Keino koronakriisiin: Kontrolloitu sairastaminen

Motto: Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä.

Sairastettu tauti antaa paremman suojan kuin rokote.   Ja estää tartuttamisen ja muodostaa laumasuojaa.
Yksi keino hoitaa pandemia on unohdettu kokonaan.  Ehdotan että ruvetaan pitämään koronalomia.  Sairastetun taudin jälkeen koko revohkan voi unohtaa.

On monia kansalaisryhmiä, joille ei ole odotettavissa koronasta vakavia oireita.  Lapset, nuoret ja hyväkuntoiset nuoret aikuiset.  Jos nämä tartuttaisivat itsensä tietoisesti, he parannuttuaan estäisivät taudin leviämistä ja suojaisivat sillä tavoin alttiita kansalaisryhmiä, kuten vanhuksia, sydän- ja keuhkosairaita sekä ylipainoisia.

On hyvin tiedossa, ettei paraskaan rokote anna parempaa suojaa kuin sairastettu tauti.

Moskovan malli

Moskovassa pormestari katsoo että paikallinen laumasuoja on jo saavutettu ja rajoitukset puretaan,  Tämä olennaisesti jo sairastetun taudin avulla.  Pormestarin laskujen mukaan 7 miljoonaa moskovalaista on jo sairastanut taudin.

Koronahotelliin tai karanteenitaloon

Kontrolloitu sairastaminen koko perheen voimin ja etätöitä tehden voisi sujua erämaahotellissa tai ok-talossa, mikäli sen ruoka- ja lääkintöhuolto on asiallisesti järjestetty.

Luvassa uutta liiketoimintaa kärsineelle alalle

Tässä syntyisi uutta liiketoimintaa majoitusalalle.  Majoitusliikkeestä pois lähtiessään saisi monikielisen todistuksen, että tauti on sairastettu, eikä po. henkilö enää voi levittää tautia.

Pahimmassa tapauksessa, mikäli ikäviä tai vaarallisia oireita koronaloman aikana syntyisi, lisähapen antaminen erämaahotellin tapaisissa oloissa olisi helppoa järjestää.  Majoitusliike voisi pitää palveluksessaan lääkäriä tai pitää huolta siitä, että sellainen on helposti saatavilla sekä pitää huolta siitä että paremman hoidon huoneita lisähappineen olisi tarjolla, mikäli vakavia oireita ilmaantuisi.

Pelko pois

Tuntuu kummalliselta kun koko kansakunta on jähmettynyt pelkäämään.  Pelko estää täyden elämän.  Toivo kiinnitetään rokotteeseen jota ei tule tai joka tulee huonossa paketissa.  Ei estä sairastumista tai ei estä tartuttamista. Toivotaan että estäisi mutta ei ole mitään takeita.

Vetoomus: Suojatkaa sydän- ja keuhkosairaat, vanhukset ja taudille alttiit!

Kätevimmin tämä käy terveiltä hyväkuntoisilta sairastamalla tauti pois, jonka jälkeen tartuttaminen ei ole enää mahdollista.

Varoitus

Missään tapauksessa ei pidä hankkia ja sairastaa tautia normaalissa elinympäristössään.  Se altistaisi kansalaisryhmiä, joilla on täysi syy olla huolissaan epidemiasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu