Löytävätkö diktaattorit toisensa? III maailmansodan osapuolet

Diktaattorit haluavat laajentaa hallitsemiaan alueita.  Oma hallintomalli on niin hyvä että naapureillekin sitä on tyrkytettävä.

Venäjä haluaa kaiken mitä tsaarinajan Venäjällä oli ja hiukan päälle.  Ukrainan nyt aluksi.

Turkki haluaa paloja Syyriasta ja mikseipä kurdialueet myös kuuluisi Turkin hellään huomaan.

Ja ei siinä kaikki, Turkilla on aluevaatimuksia myös Kreikkaa kohtaan.  Onhan se nyt aivan sietämätöntä, että Kreikalla on kaikki saaret joista lähimmät ovat melkein kivenheiton päässä Turkin rannikosta.

Kyproskin on niin pieni saari että mitä sitä jakamaan Kreikan kanssa.  Selvintä olisi jos hallinta olisi Turkilla, Turkki ajattelee.

Vaikka Turkki nyt toistaiseksi onkin NATOssa, niin ei ole sanottua kuinka kauan.

Osat voivat vaihtua kuten Braveheart-elokuvan ratkaisutaistelussa.

Kolmas pyörä, Kiina

Sattumoisin, myös Kiinalla on aluevaatimuksia.  Ja ne eivät ole ihan vähäisemmästä päästä.

Hong Kong nyt pitää tietenkin saada ja on jo saatukin.  Pian ikään väestön valvonta on saatu sille tasolle ettei vaikeuksia enää ole.

Kapinallinen maakunta, Taiwan, pitää yhdistää emämaahan. Taiwan on tosin niin hyvin aseistettu että kenties se voi jäädä jonoon joksikin aikaa odottamaan vuoroaan.

Merialueet ulosmitataan Filippiinien rantoihin asti ja niitä nuollen.  Missä vain avointa vettä on, se kuuluu Kiinalle, Kiinan mielestä. Kiina tarvitsee kaiken meren tarjoaman ravinnon suurelle väestölleen.

Belt & Road Initiative ulottaa Kiinan valtaa toisiin valtioihin aina Afrikkaa myöten.  Ideana on tarjota halpoja lainoja ja ylivelkaannuttaa siihen liittyneet maat.  Kun velkoja on riittävästi, kiinalaiset voivat alkaa määrätä asioista.
Toinen tämän Vyö ja henkselit-projektin etenemismuoto on ostaa oleellinen infra.  Kun satamat ovat kiinalaisten omistuksessa, alkaa omistajan ääni kuulua paremmin.

Teknologia & raaka-aineet

Venäjällä ja Staneissa on raaka-aineet.  Kiinalla on teknologia, jolla raaka-aineet hyödynnetään.  Yhdessä maat muodostavat voiman jota voi verrata Saksan ja Neuvostoliiton välillä vallinneeseen Molotov-Ribbentrop-sopimuksen aikaan.  Voittamaton combo.  Yhteiset voimavarat olisivat sellaiset että vastusta sille ei enää olisi helppoa löytää maan päältä.

Lopputulos

Tällainen diktatuurien voittava kombinaatio, niin tehokas kuin se olisikin, voi kaatua keskinäisiin erimielisyyksiin.

Kaikilla on ristiriitaisia etuja keskenään.  Muut eivät ehkä katso hyvällä kun Kiina on opetusministeri Baoshengin suulla ilmoittanut että vuoteen 2049 mennessä kiinalainen opetusjärjestelmä on käytössä kaikkialla maailmassa.

Kiinan kommunistinen puolue johtaa ja ohjaa koulutusjärjestelmää.  Käytetään vain puolueen hyväksymiä oppimateriaaleja.

Tätä eivät ehkä muut diktaattorit niele.  Tapahtumat voisivat johtaa Kiinan nousuun maailman ykkösvallaksi.  Kiinan kommunistinen puolue olisikin maailman ykkönen.  Ja elinikäinen diktaattori Xi Jinping tai hänen seuraajansa maailman valtias.  Tämä tuntuisi ikävältä Putinista ja Erdoganista tai heidän seuraajistaan.

Länsimaailman onkin syytä toivoa eripuraa diktaattorien välille.  Toinen heikko piirre on kansat.  Voidaanko kansoja pitää kurissa edes Kiinan kehittämillä kansalaisten valvontajärjestelmillä niin hyvin että hommat pysyvät nipussa eikä tapahtumat karkaa käsistä.

Aikataulu

Kiinaa vasta valmistelee maailmanvalloitustaan.  Kiinan kannalta ollaan hiukan liian varhain liikkeellä. Belt & Roadin mahdollistama sotilaallinen tukikohtaverkosto ei ole vielä valmis.  Aseistuksessa on lisättävää.

Pitkäneniä, länkkäreitä olisi hyvä narrata vielä muutama vuosi ennen tositoimia.

Olisi myös hyvä odottaa sitä, miten Eurooppa ja USA heikentää itseään haihattelevilla uskomuksillaan ilmastonmuutoksesta.

Diktaattoreille ilmastonmuutos ei merkitse mitään.  Todellisuus on se mihin nojataan ja se osoittaa vääjäämättömästi että ilmastonmuutos, jos sellaista on, ei ole ihmisen aiheuttamaa eikä ihminen voi myöskään ilmaston muuttumista estää.

Sen tähden kaikki paukut voikin laittaa valtapyrkimyksiin.  Vakoojiin, salaisiin asiamiehiin, korruptioon länsimaissa, ihmisten ostamiseen ja pelotteluun, kybervaikuttamiseen sekä aseistuksen lisäämiseen.

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu