Katusodan lapsiuhrit Ruotsissa. Väkivalta vallan saa. Lääkärien kyseenalainen asenne kannabikseen

Rankkaa aikaa eletään Ruotsissa.  Katusota etenee jo pikkupaikkakunnille.  Uhreja käy sääliksi, pikku Lunaa voi verrata talvisodan ensimmäiseen uhriin, Armi Hillevi Metsäpeltoon.  Molempien kohtalon määräsi satunnainen räjähdys, Hillevin kohtalon venäläinen lentopommi Helsingin linja-autoasemalla, Lunan kohtalon jengisodassa räjähdys liikenneympyrässä Göteborgissa, liikkeessä olleen auton räjäyttäminen.

Tapauksia

Göteborg:  Neljävuotias Luna kuolee tullessaan isänsä kanssa kalasta.  Liikenneympyrässä räjähtää auto ja uhriksi suunniteltu jengijohtaja kuolee.  Toinen jengi murhaa näyttävästi kilpailevan jengin johtajan.  Kuolee myös pikku Luna ja kaksi muuta sivullista.

Göteborg:  8-vuotias Yuusuf kuolee kun asuntoon heitetään ikkunan läpi käsikranaatti.

Tukholma:  18-vuotias Ndella kuolee kun verhojen läpi spreijataan huoneeseen konepistoolilla.  38 hylsyä jää ampumapaikalle ja 16 osumaa Ndellaan.  Hänen rikollinen miehensä ei saa naarmuakaan mutta tapetaan muutamia viikkoja myöhemmin.

Malmö:  31-vuotias lääkäri Karolin teloitetaan kadulle keskellä päivää.  Kun hänet ammutaan on hänellä sylissään hänen imeväisikäinen lapsensa.

Malmö:  12-vuotias Adriana kuolee harhaluotiin ollessaan ulkoiluttamassa koiraa.  Drive by shooting-tapahtuma konepistoolilla.

Väkivaltakapitaalia

Raskaalla rikollisuudella on systeemiä vaarantava vaikutus.  Virkamiehiä uhataan ja painostetaan.  Yrittäjiä kiristetään.  Todistajat hiljentyvät.  Voitot huumekaupasta pestään puhtaiksi legitiimeissä yrityksissä ja investoidaan yhdistyksiin ja yrityksiin joilla lypsetään hyvinvointivaltiota ja joilla toteutetaan talousrikollisuutta.

Kun järjestäytyneessä rikollisuudessa noudatetaan vaikenemiskulttuuria, se saa suoria seurauksia.  Oikeusvaltio ja demokratia menettää merkitystään.  Todistajat voidaan hiljentää väkivallalla tai väkivallalla uhkaamalla.  Mutta usein sitä ei tarvitse edes tehdä.  Ei kannata puhua poliisille, riskit ovat liian suuret.  Rikosten selviämisprosentti laskee nopeaan vaikka monet murhat tehdään avoimella paikalla, silminnäkijöiden silmien alla.  Kun muuten murhien selviämisprosentti on 90%, ratkeaa katuampumisista vain 25%.

Wicklénin haastattelema jengiläinen kertoo että hänen tuntemansa jengiläinen on tappanut jo kuusi henkilöä mutta ei ole tuomittu yhdestäkään.

Vaikuttiko väkivallan uhka Helsingin kaupungin päätökseen?

Voidaan kysyä onko uhkailulla ollut osuutta siinä että metroaseman viereen Helsingin Itäkeskuksessa saa jäädä etnisesti värikäs vanha ostoskeskus.

Muualla Helsingissä yleensä yrittäjät saavat kalossinkuvan persuuksiinsa ja maanvuokrasopimuksia ei jatketa koska kaupunki haluaa rakentaa metroasemien ympärystät ja muut keskeiset sijainnit täyteen tornitaloja.

Lääkärien kyseenalainen asenne

Lääkärinvala:  Älä tee pahaa.  Kärsivän potilaan kuulematta jättäminen ja kieltäytyminen tilaa helpottavan lääkkeen käytöstä mietityttää.  Onko kysymys suorastaan lääkärinvalan rikkomisesta?

Ymmärretään kyllä että luonnonlääkkeen tarkka vaikutus ei ole täysin kontrolloitavissa mutta eikö tämä ole tekosyy jättää rohdos hyödyntämättä.

Lääkekannabis, joka on tarkoin puhdistettu vieraista substansseista (aivan turhaan), ei sekään kelpaa.  Reseptin saaminen on tarkoin valvottua ja säädeltyä.  Moni sairas ja lääkäri ei edes yritä luokattoman kyykytyksen vuoksi mihin tällaisen yrittäminen pakottaa.

Lääkärit voivat sulkea korvansa ja kertoa minkälaista tarinaa hyvänsä, mutta todellisuus on että monelle kipupotilaalle kannabis tuottaisi hyödyllisiä kipuja lieventäviä vaikutuksia.

Hyöty olisi niin suuri, ettei sitä voi laskea rahassa, ainoastaan kärsimyksissä ja niiden vähentymisissä.

Kannabikselle olisi myönteisiä vaikutuksia myös sellaisissa tiloissa kuin anoreksia, ahdistuneisuus ja masennus.

Kannabiksen myönteiset vaikutukset kiputiloihin on tunnettu jo ainakin varhaiselta keskiajalta.  Silti edelleen monet kovakorvaiset lääkärit kieltäytyvät ottamasta selvää ja teeskentelevät etteivät alennu käyttämään huumeita potilaisiinsa vaikka tekevät sitä todellisuudessa joka viikko opioidiensa kanssa.

Lähde

Johan Wicklén Vi ger oss aldrig Så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket. Volante 2022. Mielipiteet ja käsitykset ovat omia.

Tämä on toinen kirjoitus samasta aiheesta. Edellisen nimi oli Mistä johtuu katusota Ruotsissa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu