Michael Mooren uusi elokuva: Uusiutuvat on osa ongelmaa. Miten biljönäärit omivat virheyden. Ajattelemisen aihetta vihreille.

Michael Moore on julkaissut elokuvan uusiutuvasta energiasta suoraan youtubeen, josta se on kenen tahansa katsottavissa. Kesto 1 tunti 40 minuuttia. Nimi on Planet of the humans.

Täyttä asiaa siitä, miten uusiutuva energia tuhoaa luontoa.

Seuraavassa muutamia otteita elokuvasta:

Tuulivoimalat

Vermontilainen vuorenlaki tuhotaan luontokohteena voimaloiden tähden. Edes voimaloiden valmistaja ei väitä niiden kestävän 20 vuotta kauempaa. Se on luonnolle nanosekunti, sanoo luontoaktivisti.

Näytetään, miten massiivista betoni- ja teräsrakentamista tuulivoimala vaatii. Tämä kuluttaa fossiilinergiaa sen verran kuin voimalasta ikinä ehditään saada energiaa sen lyhyenä elinikänä.

Tuulivoiman käytön kannattavuus perustuu olennaisesti saataviin tukiin.

Aurinkovoimalat

Erityisesti käsitellään Ivanpahin voimalaa. Siinä jättimäiset peilit suunnataan pisteeseen, jonka lämpö kohoaa huomattavan korkeaksi ja joka käytetään hyväksi. Näytetään miten aamukahvien aikaan torni lämmitetään maakaasulla. Voimalat vievät paljon maapinta-alaa. Niiden tieltä pitää jauhaa pölyksi 500-vuotiset jukka-palmut ja joshua-puut.

Voimaloihin käytetään paljon alumiinia, lasia, hopeaa, ym. ym. Jos haluaa tällaisen, sen toimittaa Kochin veljesten omistamat yhtiöt. Kochin veljeksiä pidetään oikeina arkkipahiksina USA:ssa, he ovat suurimpia fossiilienergiayhtiöiden omistajia ja yleensäkin biljonääreistä rikkaimpien joukossa.

Aurinkopanelit

Aurinkopanelien elinikä voi olla niinkin lyhyt kuin 10 vuotta. Ne valmistetaan 1800 asteen lämpötilassa kvartsista ja erityisen puhtaasta hiilestä.

GM:n aurinkopanelien hyötysuhde on 8%. GM:n esittelijä kertoo että yksi setti tuottaa energiaa 50:lle talolle, mutta tarkentaa että itse asiassa setti tuottaa vuodessa sen verran energiaa kuin 10 taloa käyttää.

Earth Day-juhlat saavat muka energiansa aurinkovoimasta, mutta paneleja hoitava teknikko nauraa kysyttäessä, että paikalle pystytetyt panelit eivät tuota voimaa enempää kuin mitä leivänpaahdin ottaa.

Elon Muskin Gigafactory ja muut ”edistykselliset” tehtaat

Yhtäkään näistä tehtaista ei ole irrotettu sähköverkosta. Ei voi, sillä uusiutuvaan sattumavoimaan ei voi luottaa.

Elefanttifarmin voimala

Elefanttien lannalla pyörii kokonainen voimala. Tosin voimalan tuotos ei riitä edes elefanttifarmille itselleen. ”Tarvitaan lisää elefantteja (sarkasmia)”.

Hakevoimalat

Kovaa kritiikkiä kohdistuu hakevoimaloihin. Miten niin ne eivät tuota hiilidioksidia?  Yksikään haastateltu luontoaktivisti ei kannata metsien käyttöä energiaksi.

Miten niin juuri puiden hiilidioksidi sitoutuu nopeammin puihin kuin muu hiilidioksidi?

Biomassavoimaloita vaivaa jatkuva tarve saada lisää haketta. Hake on kaunisteltu sana puulle. Tietenkään kuori ja sahanpuru ei riitä mihinkään, vaan on poltettava kaikkea mahdollista puuta mitä vain saadaan hankittua. Saksalaiset voimalat käyttävät paljon tuotua puuta, USA:sta, Brasiliasta, Indonesiasta ym.

Saksan tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että biomassan osuus uusiutuvasta energiasta on suuri, paljon suurempi kuin täällä ajatellaan.

Biomassatehtaat polttavat myös likaista ja saastunutta puuta, sekä tietenkin jätettä. Tällainen voimala sijaitsee pahimmillaan kaupungin keskustassa, aivan lähellä kouluja ja vanhainkoteja. Asukkaat valittavat mustasta noesta, hajuista jne.

Etanolituotanto maissista

Maissista tuotettava etanoli kuluttaa fossiilienergiaa huomattavasti enemmän kuin saatavan etanolin energiasisältö.

Kaivannaisteollisuus

Uusiutuva energia tarvitsee metalleja. Kobolttia, alumiinia, hiiltä, kvartsia, terästä, nikkeliä, kaikkea. Kaivokset toimivat usein likaisella ja ympäristöä pilaavalla tavalla.

Epäpuhtaudet kuten kaivoksista tuleva uraanijäte levitetään aavikolle.

Illuusion markkinointi

Näytetään klippi, miten Robert F. Kennedy Junior kehuu, miten uusiutuva on ikuista. ”Free energy forever”. Tämä ei pidä paikkaansa. Päinvastoin laitteet joilla uusiutuvaa energiaa tehdään, ovat usein hyvin lyhytikäisiä. Uusiutuva energia tuhoaa palloa, vieläpä enemmän kuin fossiilienergia.

Nyt jopa Wall Street on huomannut että vihreän valeen syöttäminen on itse asiassa erittäin hyvää bisnestä. Metsiä voidaan tuhota ja saada energiaa vaikka samalla käytetään fossiilienergiaa lannoitteisiin ja puunkorjuuseen jopa enemmän kuin mitä saadaan energiaa itse metsän tuhonnasta.

Yksi pahimmista konnista on elokuvan mukaan Al Gore. Näytetään klippi elokuvasta Epämiellyttävä totuus. Siinä Al Gore esitelmöi, kumpi on parempi vaakakupissa, kultaharkot vai maapallo. Al Gore ainakin on valinnut sen vaakakupin jossa ovat ne kultaharkot.

Al Goren ja David Bloodin yhteisyritys tuhoaa miljardien dollareiden panostuksilla Amazonin aluetta kun siellä aletaan kasvattaa sokeriruokoa.  Heidän ”säätiönsä” on perustettu Cayman-saarille, veroparatiisiin.

Jatkan lähipäivinä otteilla johtopäätöksistä ja ratkaisuista sekä kommentoin elokuvan saamaa kritiikkiä.  Huomautan että elokuva käsittelee USA:n energiantuotantoa, mutta samojen ilmiöiden edessä ollaan Euroopassakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu