Hallituksen ladyt dominoivat meitä. Hallintoalamaiset tottelee. Nyt on jo kiire kiristyksille.

Nyt on jo kiire.  Epidemia on menossa ohi.  Tautia osataan jo hoitaa paremmin, eikä potilaat enää kuormita tehohoitoa samalla tavalla kuin ennen.  Tehohoitopaikkojen mahdollinen täyttyminenhän oli alun alkaen se syy miksi rajoituksiin mentiin.

Nyt tehohoidon kapasiteetista ei enää puhuta, tärkeintä on nyt se, ettei yksikään sairastuisi.

Ja jotta ei sairastuisi, tarvitaan entistä rajumpaa alistamista.  Kiirekin on, rokotukset kun ovat muuttamassa tilannetta vielä lisää.

Nyt tarvitaan rajuja toimia.  Niitä järjestää meille hallituksen ladyt.  He dominoivat meitä. Hei, me tykätään siitä.

Kun piiska läiskyy pakaroille, se tuntuu ihanalta.  Alistumme kaikkeen.

Nyt nopeaan, lisää rajoituksia.  Ulkomaat näyttävät esimerkkiä.  Ulkonaliikkumiskielto olisi ihan jees.  Ainakaan sisäliikuntaa ei pidä suosia.  Uimahallit kiinni, polio ja korona leviää altaissa.  Ulkona on melkein sietämätöntä muutenkin, juurikin tämän ilmastonmuutoksen vuoksi.

Tätä voi pitää win-win tilanteena.   Hallituksen dominat saavat hyviä viboja kiristyksistä, vallantäyteys saa olon tuntumaan tärkeältä.  Kaiken lisäksi hallitus voi vielä siirtää koronan ansiosta toimia joilla saadaan ne kymmenet tuhannet uudet työpaikat.  Tiekartta niiden saavuttamiseksi oli jo melkein valmis, mutta sitten kartta hukkui jonnekin.

Pientä lisähommaa voi tulla siitäkin, miten saadaan takaisin ne koronakriisin aikana menetetyt työpaikat, mutta hallitus laatii siihenkin ladun.

Eteen tulee piakkoin konkurssihakemusten suma.  Kun konkursseja on keinotekoisesti viivytetty, niin mahdollisesti konkurssiin kaatuvat vievät sitten mukanaan myös terveitä yrityksiä.  Näin kävi 1990-luvun alun lamassa.  Mutta mitäs konkursseista, se on oikeuslaitoksen asia, ei hallituksen asia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu