Ilmastouutisia: Ilmu sakkaa. Kylmää ja keljua. Ihminen rulaa silti (HS mukaan)

Huolestuttavaa ilmu-uutisointia maailmalta:

Japanissa kylmää (japanilaisten mielestä)

Näin kylmää syyskuussa ei ole Tokiossa ollut 30 vuoteen.  Hachijojimassa on samanlaista kuin viimeisenä 107 vuotena, ei lämpenemistä.

Voisiko olla niin että La Nina-ilmiö aiheuttaa kylmää jaksoa.  Mutta varmaan kohta taas päästään nousu-uralle, vai päästäänkö?

Kaikkien aikojen sato Intiassa

Tätä et voi lukea mediasta, kun ei ole mediaseksikästä kertoa että maanviljelyksellä menee hyvin (ainakin osittain korkean hiilidioksidipitoisuuden vuoksi).

Sato on ollut ilmiömäisen hyvä Intiassa.

Kahvipavut jäätyivät Brasiliassa

Kun edellisen kerran kahviplantaaseilla tapahtui pakkasvahinkoja, viljelyksiä siirrettiin Minais Geraisiin, lähemmäksi päiväntasaajaa jotta pakkasvahingoilta vältyttäisiin.  Nyt pakkasvahinkoja tapahtui Minais Geraisissakin.  Olisiko parasta totutella ajoissa teehen?  Tai vadelmanlehtiteehen?

Talvi tulossa Eurooppaan

Sähkön hinnat nousee, on puutetta sähköstä, black outeja odotettavissa.  Ja ei ole vielä edes talvi.

Greta Thunberg piti puheen, blaa-blaattaa päättäjiä

Gretan puhe oli aika huolestuttava.  Itse epäilen että paine on liikaa pienille aivoille.  Kannattaa katsoa tarkkaan Gretan ilmeitä.  Vaikken ole kummoinen ihmistuntija, näyttää aika huolestuttavalta, noin mielenterveydellisessä mielessä.

Greta väheksyi tehtyjä toimia, kuvaili niitä blaa-blaaksi.  Sitähän se ilmastopuhe juuri onkin.  Maailman päättäjät olivat hyvin häpeissään ja sanoivat että kyllä meidän täytyy ruoskia itseämme kun olemme niin saamattomia.

Kiitos Greta, kun taas ohjasit päättäjät oikeille raiteille (sarkasmia).

Ilmastomallit käyvät kuumina

Kuuteen vuoteen, yhdeksään kuukauteen ei ole lämpeneminen, anteeksi kuumentuminen edennyt.  Tätäkään ei media halua kertoa.

Näyttää siltä että ilmastomalleja pitää hiukan säätää.  IPCC kuvittelee uusimmassa tekeleessään että lämpötase ei ole tasapainossa, mutta kun tase mitataan summaarisesti ja epätarkkuutta on paljon joka vaiheessa, saattaakin olla niin että taseessa ei olekaan mitään vikaa.

HS ylittää itsensä

Maailma on kuulemma keinotekoinen (HS kulttuuriosan pääotsikko).  Ihmiskunta voitti luonnon.  ”Luontoa” ei ole enää olemassa, vaan koko maailmamme on ihmisen muokkaama.

Kuinka sekaisin pitää olla että voi kirjoittaa tuollaista?  Millaista keppiä ja porkkanaa päätoimittajan pitää antaa toimittajalle, että tuollaista soopaa voi ja pitää kirjoittaa?

Suosittelen että toimittaja ottaa bussin päätepysäkille (mille tahansa) ja kulkee vaikka kymmenen kilometriä suoraa linjaa.  Aivan mihin suuntaan tahansa.  Väittäisin että se luonto kyllä tulee vastaan aika äkkiä.  Jopa siinä kalliolaisen kivimuurin pihassa on yllättävän paljon elämää.  Ilman niitä luonnonilmiöitä ei siinä lähialepassa ole mitään syötävää, ajattelepa toimittaja sitä.

Ihminen asuttaa ehkä 10% maapallon pinnasta, pääosin ranta-alueita.  Ja jopa siellä asutuksen keskellä on sitä luontoa.  Väitetään että monessa chicagolaisessa autotallissa asuu kojootteja ilman että asukkaat tietävät niistä.

Mökkipihasssanikin käy joku nukkumassa, heinikossa on painumia ja ulosteita on puutarhassa.  Väittäisin että se ei ole ihminen, varsinkin kun hedelmäpuista on oksatkin syöty.  Tai ehkä jotkut ihmiset syövät oksia ja ulostavat papanoita.

+23

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu