Le Penistä tuli kakkonen; Suomikin pelastui

Olipa täpärät paikat.  Suomen kohtalo ratkaistiin Ranskan vaaleissa.  Meistä olisi tullut orjakansaa idän inhoille valloittajille, nyt pelastuimme siltä kohtalolta täpärästi. Macron voitti,  Le Penistä tuli kakkonen.

Vai olisiko kumminkaan käynyt niin kurjasti.  Luulen että ranskalainen mummeli ei olisi kyennyt estämään Suomen liittymistä NATOon, eikä estämään toimia joilla tuetaan Ukrainaa.  Jos nyt edes olisi halunnutkaan.

Mielestäni keskustelu on ja oli liioittelevaa.  Ranskan vaalien pääpointti ei ollut siinä miten Venäjää kohdellaan.

Siltä osin kuin tomerat toimet ovat tarpeen, on toki selvempää että Macron on niistä päättämässä Ranskan osalta.  Eikä minulla muutoinkaan ole erityisesti hampaankolossa Macronia vastaan.  Taloutta ymmärtävänä mahdollisesti kykenee tervehdyttämään ainakin hiukan Ranskan ja siinä sivussa EU:n taloutta.

Mutta erityisesti minua harmittaa arviointien yksisilmäisyys.  Asioilla on monta puolta.  Le Penin valinnalla olisi ollut suotuisiakin vaikutuksia suomalaisille.  Olisi ehkä ollut mahdollista saada loppu EU:n liittovaltiokehitykselle joka on meille uhka.

Mitä enemmän päätösvaltaa siirtyy Brysseliin, sitä vähemmän sitä jää Suomeen.  Suomessa on erityisiä olosuhteita, joita eivät keski-eurooppalaiset tunne.  Sen tähden ei ole hyvä päästää näitä päättämään Suomen asioista.  Selkeä esimerkki on metsätalous, josta mepeillä ja komissaareilla on vain heikko ja idealistinen eli vääristynyt käsitys.

Yhteisvelkojen ottaminen olisi toivottavasti loppunut Le Penin valinnan myötä ja se olisi ollut suuri voitto Suomelle.

Ilmaston lämpeneminen on loppunut jo yhdeksän vuotta sitten.  Nyt olisi aika ruveta pohtimaan, mitä johtopäätöksiä siitä olisi tehtävä.  Ilmastonmuutos-oppi on opillisessa haaksirikossa, ja politiikkaa olisi ruvettava hilaamaan siihen suuntaan mitä todellisuus meille osoittaa.

Eurooppa kurittaa itseään turhaan maksamalla päästöoikeuksista päätähuimaavia hintoja.  Tätä ja muita ilmastotoimia Le Pen olisi vastustanut.  Ja se olisi ollut meillekin hyväksi.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan ilmastonmuutostiedemiehiltä laskelmaa siitä, kuinka maapallon ilmasto nyt jäähtyy ylikuumenneesta tilastaan kun Macron saatiin valittua.  Ja kuinka paljon kuumempaa maapallolla tulisi olemaan jos Le Pen olisi valittu.

Jokaisessa voitossa on tappion siemen.  Nyt Macronin voitto vie sivuun tavoitteista, jotka olisivat olleet meille tärkeitä.  Asioissa on useampia puolia ja pitäisi nähdä että jokaisessa valinnassa jotain menetetään samalla kun jotain saavutetaan.

Maahanmuutto-ongelma

Mielenkiintoisinta olisi ollut se, mikäli maahanmuutto-ongelmaa olisi ruvettu ratkaisemaan siellä missä ongelmat ovat suurimmat, eli Ranskassa.

Voidaan arvioida että maahanmuutto-ongelmakin on Venäjän aikaansaama, ainakin Venäjän kärjistämä.  Venäjä on vähintään käyttänyt kyberkykyjään saadakseen pakolaiset liikkeelle.  Nähtävästi myös pommitukset asutuskeskuksiin ja  infraan kuten vesilaitoksiin on tehty jotta pakolaiset on saatu liikkeelle.  Eurooppa on osoittanut heikkoutensa kun ei ole kyennyt puuttumaan tällaiseen Venäjän masinoimaan häirintään ja on kärsinyt seurauksista.  Hyväntahtoiset hölmöt ovat keksineet kaikenlaisia selityksiä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta muuttoliikkeestä.

Maahanmuuttoa ihannoivat ja ilmastonmuutosta pelkäävät ovat pelanneet Venäjän pussiin.  Puhuminen ilmastopakolaisuudesta on säälittävää selittelyä kun todelliset syyt lähtöön ovat olleet toisaalla.

Ratkaisu Venäjän aloittamaan sotaan

Sota tuskin jatkuu viittä vuotta, eli koko Ranskan presidenttikautta.  Jossain vaiheessa on palattava normaaliin päiväjärjestykseen.  Jonkinlainen hävinneen rehabilitaatio tulee olemaan tarpeen.  Yksisilmäisyys ei ole tässäkään hyväksi.

Jotenkin rauhallisesti olisi selvittävä tulevaisuuteen ilman ylilyöntejä voittajankaan puolelta.

Edellä puhuttu siinä oletuksessa että Venäjä häviää.  Sitä pidän jokseenkin selvänä.  On tietenkin muitakin skenaarioita, ja tilanne on vielä päällä.  Asiat voivat vielä mutkistua ja siinä mielessä on toki hyvä että luotettavampi Macron on nyt Ranskan johdossa.

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu