Kannabis Alkoon ratkaisisi monta ongelmaa yhdellä iskulla

Kieltolaki

Kieltolaki on tullut tiensä päähän.  Se ei vastaa kansan, varsinkaan nuorison oikeustajua.  Kannabis ei ole niin vaarallista kuin on väitetty.

Päinvastoin, on luultavaa että sen terveyshaitat ovat pienemmät kuin alkoholin.  Alkoholi on tottumattomalle käyttäjälle hengenvaarallista (kaatuilu ja harkintakyvyn menetys) sekä aiheuttaa pitkäaikaisessa käytössä merkittäviä terveyshaittoja aina ripulista syöpään.    Lista haitoista on pitkä, kiinnostunut voi hakea esitteen haitoista terveyskeskuksesta.  Vielä voisi mainita ongelmat käyttäjän läheisille, poissaolevuus, ärtyisyys, paranoia ja mahdollinen väkivalta.

Kieltolain lopettaminen

Aikaisemmasta kieltolain lopettamisesta ei seurannut vapaata myynti- ja käyttöoikeutta.  Perustettiin Alko ja myynti oli rajoitettua.  Ns. viinakortti oli käytössä eikä väärinkäyttäjille myyty.

Samaan tapaan pitäisi menetellä kannabiksenkin myynnin vapauttamisen kanssa.

Muut huumausaineet

Olkoot muut huumausaineet edelleen kiellettyjä.  Näin suojellaan kansalaisia ja nuorisoa.

Rajaturvallisuus on laaja käsite ja käsittää myös sen ettei harmillisia tuotteita tule maahan luvattomasti.

Tulevat sukupolvet päättäköön muista huumeista mikäli tarvetta tai halua niiden vapauttamiseen ilmenee.

Porttiteoria

Porttiteoria on totta.  Portti koviin aineisiin sulkeutuu mikäli kansalaiset saavat kannabiksen laillisesti valtion laitokselta.

Olisi graavi virhe antaa markkina hämärille voimille jotka voisivat sanoa kannabiksen ”juuri loppuneen” mutta että korvaavia aineita olisi saatavissa.

Kuluttajasuoja

Hämäriltä voimilta ostettu kannabis voi olla terästettyä, esim. fentanyylillä.  Haluammeko zombeja kaduillemme?

Ryöstöt ja väkivalta vähenee

Rikollisilta viedään markkinat.  Kuluttajien ei tarvitse asioida rikollisten kanssa.

Katuturvallisuus paranee.  Ryöstöjä tapahtuu usein huumausainekauppojen yhteydessä, joko ostajan rahat tai myyjän aineet viedään.

Huumausainekauppiaiden ei tarvitse ainakaan kannabismarkkinosuuksista käydä taisteluja konetuliaseilla kuten Ruotsissa.

Muita etuja

Alkolta on juuri viety osa bulkkituotteiden markkinoista.  Uusi artikkeli mahdollistaa nykyisen myymäläverkon säilymisen.

Valtion finanssit

Valtiolla on rahapula.  Tämän kaltaisella järjestelyllä saadaan lisättyä verotuloja ilman että tunnollista veronmaksajaa kupataan.

Kotiteollisuus nousuun

On saatu hyviä kokemuksia yksityisistä viina-, viini- ja olutvalmistamoista Suomessa.  Kannabiksen viljelyssä on mahdollisuus samaan.

Oma kasvatus

Samalla tavoin kuin kotiviinin valmistus on sallittua pienessä mittakaavassa, lienee mahdollista olla puuttumatta pienimuotoiseen kasvatukseen.

Käyttöhuoneet

Samaan tapaan kuin ravintoloissa on mahdollista käyttää alkoholijuomia, voisi olla mahdollista käyttää hampputuotteita niille sopivissa tiloissa.  Käyttäjä luonnollisesti kustantaisi tilojen käytön auktorisoidulle kahvilanpitäjälle.

Vertailu

Kumpi on vaarallisempi tottumattoman käsissä, viskipullo vai kannabissätkä?  Veikkaan että viskipullo on valtavan paljon vaarallisempi.  Nopeasti nautittuna käyttäjä päätyy helposti joko pahnoille tai lautoihin, syvään uneen puulaatikossa, tai loukkaa itsensä tai jonkin muun vakavasti.  On jossain määrin poikkeuksellista että niin potenttia hermomyrkkyä kuin tiukka viina, saa ollenkaan myydä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu