mitä on jo tapahtunut Kaliforniassa, osavaltiossa mikä on pisimmällä ilmun torjunnassa. Sähköverkko toimii epävarmasti, sähkön hinta on kallein koko USAssa ja köyhimpien elämä on muuttunut hyvin tukalaksi monista eri syistä joista monet liittyvät tähän ilmu-taisteluun.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän kuulostaa ihan salaliittoteorialta, mutta kun sitten törmää tuollaisen sensuurin kannattajiin vaikkapa oman ilmastoblogini kommenteissa, niin kyllä tuota sanavapausrajoitusuhkaa voinee pitää ihan aitona.
Miten sitten äänestäjät tähän uhkaan reagoivat, miten korkealle sen priorisoivat jne. Osa äänestäjistä tietenkin pitää kyseistä ilmastonmuutosepäilykieltoa ihan hyvänä, jolloin se ei muodosta ainakaan äänestysestettä.
Trumpin tavoitteista on vähän vaikea ottaa selvää. Ihan suoraan omaan taskuun en ole hänen hamunneen rahaa. Ovelasti peiteltyjä tiskinalimaksuja en tietenkään pysty näkemäänkään, jos niitä esiintyisi.
Epävarmuuden vallitessa näen Trumpin päätavoittena olevan USA:n johtoaseman säilyttäminen nimenomaan Kiinaan verrattuna. Kuinka ollakaan, Kiina taitaa tukea Bideniä.
Trumpin ilmastopolitiikan voisi ehkä nähdä jatkona Kiinan politiikalle: mikä on sallittua Kiinalle, olkoon se sallittua myös USA:lle. Kiinahan on nykyaikana mm. ylivoimaisesti suurin kivihiilen polttaja, n. puolet kaikesta poltetustsa kivihiilstä palaa Kiinassa.
Se on sitten vähän epäselvä juttu, miksi Kiina lasketaan vapaan saastutuksen vyöhykkeeseen kansainvälisessä ilmastopolitiikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Kamala Harris kuuluu Attorneys Generals for Clean Power-yhdistykseen. Taitaa olla jonkinlainen vihreä demla.
Sen kokouksessa Alabamassa Kamala Harris on puhunut, että on otettava harkintaan, voiko perustuslain ensimmäistä lisäystä, sananvapautta pitää voimassa ilmastokriisissä. Koskee sekä tätä vastaansanomista, denialismia että virkamiesten arvostelua, kun aletaan käskyttää ihmisiä.
Eihän Suomenkaan pyrkiessä hiilineutraaliuteen oteta puheeksi tai huomioon sitä mitä Kiinassa tapahtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Poikkeuksellisesti olen poistanut kommentin. En tee sellaista vähäisestä syystä.
Tässä tapauksessa Lamminpään saastakirjoitus ei liittynyt mitenkään käsiteltävään aiheeseen, joten en salli sen näkymistä.
Ilmoita asiaton viesti