Kaikki todistaa luonnon (meidän) suuruutta

Etteikö jumalaa (ilmastonmuutosta) olisi olemassa?  Kaikkihan todistaa sen puolesta.

Minne ikinä vain katsotkin, näet todisteita jumalan kätten töistä (ilmastonmuutoksesta).

Eräät lintulajit vähenevät, toiset lisääntyvät.  Eikö se todista siitä miten jumala (ilmastonmuutos) vaikuttaa kaikkeen!

Myrskyt todistavat jumalan (ilmastonmuutoksen) suuruutta.

Onpa helle tai pakkanen, jumala (ilmastonmuutos) sen meille järjestää.  Metsäpalot todistavat jumalan (ilmastonmuutoksen) mahtavuutta.  Katastrofit muistuttavat ihmiselle, miten jumala (ilmastonmuutos) kostaa ihmiselle hänen uskottomuutensa ja syntinsä.

Pelko

Joku pelkää jumalaa (ilmastonmuutosta) niin että yrittää kieltää sen.  Voi voi sellaista raukkaa.  Hän on niin peloissaan jumalan (ilmastonmuutoksen) edessä että yrittää kieltää sen.

Kieltäjät

Kun tällainen pelkäävä raukka haluaa kieltää jumalan (ilmastonmuutoksen), häneltä pitäisi vaatia todisteet.

On vaadittava todisteet, ettei jumalaa (ilmastonmuutosta) ole kun jokainen näkee miten sitä todistaa vähäisinkin pikku hyönteinen.

Raha

Kieltäjät haluavat ansaita rahaa.  Maailmassa on pahoja ihmisiä jotka haluavat pahaa.  Nämä pahat (oikeastaan hairahtuneet nätisti sanoen) ihmiset ovat valmiita maksamaan rahaa väärästä todistuksesta.

On olemassa vääriä pappeja, joka halukkaasti julistavat paikkansapitämätöntä oppia ei-ilmusta rahankuvat silmissään.  Näiden nimet voidaan onneksi vetää lokaan.  Nykyaikana kätevästi jokaisesta ilmastonmuutosta epäilevästä tiedemiehestä voidaan tehdä lokasivusto.

Tiede

Jumaluusoppi (ilmastonmuutosoppi) on vakiintunut tieteenala, ja sen joka sitä haluaa epäillä, on parasta esittää pitävät todisteet.

Kuinka joku julkeaa epäillä ja dissata tämän vakiintuneen tieteenalan?

1880-luku ja 2020-luku

Ainoa ero näiden kahden opin välillä on aika.  Olisi ollut paheksuttavaa sanoa 1880-luvulla ettei jumalaa ole olemassa.  Sama pätee tänään ilmastonmuutokseen, olet heti marginaalissa.  Ei mikään kunnon lehti julkaise rienaavia kirjoituksia joissa epäillään ilmastonmuutosta yhtä vähän kuin keskustelu jumalankieltämisestä olisi ollut soveliasta vaikkapa Päivälehden (nykyisin Helsingin sanomat) palstoilla.

Opillisista eroista voidaan kyllä keskustella.  Kenties jumala (ilmastonmuutos) ilmeneekin hiukan eri tavoin.  Kenties sen vaikutus luontoon on heikompi/vielä vahvempi kuin yleisesti luullaan.

Kenties jumala (ilmastonmuutos) vaikuttaakin vain taustalla.  Tai vaikuttaa kaikessa, kaikissa pienissäkin tapahtumissa.  Ukko meinasi kompastua, se oli ukolle muistutus jumalan ohjauksesta.  Kun kalliolaisessa yksiössä vedetään härkistä, se on otollista ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Every little counts, jokaisella pikku teollakin on merkitystä, sillä jumala (ilmastonmuutos) huomioi pikku asiatkin.

Pelastus

Ora et labora, tee työtä ja rukoile, on WMO:n pääsihteeri Petteri Taalasmaan ohje ilmastonmuutoksen pelastusohjeeksi.  Kun suuret päättäjät päättävät puolestasi ja suuret instituutiot tekevät isoja päätöksiä, yksityinen ihminen voi painaa päänsä tyynyyn rauhallisena.

Lahkot

On olemassa uskovia joille tämä ei riitä.  Jumalaa (ilmastonmuutosta) on julistettava raivokkaammin.
Ihmisille on kerta kaikkiaan taottava päähän että ellemme kumarra jumalaa (ilmastonmuutosta) kaikki menee tärviölle.

Nykyajan Orleansin neitsyt purjehtii New Yorkiin julistamaan voimalla Sanaa.  Fariseukset kuuntelevat hievahtamatta tämän pyhän lapsen julistusta.

Kunnon lahkolainen julistaa.  Ei ole yhtään liioiteltua mennä istumaan kadulle tai tehdä terroristisia tekoja jotta ihmisen päihin taotaan se, miten jumala (ilmastonmuutos) on suuri.

On jotain yhteistäkin

Purot muuttuvat veren värisiksi.  Meri muuttuu punaiseksi. (ns. red tide, lämpimien maiden versio sinilevästä, punalevä).  Tämä ilmiö todistaa että jumalaan uskovatkin voivat uskoa ilmastonmuutokseen.  Joko uskotte, olette menossa turmioon.  Jumalan tiet ovat monet, onpahan järkännyt sellaisen näyn joka saa uskovaisenkin uskomaan että ihmisenkin turmiollinen vaikutus luontoon on totta.  Jumala käyttää heikkoa astiaa, ihmistä, toteuttamaan ennustuksensa.

Lahko: Elokapina

Elokapina, ootte tosi julistajia.  Ruoskikaa itseänne, järjestäkää kulkueita ja istukaa kaduilla, ajelkaa päänne kaljuksi, kyllä se auttaa ilmastonmuutokseen.  Laittakaa julisteeseenne Herätkää!, sen pitäisi tepsiä.

+20

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu