Historia: Saitko aikanaan rokotteesta simian-viruksen? Haittaako se? Rokotekritiikin lähteistä

Helsingin alueen kirjastossa löysin vuosi sitten vain yhden (1) kirjan rokotteista.  The Vaccine Race.  Luin sen vajaa vuosi sitten.  Siinä kosketeltiin simian-virusta, SV 40:ää.  Kirjan fokus oli kuitenkin toisaalla ja siinä ei ollut koko tarinaa simian-viruksesta.  Riittävästi kuitenkin nostamaan hiukset pystyyn.  Mutta ei oikeastaan tarpeeksi että siitä olisi viitsinyt kirjoittaa.

Nyt olen löytänyt toisaalta, mistäs muualta kuin ruotsinkieliseltä alueelta (siellä kai niitä rokotekriittisiä enemmän onkin), Raaseporin kirjastosta lisää rokoteaiheisia kirjoja.

Varoitus

Netissä surffaamalla löytyy rokotekriittisiä sivustoja.  Iso osa niistä on huonolaatuista ja harhaanjohtavaa.  Kannattaa suhtautua epäilyksellä netin huonolaatuiseen materiaaliin.

Tämän varoituksen antaa Peter C. Götzsche, joka on tutkiva, toisinajatteleva lääkäri ja kirjailija.  Götzsche on aivan erityisen mieltynyt tilastoihin ja tilastollisiin merkityksiin.  Niiden tulkitsemisessa hän on aivan haka.  Paljastaa helposti lääketehtaiden harjoittaman sumutuksen ja tilastovääristelyn.

Toinen nyt löytämäni on siis mainitun kirjailijan Vaccines, Truth, Lies and Controversy, ruotsinkielisenä laitoksena. Painos 2020, mikä on harmillista, sillä vuoden 2021 laitoksessa jo olisi koronarokotteistakin jotakin.  Toisaalta, tietämys koronarokotteista päivittyy ja tarkentuu koko ajan.

Simian-viruksesta

Toisesta kirjasta, Mayer Eisensteinin ja Neil Z. Millerin Make an Informed Vaccine Decision, käännettynä Vaccinationer: risker och skador saakin tietoa simian-viruksesta jo enemmän ja tarkemmin kuin siitä Vaccine Racesta.

Simian-virus on alan likainen pikku salaisuus.  SV 40-viruksen esiintyvyydestä on tehty yli 62 tieteellistä artikkelia vuosien aikana 30 eri laboratoriossa joten ei voi sanoa etteikö jotakin tiedettäisi.  Mutta ei ole muistettu kertoa yleisölle.

Miten sait SV 40:n

Poliorokotteissa tarvittava virusmateriaali kasvatetaan munuaiskudoksissa jotka on saatu apinoista (tuo simian viittaa juuri apinoihin).

Alun perin 50-luvulla ei ollenkaan osattu ajatella tai pelätä että apinoiden munuaisissa voisi olla vieraita, epätoivottavia viruksia.  Ensimmäisiä havaintoja nimitettiin oudoksi ilmiöksi.  Jo 60-luvulla ymmärrettiin että kyseessä on virus.

No, Salkin rokotteessa käytetään tapettua polio-virusta, eikä tässä pitäisi olla ongelmaa.  Formaldehydi-käsittelyssä kuolee muutkin virukset kuin polio-virus.  Paitsi ettei välttämättä kuolekaan.  Simian-virus on sitkeähenkisempi kuin polio-virus, kestää paremmin formaldehydiä.  Nyt tiedetään että ainakin osassa 60-luvun alun piikitetyssä poliorokotteessa on ollut elävää simian-virusta.

Mutta, tarina käy kiusallisemmaksi.

Polion sokeripalarokotteessa, Sabin-rokotteessa, jonka melkein kaikki kohtalaisen ikääntyneet ovat saaneet, on ollut elävää heikkoa polio-virusta.  Sabin-rokote on kasvatettu myös apinan munuaiskudoksissa.

Ja arvatkaapa onko Sabin-rokotteessa SV 40:ää?  No onpa kyllä.  Joten, rakas lukijani, sisuksissasi saattaa velloa ylimääräinen, rokotteesta saatu virus, SV 40.

Olet saattanut saada SV 40:n myös vaikkapa veren tai sperman mukana, ilman että sinua itseäsi olisi rokotettu Sabin-rokotteella.

Haittaako SV 40?

No ei tietenkään haittaa yhtään.  Tosin sitä löytyy monista syövistä.  Jotkut herkkähermoiset väittävät että juuri se on syövän syy.  Aivosyöpä, munuaissyöpä, keuhkosyöpä, turhan usein syöpäpesäkkeestä löytyy simian-virusta. Prosentteja luetellaan Eisensteinin ja Millerin kirjassa.

Ensin lukemassani Vaccine Racessa on hiuksia nostattava kuvaus, miten tutkimuksissa käytettiin vauvoja USA:ssa.  Vauvoja saatiin raskaina olevilta vangeilta.  Vauvan luovuttamista vastaan vanki sai helpotuksia.  Vastaavasti vauvan kanssa vankilan rutiineissa pärjääminen olisi ollut asiallisesti melkein mahdotonta.

Vankien luovuttamia vauvoja käytettiin tieteellisissä kokeissa.  Elettiinhän 60-lukua ja sodastakaan ei ollut kauaa, jolloin jokaisen kansakunnan jäsenen terveys oli ollut oikeutettua vaarantaa ja moni kansalainen oli uhrattu korkeamman tavoitteen saavuttamiseksi.  Eli mitä siihen verrattuna onkaan muutaman vauvan henki tai terveys.

Kun simian-virusta oli kokeilun omaisesti annettu muutamalle vauvalle, vauvoissa puhkesi voimakkaita ja agressiivisia syöpiä.  Tästä voi päätellä että syövillä ja simian-viruksella voi olla jotain yhteistä.

Hamsterit nyt tietenkin saivat syöpiä SV 40-apinaviruksesta.  Mutta eihän se ole mikään todiste, vaikka onkin hiukan huolestuttavaa.

No, ovatko syövät yleistyneet sen myötä että väestöön on pistetty tai syötetty simian-virusta?  No onpa kyllä.  Mutta paniikkiin ei ole aihetta.  Mutta ehkä jotakin ajattelemisen aihetta rokoteuskovaisille.

Kaikki rokotteet eivät ole samanlaisia.  On hyviä ja on huonoja rokotteita.  On tarpeettomia, hyödyttömiä rokotteita ja on tarpeellisia rokotteita.  On rokotteita joita ei oikeastaan pitäisi käyttää lainkaan ja on tarpeellisia ja suorastaan välttämättömiä rokotteita (älä mene viidakkoon ilman keltakuumerokotusta).

Nykyään on jo paremmin

Nykyään polio-rokote samoin kuin moni muukin rokote valmistetaan sikiön kudoksissa.  Yhdestä sikiöstä voidaan kasvattaa tonnikaupalla kudosta.  Ehtoja ruotsalaisia sikiöitä on käytetty, taatusti rokottamattomia ja rippikoulun käymättömiä.

Joillekin herkkähermoisille tuo sikiöidenkin käyttö voi tosin olla liikaa.

Onnellinen lopputulos olikin The Vaccine Race-kirjan varsinainen fokus ja sen tähden simian-virusta kirjassa ei käsitelty kovin tarkkaan.

Sarja jatkuu

Sarja jatkuu jos annetaan jatkua.  Älkää ampuko viestintuojaa.  Uskon että tunteet kuumentuvat kyllä ja banninappi hehkuu punaisena.  Tähdennän että tiedot perustuvat luotettaviin lähteisiin, luotettavampiin kuin jotkin netin rokotemyönteiset sivustot.

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu