”Helteelle ei ole loppua näköpiirissä”

Täytyy sanoa että aika pienet näköpiirit on Suomessa.

Tuntuuko todella nyt siltä että joulunakaan ei vielä helteet hellitä? Eikö näköpiiri todellakaan yllä sinne missä helteet loppuvat?

Entäpä Lontoo ja Pariisi. Eikö näköpiiri yllä ollenkaan niin kauas, että voisi huomata että mitään helteitä ei ole Keski-Euroopassa? Pan-Euroopan melkein globaali lämpötila on pikemminkin pitkän keskiarvoisen lämpötilan alapuolella kuin yläpuolella.

Mielestäni ainoa oikea havainto voi olla että ilmasto on erittäin häilyvä ilmiö. Elämme, kuten aina olemme eläneet ilmastonvaihteluista nauttien tai kärsien.  Vähäinen syvävirran muutos puolentoistasadan vuoden aikana ei voi selittää tätä helleaaltoamme.

Joka hiilidioksidin syyksi panee sen että toisaalla sataa ja toisaalla paistaa, ei ole mielestäni oikein viisas.

Entä ilmastohistoria, yhtä vähän ilmastonmuutosoppi voi selittää niitä entisiä, tätäkin lämpimämpiä ilmoja, joita pideltiin vaikkapa 30-luvulla.  Tai keski-ajalla sen puoleen.

Itseasiassa ilmastohistoria on se happotesti, jota nykyinen ilmastonmuutosoppi ei läpäise.

Ilmastohistoriaa pitää olennaisesti vääristellä, muutoin nykyiseltä opilta putoaisi pohja pois.

Talvinen kylmyys unohtui jo?

On lentävä sanonta että miesmuisti ulottuu kolmen vuoden päähän. Sekin lienee yliammuttu arvio, kun talvinen kylmyys näyttää nyt jo kokonaan unohtuneen.

Golf-virta ei sitten pätkikään

Talvinen kylmyys selittyi sujuvasti sillä, että Golf-virta on lopettanut virtauksensa.

Golf-virta on kestoselitys, joka pomppaa joka kerta laatikosta, kun näyttää kylmenevän.

Olisiko niin, ettei ilmastonmuutoksessa olisikaan ollenkaan kyse tieteestä, vaan ulkoa opituista väitteistä, joista valitaan aina yksi ylimalkainen väite joka tuntuu sopivan tilanteeseen?

No, nyt näytään saadun armonaikaa jonkin verran. Mutta älkää sitten ihmetelkö, mikäli ilmaston kuumeneminen ilmeneekin myöhemmin ilmaston kylmenemisenä.

Hulluja nuo tiedemiehiksi itseään nimittävät. Ja varsinkin heidän seuraajansa. Elokapinakin selittää että uhka on todellinen. Jos tiedemies sanoo, että saattaapi lämmetä, niin sen Elokapina tulkitsee siten että varmasti lämpenee ja oikein kuumenemispisteeseen saakka.

+23

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu