Kahden konstin Gorba

Motto:

”Yleensäkin olen pannut merkille että inhimillinen viehätysvoima on vaikeasti tuhottavissa. Paljon vaikeammin kuin järki, periaatteet tai vakaumukset.  Joskus kymmenien vuosien puoluetyökin osoittautuu voimattomaksi.  Omatunto saattaa olla täysin mennyttä kalua, mutta viehätysvoima säilyy…

Sergei Dovlatov, kirjailija, teoksessa Kompromissi

Venäjä neukkulan seuraajana

Venäjä ei ole Neuvostoliiton seuraajavaltio mutta omat politrukkimmme halusivat päättää niin.  Vaikkapa Norjassa Venäjää ei tunnustettu Neuvostoliiton seuraajavaltioksi.

No, käytännössä iso osa Neuvostoliiton papereista ajautui Venäjän haltuun.  Näinpä myös pääsihteeri Gorbatshovin muistiinpanot päätyivät Jeltsinin pöydälle.

Ja mitä Jeltsin sanoikaan Gorban papereista:

”Vilkaisin paria niistä ja hiukseni nousivat pystyyn. Ne olivat rikosten mappeja. Entisen NL:n tekemiä.”

Jeltsin suunnittelee että mm. Suomen kanssa voitaisiin asettaa yhteinen komissio harkitsemaan mitä kaikkea voi julkaista.  ”Liian paljon ei saisi tulla julkisuuteen.  Me olemme valmiit”.

Koivisto totesi tähän että ”voisi sanoa, että me olemme sopeutuneet tähän (NL:n sekaantumiseen) emmekä nähneet siinä mitään uhkaa.”

Suomen johdolla, laajalla rintamalla, (presidentti, hallitus, oppositio, melkein kaikki puolueet, suuryritysten johto) oli suora yhteys KGB:hen ja mitäpä tutkittavaa voisi ollakaan siinä miten Suomen sisä- ja ulkopolitiikan ohjaus tuli suoraan KGB:stä ja miten suomalaiset päättäjät kilpailivat KGB:n suosiosta.  (Lähde: Alpo Rusi, Kremlin kortti, Docendo 2022, tätä kirjaa on käytetty muutenkin monin paikoin tämän kirjoituksen lähteenä).

Gorban tausta, Andropov

Ennen Gorbatshevia Neuvostoliiton johtajana toimi Andropov.  Välissä hetken hoippunutta Tshernenkoa ei kannata laskea mukaan, hän oli toimintakyvytön.

Juri Andropov oli kova mies, lempinimeltään Budapestin teurastaja.  Andropov oli yhden konstin mies.  Mikä tahansa kumousyritys tuhotaan alkujuurilleen.  Neukkulan päätavoite on ottaa maailma hallintaan ja kaikki keinot voidaan käyttää tavoitteen saavuttamiseksi.

Andropov jää historiaan suunniteltuaan ydinsodan aloittamista.  Lännen Able Archer-sotaharjoituksen Andropov luki aikeeksi aloittaa ydinsota ja Andropov suunnitteli ehättävänsä antamaan ensi-iskun.

Voi sanoa, että KGB-loikkari Gordievski pelasti maailman kertomalla tästä lännelle.

Gorba oli Andropovin suojatti, monessa mukana. Kun Andropov päätti aloittaa Afganistanin sodan, Gorba tuki päätöstä.

Gorban ensi vuodet hallitsijana

Koko KGB oli organisoitu Andropovin suuntalinjojen mukaan.   Oli tärkeää että ei anneta mielikuvaa että oltaisiin löysäämässä otetta vaikka uusi pääsihteeri, Gorbatshov tuleekin remmiin.

Näinpä Suomessakin vyörytys jatkui sellaisena kuin se Andropovin aikana oli suunniteltu.  Suomi oli painopistemaa, kolmanneksi eniten KGB:n resursseja suunnattiin Suomeen.

Ruotsissa tapahtui Olof Palmen murha.  Olen viivytellyt kirjoitusta siitä, miten KGB on saattanut olla Palmen murhan takana.  Lähiaikoina kirjoitan siitä.  Säpo on salakuunnellut NL:n lähetystösihteeriä tämän soittaessa vaimolleen:  ”Nyt se Palme on sitten tapettu”.

KGB:llä on ollut etukäteistieto tulevasta murhasta.  Ja olihan tulevasta murhayrityksestä myös Palmea varoitettu (Säpon taholta, ilmeisesti perustuen läntisiin tiedustelulähteisiin).

Ennen Palmen murhaa Tukholman saaristossa esiintyi sukellusveneloukkauksia.  Kukahan se mahtoi olla? Neuvostoliiton pelossa pohdittiin josko NATO olisi asialla.

Suomessa presidentti Koivisto etunenässä pani asian ranttaliksi ja pilkkasi sukellusvenekohua.  ”Siellä mitään ole”. Se suututti Ruotsin niin, etteivät ruotsalaiset enää antaneet tiedustelutietoa suomalaisille, ryssän kätyreille.

Tshernobyl, käännekohta

Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen Gorbasta kehittyi kahden konstin Gorba.  Kun sitä toista konstia on niin paljon ihailtu, keskityn siihen pimeään puoleen.

Tiananmen

Tiananmenin verilöylystä Gorba totesi:  ”Jaahas, että 3000 kuollutta – mitäpä sitten. … Jos linja on selvä sen sisällä voidaan tehdä erilaisia manöövereitä.” (politbyroon istunnossa).

Vilnan teurastaja

Komento teurastaa mielenosoittajia tuli Moskovasta.  Sovjetisoitunut presidenttimme väitti kivenkovaan että paikalliset ovat olleet asialla.  Ja että mielenosoittajat aloittivat, mielenosoittajien syy.

Vangit, vallankaappausyritys

Vähäistä oli mielipidevankien aseman paraneminen Gorban aikana.  Yleensäkin maa oli halvaustilassa.

Kaksi linjaa riitelivät, vahva konservatiivipuoli, KGB kärjessä ja vapaampaa kehitystä haluavat.  Gorbatshovilla oli elävä yhteys kumpaankin puoleen.  On mahdollista että Gorbatshov vetäytyi huvilalleen jotta konservatiivipuoli saa tehtyä vallankaappauksen.

NL:n varallisuus siirretään länteen

KGB:n valvonnassa miljardeja dollareita siirrettiin länteen.  Nähtävästi Suomeenkin.  Olen ollut pitkään kiinnostunut mistä se korivaluutta oikein tuli mistä suomalaiset pankit jakoivat rahaa velkaa ottaville.  Suomessakin on selvittämätöntä mikä osuus neukkurahalla on ollut kuvioissa.  Saati sitten isossa maailmassa.

KGB oli hyvin rahoitettu heti Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.  Mm. KGB:n Viktor Vladimirov toimi konsulttina.

Miksei Gorbaa tapettu

KGB tappaa petturinsa, se tiedetään.  Koska Gorbaa ei tapettu, voidaan olettaa ettei hän koskaan KGB:tä pettänyt.

Vihreän ristin ritari

Gorbaa kiitetään perustamastaan Vihreästä rististä.  Järjestöstä joka pohtii mm. ilmastonmuutosta.

Voidaan kysyä onko tässäkin kaksi konstia käytössä.  Onko tämä peitejärjestö samalla tavoin kuin rauhanpuolustajat oli Neuvostoliiton peitejärjestö,

Voisiko olla niin että Vihreä risti pyrkii toteuttamaan nimellisesti hyviä asioita mutta tosiasiassa tukee FSB:n tavoitteita?

Vihreän ristin rahoitus on saattanut olla kunnossa alusta alkaen ja FSB:n rahoittamana.  Hiukan vaikea kuvitella että omistamastaan Ladasta Gorba olisi saanut niin hyvän hinnan että järjestöä Sveitsin Geneveen voidaan niillä rahoilla perustaa.  Luentopalkkioistakaan ei ehkä ihan riitä Geneven järviympäristön kiinteistökulujen maksamiseen.

Tämä tietenkin on pelkkää spekulaatiota.  Ei ole todisteita, kuten entinenkin rikollinen sanoi.

Lahjoituksinhan se Vihreä risti on perustettu (ja lahjoitusten antajat ovat saaneet rahat takaisin suoraan paratiisisaaren tililleen?).

Ei saa puhua pahaa

On venäläinen perinne ettei kuolleista saa puhua pahaa.  Kuollut kai puraisee varpaasta, jos on tehnyt pahoja sen verran että joutuu manalaan.

Joten sanotaan jotain hyvääkin.

Ehkä Gorbatshovin suurin ansio on Putinin arvostelu. Ei sillä lailla, hyökkäämällä, vaan sillä vanhalla hyväksi koetulla KGB:n tavalla.  Eikä Putin käytä tarpeeksi glasnostia eikä perestroikaa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu