Löytyipä kaveri Putinille! Jair Bolsonaroa tulee vielä ikävä

Löytyipä ymmärtäjä Putinin hyökkäyssodalle.  Se on Ukrainan vika, sanoo uusi Brasilian presidentti joka nyt kiertää maailmaa esittäytymässä.  Portugalissa ollessaan Luiz Inácio Lula da Silva loihe lausumaan että Neukkulan, anteeksi Venäjän oikeutettuja huolia ei otettu taaskaan vakavasti.

Venäjällä on perintömaansa, votshinansa, jonka yli se käyttää valtaa.  Ja se on ihan oikein Lulan, tämän meidän pikku mustekalamme (lula = kalmari) mielestä.

Lula ei muista että meilläkin olisi omat perintömaamme Venäjällä, jotka myös olisi syytä palauttaa.  Ja Kiinalla on menetetty Mantshuria. Koskas Venäjä sen aikoo palauttaa?

Oma käsitykseni on että Lula on pönttö kuten useimmat vanhat vasemmistolaiset ovat.

Ja empatiakyvytön mieltäessään että Venäjällä on oikeuksia naapurimaihinsa.  Venäjä voi tuntea olonsa turvalliseksi vain jos naapurimaat tuntevat olonsa turvattomiksi.

Ukraina ei olisi oikeutettu tekemään omalla alueellaan mitä sitä huvittaa vaan Venäjällä on oikeus päättää asioista Ukrainan puolesta.

Toisaalta Lula palaa vanhaan.  Lulan hallinnon alkuaikoina BRICS-yhteistyö näytti hyvältä (BRICS-lyhennyksessä B tarkoittaa Brasiliaa ja R Venäjää).  Länsimaiden hegemonia näytti rikkoontuvan.  Lula ilmeisesti kokee nostalgiaa ja ajattelee että ne vanhat hyvät ajat vielä palaisivat.

No, ei ne palaa.

Sinällään pidän Lulan ensimmäistä kautta onnistuneena, mutta ei näistä aina tiedä.  Kun kaukaa katsoo, kaikki näyttää hyvältä.  Ilmeisesti kaukaa katsoen Sanna Marininkin hallintokausi Suomessa näyttää hyvältä.  Vasta kun katsoo lähempää huomaa epäkohdat ja sen miten maata on viety vikasuuntaan.  Täytyy sanoa että Brasilian tilanne pitäisi tuntea tarkemmin ennen varmojen lausuntojen antamista.

Siitä olen koko lailla varma että Amazonin hakkuisiin ei vaikuta sitä eikä tätä onko siellä istuvana presidenttinä Lula tai Bolsonaro.  Ihmisiä vain huijataan ymmärtämään maailmaa vasemmistolaisten silmälasien läpi.

Sosialisteilla on pääsääntöisesti liikaa ymmärtämystä rikollisuutta kohtaan.  Näin arvelen olleen Brasiliassa Lulan hallinnon aikaan ja näin on varsinkin ollut Ruotsissa jossa tilanne on päässyt aivan hallinnasta.  Ja näin on varsinkin ollut Neuvostoliitossa missä rikollisilla oli hallintovaltaa Gulag-leirijärjestelmässä ja missä nämä hallinnolle sosiaalisesti läheiset ihmiset saattoivat aiheuttaa paljon kurjuutta poliittisille vangeille.  Nyky-Venäjällä rikolliset on integroitu toimivaksi osaksi venäläistä yhteiskuntaa ja hallintomallia.  Venäjän hallinto on saanut siivun mm. huumeiden salakuljetuksesta länsimaihin ja Venäjän viranomaiset ovat tätä toimintaa sen tähden (ja länsimaita horjuttaakseen) tukeneet.

Venäjän hiljainen vaikutus

Olisi hyvä jos ymmärrettäisiin että Venäjä ei suinkaan ole Trumpin tai Bolsonaron puolella vaan Venäjä piilovaikuttamisessaan haluaa vain sekasorron lisääntyvän länsimaissa.  Sekasorron lisääminen tapahtuu kaiken yhteiskuntaa rapauttavan riitelyn tukemisena.  Bolsonaron ja Trumpin haukkuminen on yhtä lailla sekasortoa lisäävää kuin USA:n vasemmiston tukeminenkin ja Etelävaltioiden konfederaattikenraalien patsaiden kaataminenkin.

Venäjälle kaikki käy.  Venäjä tukee seksuaalivähemmistöjä, mustien oikeuksien lisäämistä yhtä lailla kuin aseenkanto-oikeuden laajentamistakin.  Pääasia on, että riitaisuutta lisäämällä kyetään horjuttamaan lännen ylivaltaa.

No, näyttääpä Venäjän propaganda langenneen hyvään maahan Brasiliassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu