Korkeakoulutus 70%:lle väestöstä? Eli myös tavallista tyhmemmät korkeakoulutetuiksi?

50% väestöstä on tavallista viisaampia ja 50% tavallista tyhmempiä.

Nyt on tavoitteena että 70% ikäluokista tulisi korkeakouluttaa.

Jos halutaan korkeakouluttaa 70% väestöstä, se merkitsee pakostakin keskimääräistä tyhmempien saattamista korkeakoulutuksen piiriin.

Tästä seuraa muutama juttu:

Tavallisesti ajatellaan että korkeakouluissa käsiteltäisiin jotenkin vaikeatajuisia asioita.  Näin ei olisi enää sillä eihän tavallista tyhmemmillä ole edellytyksiä oppia mitään kovin vaikeatajuista.

Pomoiksi saadaan sitten tavallista tyhmempiä.  Epäilyksiä kun on jo nyt siitä, että miten ovatkaan saaneet hilattua lihavan perseensä korkeille palleille.  Sellaiseen epäilykseen olisi jatkossa entistä enemmän syytä.

Tasoa on laskettava

Ei voida vaatia että tavallista tyhmempien olisi hallittava vaikeita asioita.  Joten tasoa on laskettava.

Luodaan näennäistutkintoja

Lisätään hömppäaineita.  Sellaisia helppoja joissa pitää opiskella vain oikeat mielipiteet, ei mitään kovaa tiedettä.
Ei lukuja vaan tarinoita.  Aletaan kutsua tarinankertomista tieteeksi.  Hyvään alkuun sillä saralla on jo päästy ilmastonmuutoksen käsittelyssä.

Lisää virkoja

Valtionhallinnossa tietenkin pitää vaatia tutkinnot kaikilta.  Ja kääntöpuolena, tutkintoja suorittaneiden on hyvä päästä julkisen hallinnon palvelukseen, muutenhan koulutus menee hukkaan.

Paljon päälliköitä, vähän intiaaneja

Tulee mieleen että vanha amerikkalainen sanonta paljoista päälliköistä ja vähistä intiaaneista.  Kukas ne suorittavat hommat sitten tekee, se loppu 30%?  Tuskin suostuvat ja ehtivät.

Olisiko kivaa maisterina päästä/joutua Prisman kassalle?  Nimittäin kysymyshän on pääsemisestä.  Aivan varmasti ns. paskahommatkin alkavat kiinnostaa vielä ihan eri tavalla kunhan julkisen vallan tuhlausta aletaan hillitä.

Rasistista ajattelua?

Itse luulen että tavoite suuresta määrästä korkeakoulutettuja per ikäluokka perustuu ajatukseen että se suorittava taho tulee ulkomailta.

Itse en näkisi tulevaisuutta voitavan rakentaa sellaisen ajatuksen varaan.  Koko ajatus vaikuttaa rasistiselta.  Ettäkö kalliit vieraamme tulisivat meille palveluspojiksi ja passareiksi?

Onko tarkoitus perustaa piikayhteiskunta jossa palveluskunta ei taaskaan osaa kunnolla herrasväen kieltä?

Tässä tulee pää vetävän käteen yllättävän nopeasti, sillä olisihan myös suorittavan tahon eli maahanmuuttajien lapsista 70%:n tultava korkeakoulutetuiksi.

Vaikuttaa Ponzi-huijaukselta.

Sveitsin esimerkki

Vielä aika vähän aikaa sitten vain 15% sveitsiläisistä oli korkeakoulutettuja.  Tyypillinen urakehitys meni niin, että nuori henkilö meni oppipojaksi ja oppi ammatin, vaikkapa pankissa työn ohessa.

Pitkä opiskeluaika – lyhyt työura

Nykyisin opiskelijat opiskelevat usein kolmikymppisiksi ennen varsinaista työuraa.  Kun työelämässä vieläkin harrastetaan ikärasismia, ja yli 50-vuotiaan on hankalaa työllistyä, itse työssäoloaika taitaa jäädä lyhyenlaiseksi.  Jo yksin tämä johtaa työvoimapulaan.

Pidän hyvin merkillisenä että pakollista opetusta vaaditaan pidennettäväksi ja on onnistuttukin siinä tavoitteessa.

Mielestäni olisi tavoiteltavaa, mikäli työvoimapulan oloissa opiskeluaika lyhenisi ja työura voisi pidentyä alkupäästä.

Julkisen hallinnon alalta voisi vapautua paljonkin työvoimaa, sillä toiminta on hyvin pöhöttynyttä julkisella puolella.  Pienen maamme pitäisi selvitä vähemmillä päälliköillä.

Takana on ideologia

Koko ajatusta suuresta määrästä korkeakoulutettuja ei voi ymmärtää kuin ideologian kautta.

Itä-saksalaisen ideologian mukaan oppilas on tyhjä taulu ja ympäristö muokkaa lapsen.  Ei ole olemassa tyhmiä lapsia, on vain tyhmä Gaussin käyrä.  Sosialistinen ajattelu on ennenkin osannut oikoa mutkat suoraksi.  Lapsista tulee viisaita kun niihin vaan kaadetaan riittävästi oppia.

Itse olisi päinvastaisella kannalla.  Koulutuksessa paukkuja pitäisi laittaa välkyimpien koulutukseen.  Vain sillä tavoin varmistamme todellisten innovaatioiden synnyn tässä maassa.  Nykyinen koulutusjärjestelmä uhkaa hukuttaa lahjakkaat lapset suuren massaan ja häliseviin luokkiin ja sama jatkuisi sitten yliopistoissakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu