Kylmän sodan Suomi ei kerro totuutta Euroopan yhteisöön liittymisestä ja äänestyksestä

Muuten hauska sarja mutta miksi pitää salata olennaisia seikkoja?

EU:n vastainen rintama Euroopan yhteisöön liittymisen aikaan ei suinkaan koostunut yksinomaan löyhäpäisistä mielenosoittajista kuten sarja antaa ymmärtää vaan myös ihan järkevistä maailmaa nähneistä ihmisistä.

Tuolloin kynät sauhusivat mielipidekirjoituksia tehden.  Mutta niitä eivät valtalehdet suostuneet julkaisemaan.
Iltalehden päätoimittaja Karhuvaara sen sitten myöhemmin tunnusti.  Oli tehty päälehtien kanssa ”herrasmiessopimus”, että EU:n vastaisia mielipiteitä ei julkaista.

Kansalaiskeskustelu jäi jalkapuoleksi.  Tämä olisi ollut asiallista todeta.

EU:n hyviä puolia korostavat mielipiteet julkaistiin, huonoja puolia esiintuovat mielipiteet pidettiin pimennossa.

Ohjelmassa ei myöskään kerrottu sitä inhorealistista tosiseikkaa että alkoholin mahdollinen vapaampi saanti kiinnosti monia ja liittyminen sai paljon kannattajia tällä perusteella.

Ei tiedetty että joudutaan markasta luopumaan vaikka se oli äänestyksen aikaan EU:n suunnitelmissa jo vahvistettu. Moni olisi kääntänyt kelkkansa mikäli olisi tiennyt tulevasta valuutan muutoksesta joka katsottiin myöhemmin päätetyksi ja hyväksytyksi jo liittymisäänestyksen perusteella.

Myös itsenäisyyden menettämisen taso tuli puun takaa.  EU käsitettiin tulliliitoksi ja ulkomaankauppaa helpottavaksi järjestelyksi.  EU:n antamiin moniin velvoittaviin määräyksiin ei osattu varautua.  Virkavaltaisuuden lisääntyminen,  virkamiesten ”olankohauttelun” lisääntyminen yllätti.

Tähän on tultu

Nyt näemme mihin olemme päätyneet.  Elintasomme ei ole parantunut vaikka olemme vahvasti velkaantuneet samaan aikaan.  Olemme eläneet velaksi kyetäksemme pitämään edes entisen tason.

Pääosa ekonomisteista on sitä mieltä että euro ei ole tuonut meille hyvinvointia.  Jopa euron kannattaja, Sixten Korkman on todennut että tähän mennessä se ei ole osoittautunut hyväksi päätökseksi.

Korkman uskoo että etuja on tulevaisuudessa, minä en näe sellaiseen uskoon mitään syytä.

Valuvikoja ei ole korjattu eikä valuvikoja voikaan korjata, muutenhan ne olisivat tavallisia vikoja.  Valuvian voi korjata valamalla valukappale uudelleen, alokkaan asennon voi korjata tekemällä asennon uudelleen ja valuutta saadaan korjattua kunhan peruutetaan entiseen käänteisessä järjestyksessä.

Tosin valuutankorjauksen aika meni jo, nyt ei pidellä enää kuin huivista kiinni kun lähdetään syöksymään valuutan kanssa kohti tuntemattomia kohtaloita.

Maatalous

Maataloutemme on hunningolla, mutta saimme sentään erityisluvan EU:lta tukea omaa maatalouttamme omilla rahoillamme.  Säästöjä ei saatu sillä aloimme tukea myös muiden maiden kuten Ranskan maataloutta.

Liittymisen aikaan EU oli pääosin vielä maataloustukemisen yhteisö.  Nyt se on jo paljon muuta, mitä en voi pitää hyvänä kehityksenä.  Maassamme vallitsee erityisolot ja yhteiset määräykset koko EU:n alueella soveltuvat huonosti meille, olomme ovat sen verran erilaiset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu