Hölmö, hullu IPCC-tiede.

IPCC:n lehdistötiedotteen mukaan meillä on 8 vuotta aikaa selvittää ilmastokriisi.  Lehdistötiedote on lyhennelmä siitä varsinaisesta tieteellisestä katsauksesta.

Kymmenen vuoden määräaika on niin useaan kertaan käytetty, joten IPCC:n piti ilmeisesti siirtyä lyhyempään armonaikaan.  Tehkää parannus!  Ja jos ette tee, kahdeksan vuoden kuluttua…

Onhan IPCC:n ohjeiden noudattaminen helppo nakki (sarkasmia).  Pienennetään hiilidioksidipäästöjä 45%:lla.  Kahdeksassa vuodessa.  Luovutaan turhasta.  Siirrytään vihreälle.  Tai oikeastaan hypätään sinne.  Pidelkää hatusta kiinni!

Kukin tahollaan voi tutkiskella omia olojaan ja tutkailla mikä se on se 45%, josta voi luopua.  Heitetään mukula pihalle, pois ruoka- ja vaatehuollon ja kuljetuspalvelujen piiristä?  Onnistuu, tosin nelihenkisessä perheessä vähennys olisi vasta 25% tai alle jos tyydytään yhden lapsen poistoon muonavahvuudesta.

Luopua lihansyönnistä?  Ilman muuta, mutta riittääkö se.  Vielä jäi 44% tavoitteesta toteuttamatta.

Muutama käytännön ohje:  Perhe voi siirtyä asumaan yhteen huoneeseen kerrallaan.  Muut huoneet jätetään kylmilleen.  Patjoilla eristetään kylmien huoneiden lämpöpatterit ja toivotaan ettei ne halkea pakkasessa.

Ruoan voi syödä kylmänä.  Kuka edes sanoi että ruoka pitäisi lämmittää tai keittää.  Eihän eläimetkään syö luonnossa lämpimiä aterioita.

Paikasta toiseen voi siirtyä kävellen tai polkupyörällä.  Kumirenkaiden kuluttua loppuun veistetään puusta pyöränkumit ja kiinnitetään ne vanteisiin rautalangalla.

Ei IPCC:n tavoiteohjelma ole päätön.  Se on tiedettä, roskatiedettä.

Samaan aikaan…

Samaan aikaan kun Eurooppa ja Yhdysvallat, ”ilmastopahikset” vähentävät 45%:lla hiilidioksidipäästöjään (jos kykenevät), Aasiassa lisätään niitä.

Kiina lisää kuluvana vuonna kivihiilivoimaloitaan siten, että tehon kasvu on 38 GW tänä vuonna ja 47 GW ensi vuonna.  Näkisi vaan että Euroopassa kyettäisiin edes vastaavansuuruiseen tehon pienennykseen fossiililaitoksissa.
Eli, samaan aikaa kun IPCC hourii päästöjen pienentämisestä, toisaalla niitä lisätään enemmän kuin Euroopan vähennykset voisivat parhaimmillaankaan olla.

Päästöt nyt

Tällä hetkellä 27% hiilidioksidipäästöistä tapahtuu Itä-Aasiassa, ja osuus kasvaa nopeaan.

Me emme pääse lähellekään tuollaista osuutta päästöistä, edes koko Eurooppa kokonaisuutena.  Länsi-Euroopan päästöt ovat noin 8% kokonaisuudesta.  Itä-Euroopan ja Länsi-Aasian yhteenlasketut päästöt ovat 6% luokkaa.

Emme edes yhdessä Yhdysvaltojen kanssa pääsisi Itä-Aasian päästöjen tasolle.

Se vähä mitä kykenemme lännessä säästämään, enemmän kuin ylitetään kulutuksen kasvulla, erityisesti Kiinassa ja Intiassa.

Jos länsimaille asetettua päästövähennystavoitetta pidetään koherenttina ajatteluna ja tieteellisenä johtopäätöksenä, niin ihmettelenpä.  Mielestäni se ei ole kuin hullua ja hölmöä.

Yleistä

On kaksi asiaa, ongelma ja sen ratkaisu.  Ratkaisu todettiin edellä ei-tästä-maailmasta-olevaksi.

Toinen asia on, onko koko ongelmaa edes olemassa.  Ilmastonmuutos on totta (siis jatkuva ilmaston muuttuminen tai vaihtelu), mutta aiheutuuko se ilmakehän lisääntyvästä hiilidioksidista?

Mielestäni ei, hiilidioksidi on vain heikosti ilmastoa muuttava kaasu ja ihmisen osuus pitoisuuden nousussa on vähäinen.  Vain roskatieteen avulla hiilidioksidista tulee ilmastoa ohjaava tekijä ja ihmisen osuus nousee merkittäväksi pitoisuuden kasvussa.

Tieteen arvovalta

Se, että tiede ei kykene korjaamaan omaksumaansa virheajattelua, tulee laskemaan tieteen nauttimaa arvovaltaa.  Se on valitettavaa.

Kohtalaisen pöljiä ajatuskulkuja hellitään kyllä monella muullakin tieteen saralla.  (Ravitsemustieteen lähihistoria tulee yhtenä esimerkkinä mieleen).

Joten ei liene mitään uutta tässä.  Ilmastonmuutosoppi on samaa jatkumoa kuin rotuoppi, aikanaan johtava tieteenhaara sekä sosialististen maiden marksismi-leninismi.  Siitäkään ei paljoa jäänyt jäljelle kun oppi lopulta kukistui, menetti johtavan asemansa sosialistisissa maissa.

+24

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu