”Lapsetkin voi taistella rauhan ja solidaarisuuden puolesta”; taistolaisuudesta ilmastonmuutostaistoon

Taistolaisuus on kaupunkilainen ilmiö kuten ilmastonmuutosuskokin.

Molemmissa on kyse isänmurhasta, edellisten sukupolvien saavutukset pitää osoittaa arvottomiksi.

Otsikon lause, ”lapsetkin voi taistella rauhan ja solidaarisuuden puolesta” on pinskun, pienen punapioneerin suusta.

Ne hassuimmat taistolaiset väitteet esitettiin vakavalla naamalla vaikka jo silloin aikuiset väitteen esittäjät tiesivät että totuutta venytetään äärirajoille.  Samaa luulen tapahtuvan ilmastonmuutosväittämienkin suhteen.  Vaikkapa professori Ollikaisen:  ”Yllätyimme miten pienelläkin muutoksella on paljon vakavammat seuraukset kuin osasimme olettaa”.

Suunnatkaamme mielenkiintomme siihen vihreään siemeneen joka oli jo kylvettynä taistolaiseen ajatteluun.

Nimittäin, taistolaiset saivat rahoituksensa Venäjältä ja tavoite oli kaikin tavoin heikentää länsimaita.  Lisätä vastakohtaisuuksia, kärjistää yhteiskunnallinen tilanne ja varsinkin Suomessa valmistaa yhteiskuntaa väkivaltaiseen vallankumoukseen.

Siinä tarkoituksessa pahoilla porvareilla oli syyllisen rooli.  Teollisuus oli paha.  Ja kun masiina on hyvin voideltu ja propaganda uppoaa hyvin niin ennen pitkää se alkaa kantaa jo omillaan.

Lyijypilvien musta sade

”Ajattelin kaupunkia kirjassa Elli-Velli Karamelli.  Lyijypilvistä valui mustaa sadetta ja kaupungista tuli nokinen ja harmaa.  Kaikki kukat kuolivat ja puiden lehdet muuttuivat ruskeiksi.”

Varrella virran

Kuka muistaa vielä miten pilaantuvan luonnon ahdistus juohevasti muuttui ahdistukseksi kasvihuoneilmiöstä.  Varrella virran-laulun sanoista ollaan menty pitkä pätkä eteenpäin.

Silloin ahdistuttiin ihan oikeasti ympäristön pilaantumisesta, nyt ahdistutaan hyvin teoreettisista ja mielikuvituksellisista ideoista kuten lajien sukupuutosta tai ilmaston muuttumisesta.

Kulutus

”Äiti selitti miten väärin oli asua isossa talossa ja ostaa uusia tavaroita”.

Nykyään ilmastonmuutostaistelun eturintamassa onkin rakentamismääräyskokoelma.  Ilmastoon vaikutetaan ruokailutottumuksia muuttamalla.  Citymaasturin kumit puhkotaan.

Tehtaan päästöt

”Lisäksi se tehdas saastuttaa, ne eivät ole edes yrittäneet vähentää päästöjä.  Kuinkahan kalliiksi sitten tulee kun ei enää ole ilmaa jota hengittää.”

Autoilusta

”Iso tie kohisi yöt päivät.  Siellä menivät autot ja saastuttivat.  Ajajat eivät välittäneet siitä olisiko vauvoille tulevaisuudessa ilmaa.”

Jätän avoimeksi kuinka suuri osuus nykyisistä ilmastonmuutosuskomuksista on neukkulan aikaista piilovaikuttamista.

Neukkulan kova ydin, rankaisujärjestelmä ja ideologinen masiina, KGB on jatkanut sellaisenaan toimintaansa neukkulan sortumisen jälkeenkin Venäjällä.

Gorbatshov ja Jeltsin pelastivat KGB:n, jakoivat ja piilottivat sen näkyvistä.  Edes arkistoja ei saatu avoimiksi kuten muissa itä-blokin maissa.

Nyt maksamme hintaa siitä, Venäjän puolella neuvostoaikaisessa tulkinta-avaruudessa tapahtuvina sotatoimina.  Ja lännessä KGB/FSB/SVR:n ruokkima ilmasto-aikalaishulluus ajaa yhteiskuntaa sen jatkuvuutta uhkaaviin ilmastotoimiin.

Sitaatit teoksesta Sinun lapsesi eivät ole sinun. Laura Honkasalon kuvaus lapsen elämästä taistolaisperheessä.

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu