Kaksi vaihtoehtoa: Pilatako maailma vai pelkkä Eurooppa

Höpsismi-tieteen mukaan on aina kaksi vaihtoehtoa.  Valinta suoritetaan kolikkoa heittämällä.

Ja koska höpsismi on saavuttanut johtavan aseman tieteessä, voidaan nytkin ajatella, että vaihtoehtoina on pelastaa maailma luopumalla hiilidioksidin tuottamisesta, tai

pelastaa pelkkä Eurooppa luopumalla imperialistisen roistovaltion tarjoamasta maakaasusta.

Hmm…, nyt tuli aika vaikea.

Siis tietenkin on myönnettävä että maailman miljardien ihmisten katse on keskittynyt maailman merkittävimmän pikkuvaltion tekemiin päätöksiin ja kaikki seuraavat esimerkkiämme, kunhan nyt ensin vedämme kantamme lukkoon.

Näin laskien Suomella on merkittävät mahdollisuudet pienentää maailman hiilidioksidipäästöjä.  Ei ne omat päästöt mutta se esimerkin voima.  Jos kylmässä Pohjolassa uskalletaan luopua hiilidioksidia tuottavasta toiminnasta, tottahan se on helpompaa siellä missä luonnonolot eivät ole yhtä ankarat.

Toisaalta

Eihän se toisaalta oikein mukavalta tunnu rahoittaa Venäjän hyökkäyssotaa.  Tähän on nyt kuitenkin ainakin Helsingissä päädytty.  Tulevaisuuden energiaratkaisu on lämmittää Helsingin asunnot venäläisellä maakaasulla.  Saadaan myös sitä sähköä millä sähköbussit ladataan.

Ihan tarkkaan ottaen maakaasukin on fossiilista energiaa ja tuottaa hiilidioksidipäästöjä.  Mutta kuitenkin pikkuisen vähemmän.  Onhan kysymys hiilivedystä ja ajatellaan että onhan siinä se vety.  Vedyn polttamisesta ei tule kuin vettä.
Ei kuitenkaan oikeastaan juuri vähempää kuin muiden hiilivetyjen polttamisesta.  Ja mitäs ne muut hiilivetytuotteet nyt olivatkaan, olisivatko raakaöljyjohdannaisia, kuten diesel ja bensiini.

Vanhan sanonnan mukaan tiukan paikan tullen koiraskin poikii ja hiilivedytkin muuttuvat vihreiksi.  Tämä pitää paikkansa erityisen hyvin Vihreässä puolueessa jossa kummastakaan tavoitteesta ei luovuta.  Koirastenkin pitää saada poikia ja hiilivety on vihreää.

sarkasmivaroitus

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu