Ilmastoennusteet vuodelle 2020. Miten meni omasta mielestä?

Vuosi 2020 osoittautui pokkeukselliseksi. Monet ilmastoennusteet ovat keskittyneet vuoteen 2020. Käänteentekevä vuosi, mutta oliko se ilmaston suhteen?

Hiilidioksidipitoisuus tuplaksi

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden pitäisi olla nyt yli 600 ppm.  On hiukan yli 400 ppm. miljoonasosaa siis.  Vuonna 2050 pitoisuuden pitäisi olla jo 5-10 kertainen, 1600 – 3200 ppm:ää.  Katsotaan josko se sitten toteutuisi. Kiirettä pitää.

Meriveden nousu metrillä

Floridassa merenpinnan nousu olisi peittänyt laajoja alueita, kaupunkejakin.  Meri on Floridassa noussut 3 tuumaa, 7,5 cm.  Meillä meriveden pinta on laskenut, kun kysymys on myös laattojen korkeusasemasta, laattatektoniikasta.

Englantilaislapset eivät tunne enää lunta

Skotlannissa ja Devonissa satoi uutena vuotena lunta.  Joten ennuste ei pitänyt ihan kutiaan.

Melanesiassa sadot pienenevät

Tosiasiassa kaikkialla Melanesian alueella sadot ovat lisääntyneet.

Euroopan katastrofi

Pentagonin salaisen raportin mukaan isoja eurooppalaisia kaupunkeja on veden valtaamina vuonna 2020.  Sen lisäksi ympäri maailman rekisteröidään megakuivuuksia, nälänhätää ja mellakoita.   Ehkä, mutta tuskin ilmaston takia.   Ennuste on tehty vuonna 2000. Myös vesi ja energia loppuvat vuoden 2020 kieppeillä.

Montanan jäätiköt sulivat

Montanassa on ollut pitkään varoitustaulut että vuonna 2020 nämä jäätiköt ovat sulaneet.  Sittemmin varoitustaulut on poistettu.   Jäätiköt eivät ole sulaneet.

Päästöt uhkasivat nousta

Kööpenhaminan ilmastokokouksen aikaan vuonna 2009 arveltiin että Kiinan päästöt nousevat 45%:lla vuoteen 2020 mennessä.  Mutta nousikin 85%. Intian päästöjen kasvuksi arvioitiin 25%, mutta nousikin 150%.

Pohjoisnapa sulanut lähes kokonaan

Vuonna 2020 kesäjäätä ei pitänyt enää olla Pohjoisnavalla.  Nyt on ”enää” neljä miljoonaa neliökilometriä kesäjäätä.

Lämpötila noussut 3 astetta

James Hansen ennusti vuonna 2020 olevan 3 astetta lämpimämpää.   Ei ole toteutunut.  Globaali 3 astetta merkitsisi Suomessa jo yli kymmenen asteen lämpötilan nousua.  Shortsit jalkaan pojat!

Tosiasiassa James Hansen on samanmoinen valhepukki kuin Al Gorekin.  Annetaan Hansenillekin Nobel-palkinto (sarkasmia).

Kilimandjaron lumet

Lumipeitteinen Kilimandjaro sijaitsee keskellä kuuminta Afrikkaa.  Siitä hiukan voi päätellä kuinka viileää yläilmoissa on.

Kilimandjaron lumet ovat sulaneet pääasiassa sen tähden, kun metsiä on kaadettu alarinteiltä.  Vaan vieläpä niitä on lumia jäljellä.  Jos ne joskus sulavat, niin taatusti muusta syystä kuin hiilidioksidin pitoisuuden nousun tähden.

Harmitonta?

Ovatko pieleen menneet ennusteet harmittomia?  Ei minun mielestäni.  Lukuisia ihmiselämiä on jo tuhoutunut mm. ahdistuksen ja toivottomuuden tunteiden lisääntymisen tähden.  Lisäksi valtiot ja hallitukset kuluttavat valtavasti varoja sellaisen torjumiseksi mikä ei ole käytetyillä keinoilla torjuttavissa.  Ikävää on myös ihmisten elintason rapauttaminen hyödyttömillä ilmastotoimilla.

Tiedemiesten ennustuksia

Näitä pieleen menneitä ennustuksia ovat tehneet nimenomaan ilmastoon perehtyneet tiedemiehet.  Arvostetut ja palkitut miehet.  Ylennyksiä ja prenikoita on satanut.  Olisiko aika riisua hiukan sädekehää?

Onko se ilmastotieteen konsensus sitä, että puhutaan palturia niin paljon kuin keksitään ja muut taputtavat käsiään?

Wuwt on kirosana

Tämä kirjoitus perustuu wuwt-sivuston artikkeliin.  Andy Wattsin ylläpitämään Watts up with that-hörhösivustoon. Älkää ihmiset vaan lukeko hörhösivustoja, saattaa tulla päähän vieraita ajatuksia.

Wuwt on maailman luetuin ilmastotiedeaiheinen sivusto.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu