Le Penistä tuli kakkonen; Suomikin pelastui
Olipa täpärät paikat. Suomen kohtalo ratkaistiin Ranskan vaaleissa. Meistä olisi tullut orjakansaa idän inhoille valloittajille, nyt pelastuimme siltä kohtalolta täpärästi. Macron voitti, Le Penistä tuli kakkonen.
Vai olisiko kumminkaan käynyt niin kurjasti. Luulen että ranskalainen mummeli ei olisi kyennyt estämään Suomen liittymistä NATOon, eikä estämään toimia joilla tuetaan Ukrainaa. Jos nyt edes olisi halunnutkaan.
Mielestäni keskustelu on ja oli liioittelevaa. Ranskan vaalien pääpointti ei ollut siinä miten Venäjää kohdellaan.
Siltä osin kuin tomerat toimet ovat tarpeen, on toki selvempää että Macron on niistä päättämässä Ranskan osalta. Eikä minulla muutoinkaan ole erityisesti hampaankolossa Macronia vastaan. Taloutta ymmärtävänä mahdollisesti kykenee tervehdyttämään ainakin hiukan Ranskan ja siinä sivussa EU:n taloutta.
Mutta erityisesti minua harmittaa arviointien yksisilmäisyys. Asioilla on monta puolta. Le Penin valinnalla olisi ollut suotuisiakin vaikutuksia suomalaisille. Olisi ehkä ollut mahdollista saada loppu EU:n liittovaltiokehitykselle joka on meille uhka.
Mitä enemmän päätösvaltaa siirtyy Brysseliin, sitä vähemmän sitä jää Suomeen. Suomessa on erityisiä olosuhteita, joita eivät keski-eurooppalaiset tunne. Sen tähden ei ole hyvä päästää näitä päättämään Suomen asioista. Selkeä esimerkki on metsätalous, josta mepeillä ja komissaareilla on vain heikko ja idealistinen eli vääristynyt käsitys.
Yhteisvelkojen ottaminen olisi toivottavasti loppunut Le Penin valinnan myötä ja se olisi ollut suuri voitto Suomelle.
Ilmaston lämpeneminen on loppunut jo yhdeksän vuotta sitten. Nyt olisi aika ruveta pohtimaan, mitä johtopäätöksiä siitä olisi tehtävä. Ilmastonmuutos-oppi on opillisessa haaksirikossa, ja politiikkaa olisi ruvettava hilaamaan siihen suuntaan mitä todellisuus meille osoittaa.
Eurooppa kurittaa itseään turhaan maksamalla päästöoikeuksista päätähuimaavia hintoja. Tätä ja muita ilmastotoimia Le Pen olisi vastustanut. Ja se olisi ollut meillekin hyväksi.
Jään mielenkiinnolla odottelemaan ilmastonmuutostiedemiehiltä laskelmaa siitä, kuinka maapallon ilmasto nyt jäähtyy ylikuumenneesta tilastaan kun Macron saatiin valittua. Ja kuinka paljon kuumempaa maapallolla tulisi olemaan jos Le Pen olisi valittu.
Jokaisessa voitossa on tappion siemen. Nyt Macronin voitto vie sivuun tavoitteista, jotka olisivat olleet meille tärkeitä. Asioissa on useampia puolia ja pitäisi nähdä että jokaisessa valinnassa jotain menetetään samalla kun jotain saavutetaan.
Maahanmuutto-ongelma
Mielenkiintoisinta olisi ollut se, mikäli maahanmuutto-ongelmaa olisi ruvettu ratkaisemaan siellä missä ongelmat ovat suurimmat, eli Ranskassa.
Voidaan arvioida että maahanmuutto-ongelmakin on Venäjän aikaansaama, ainakin Venäjän kärjistämä. Venäjä on vähintään käyttänyt kyberkykyjään saadakseen pakolaiset liikkeelle. Nähtävästi myös pommitukset asutuskeskuksiin ja infraan kuten vesilaitoksiin on tehty jotta pakolaiset on saatu liikkeelle. Eurooppa on osoittanut heikkoutensa kun ei ole kyennyt puuttumaan tällaiseen Venäjän masinoimaan häirintään ja on kärsinyt seurauksista. Hyväntahtoiset hölmöt ovat keksineet kaikenlaisia selityksiä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta muuttoliikkeestä.
Maahanmuuttoa ihannoivat ja ilmastonmuutosta pelkäävät ovat pelanneet Venäjän pussiin. Puhuminen ilmastopakolaisuudesta on säälittävää selittelyä kun todelliset syyt lähtöön ovat olleet toisaalla.
Ratkaisu Venäjän aloittamaan sotaan
Sota tuskin jatkuu viittä vuotta, eli koko Ranskan presidenttikautta. Jossain vaiheessa on palattava normaaliin päiväjärjestykseen. Jonkinlainen hävinneen rehabilitaatio tulee olemaan tarpeen. Yksisilmäisyys ei ole tässäkään hyväksi.
Jotenkin rauhallisesti olisi selvittävä tulevaisuuteen ilman ylilyöntejä voittajankaan puolelta.
Edellä puhuttu siinä oletuksessa että Venäjä häviää. Sitä pidän jokseenkin selvänä. On tietenkin muitakin skenaarioita, ja tilanne on vielä päällä. Asiat voivat vielä mutkistua ja siinä mielessä on toki hyvä että luotettavampi Macron on nyt Ranskan johdossa.
Meidän kaikkitietävä ja aina niin puolueeton mediamme tiesi taas, kuinka homma menee. Olkaamme onnellisia sananvapaudestamme, joka = lehdistönvapaus.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän häviö on tulkinnanvarainen asia. Mikäli Venäjästä tulee jonkinlainen USA:n ja EU:n vasalli eli se kääntyy tappion tunnustaneena ja ehkä johtonsa vaihtaneena hattu kädessä osaksi jotain 1990-luvulla kuviteltua maailmanhallintoa, häviö on selviö.
Ukrainaan nähden tappio olisi Krimin palauttaminen Ukrainalle ja Ukrainan jälleenrakennuksen maksaminen.
Mikäli Venäjä pitää nyt tässä sodassa valtaamansa alueet etelässä ja mahdollisesti Idässä, niin tappio on enemmän länsimaista propagandaa tyyliin: Kiovan valtaus ei onnistunut.
Jos Ukrainalle ei jää meriyhteyttä, niin miten maan vientiteollisuudelle ja maataloudelle käy.
Tällä hetkellä Venäjä kykenee estämään aseavun tuloa perille. Mistä Ukrainalle löytyy voimaa lyödä Venäjä takaisin?
En pidä Venäjää mitenkään voittajana tässä. Raskaita tappiota on sillekin tullut. Silti Venäjän selkeä tappio vaatisi kehityskulun kääntymistä nykyuraltaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä. tätä ei voi kukaan tietää, miten tässä lopulta käy.
En olisi ollenkaan varma että vaihtoehtona on vasallivaltioksi alistuminen tai valloitettujen alueiden pitäminen.
Kolmansiakin vaihtoehtoja on olemassa, eikä niistäkään kaikki ole välttämättä mitään mukavia vaihtoehtoja.
Miten muuten valloitettujen alueiden pitäminen onnistuisi Venäjältä? Ei ole onnistunut valloitusmaiden pitäminen hyvin ennenkään. Afganistan, kolme yrittäjää, Vietnam ym. Rahan kaataminen alueelle, kuten on tehty Tshetseniassa, ei onnistuisi valloitusmailla Ukrainassa, kun rahaa ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on tekemässä jättimäisen kauppaylijäämän. Se painaa ruplia Ukrainan valloitetuilla alueilla, joilla saa ostaa venäläisiä tuotteita. Toisaalta on se onnistunut lahjomaan tsetseenien nykyistä johtoakin.
Sama oli varmaan taustalla Suomen Neuvostokaupassa. Siksi aika iso osa suomalaisista tuki suomettumisen linjaa. Tai ainakin nieli vihansa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos markkinoille laitetaan paljon ruplia mutta ei ole ostettavaa edes sen vertaa kuin ennen, niin ollaan pian Neuvostoliiton tilanteessa.
Ruplan kuirssi on jo nyt muutettu keinotekoiseksi, sellalnen se neukkulassakin oli.
Ilmoita asiaton viesti
250 miljardia dollaria ylijäämää kaupasta tulossa. Venäläiset eivät voi kuluttaa valuuttaa…kai Venäjällä nykyään markkinat tuottaa jos on kysyntää. Helikopterirahaa sitä lännessäkin jaellaan..
Ilmoita asiaton viesti
Ei Venäjää minään markkinataloutena voi pitää. Markkinat tuottaa jos tuottaa, Venäjällä ei kovin tehokkaasti eikä hyvin. Lue vaikka Pavel Astahovin Valtaajat, niin selviää millaisia esteitä markkinatoimijoilla on.
Aikaisemmatkaan 250 miljardit eivät ole menneet kansan hyvinvointiin.
Ilmoita asiaton viesti
https://youtu.be/K-QhzU2Tglw
Ex-marine taustoittaa Ukrainan sotaa. Hänen mukaansa ukrainaa ei koskaan pitänyt ottaa Natoon, vaan aseistaa ja tehdä siitä työkalu.
Hänen mukaansa Institute of Study of War on samoissa käsissä jotka tekaisivat juttuja, joiden takia Afganistanissa sodittiin. Kansa jätettiin raunioihin ja jopa Afganistanin valtiolta jäädytetyistä rahoista otettiin rahaa aseisiin, jotka ” piti alunperin toimittaa Afganistaniin”. Ne aseet meni Ukrainaan. Melkoisia huijareita.
Tällä jenkillä on näkemystä sodasta ja hän tietää oman maansa sotilaspiirien metkut.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvitse mennä youtubeen löytääkseen matskua Afganistanin sodista.
Löytyy ihan tältäkin alustalta:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/uskonto-yhteiskunnan-uudistavana-voimana-sarja-talibaneista-alkaa/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/hyokkays-talibanien-kimppuun-maailman-toiseksi-suurin-valhekampanja/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/hyokkays-talibanien-kimppuun-maailman-toiseksi-suurin-valhekampanja/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/heil-parcham-ja-khalq-meil-taistolaiset-ja-revarit-neuvostopolitiikka-70-luvulla-ja-afganistanin-miehitys/
Ilmoita asiaton viesti
Tuo puuttui:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/totuus-talibaneista-viimeinkin-julki-miten-torpparivapautus-liittyy-talibaneihin/
Ilmoita asiaton viesti
Luinkin juttujasi Afganistanin sodista. Niistä paistaa näkemystä aina Neuvostoliiton sodan ajoilta.
Tämä ex-marine lähti don quijotena sotaan terrorismia vastaan ja on palannut arkeen aseenkantaja Sancho Panzana. Hän on selvittänyt, että sotapropadandaa Ukrainassa on tekemässä samat tahot, jotka lypsivät amerikkalaisten verorahoja Afganistanissa 20 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Melkoista pientoimintaa, laittaa painoa näin paljon siihen, miten ulkomaailman henkilövalinnat toteutuvat, kun vaikuttavat asiat merkityksellisenä ja täällätehtävinä, ovat kaiken aikaa läsnä.
Uutisointi ja tällaiset teemavalinnat ovat vinouttava riski, ja miten käytännössä vaikuttavat… tästä voi mielestäni olla skeptinen, aiheesta.
Tilankäsittely noitten kautta, on järkevää pyöritystä, ja virkistää. Joten cänsään hiukan EM valitusta, tähän blogiin liittyen.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus sitoutui estämään ilmaston muuttuminen, koskahan saadaan väliaikatietoja numeroineen että miten on onnistunut ja paljon on jo palanu hilloa siihen.
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää siltä että äärioikeistolaisen populismin parasta ennen -päiväys on mennyt. Eurooppa huokaisi helpotuksesta, kun Marine Le Pen hävisi toisella kierroksella Emmanuel Macronille.
Kuten Maria Ohisalo Facebookissa kiteytti: ”Tällä voitolla on väliä monestakin syystä. Venäjän Putin on vuosia rahoittanut Euroopan äärioikeistoa, pyrkinyt – ja myös monin paikoin onnistunut – luomaan eripuraa ja epäjärjestystä Eurooppaan ja pyrkinyt horjuttamaan Euroopan unionia. Oli Putinin voitto, että britit irtautui Brexitissä EU:sta, oli Putinin voitto, kun Trump voitti USA:ssa. Nyt oli Ranskan, EU:n ja vapaiden demokratioiden, mutta toivottavasti myös ilmaston ja ympäristön voitto (näitä Macron nosti isosti erityisesti kampanjansa loppumetreillä), että äärioikeisto ei päässyt nousemaan valtaan! Vive la France!”
Johan meitä olikin pölhöpopulisteilla kiusattu. Kirjailija Tommi Melender kiteytti minun ja monen muun tunnot kirjassaan Poika joka luki Paavo Haavikkoa (2019): ”Yritän parhaani. Mutta sitten selaan uutissivustoja ja silmilleni lävähtävät Donald Trumpin, Vladimir Putinin, Boris Johnsonin, Jair Bolsonaron ja muiden maailman kitkerimpien miesten kuvat. Nuo vallastaan juopuneet, tahtolauseilla maitaan hallitsevat molopäiset haaskat edustavat minulle ihmiskunnan roistomaisinta pohjasakkaa. Mieleni tekee huutaa heille: ’Menkää pois! Häipykää! Kaikki, mihin koskette, muuttuu paskaksi!’”
Ilmoita asiaton viesti
Marine Le Penin osuus äänistä on kasvanut jokaisessa vaalissa. Trendiä noudattaen hän on ennen pitkää Ranskan presidentti. Eli eletään aikaa parasta ennen, Lamminpään mukaan.
Ilmoita asiaton viesti