Miten Kiina pahensi pandemiaa länsimaissa. Kuka vei suojavarusteet?

Vuoden 2019 syyskuussa Wuhanin kaupungissa hakukoneissa nousi hakusanat yskä ja ripuli räjähdysmäisesti (ne ovat tyypillisiä Covid19-taudin oireita).

Satelliittikuvista on nähtävissä miten sairaaloiden parkkipaikat ruuhkaantuvat.

Urheilijat levittäjinä

Wuhanissa pidetään lokakuussa 2019 kansainväliset sotilastaitokisat.  Kilpailijat ihmettelevät autiota kaupunkia. Meneillään on jonkinlainen lockdown.  Se selitetään hyväksi asiaksi ja auttaa kilpailijoita pääsemään kisapaikoille ilman ruuhkia.

Paluumatkalla hyvin useat atleetit ovat kipeitä.  Kanadaan menevän lentokoneen peräosa eristetään 60:lle sairastuneelle kilpailijalle.  Kilpailijat väittävät olevansa kipeitä niinkuin ei juuri koskaan ennen.

Helmikuussa lentopallokisoissa käy Kuressaaressa italialainen joukkue ja lyhyeksi ajaksi Saarenmaa pääsee kuuluisuuteen paikkakuntana jossa on maailman eniten koronaan sairastuneita koko maailmassa väkilukuun nähden.

Kiina toimii

Kiinan hallitus kieltää vuodenvaihteessa lennot Wuhanista muualle Kiinaan, mutta sallii edelleen lennot eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin kohteisiin ja yleensä muualle maailmaan.  Suorat lennot Wuhanista eurooppalaisiin pääkaupunkeihin ja Amerikkaan jatkuvat kuin ei mitään.

Tuttavapiirissäni sairastutaan vakavasti tammikuussa 2020.  Perhe joka on lomailemassa Egyptissä, sairastuu oikein kunnolla.  Tuttava joka tulee tammikuussa Pariisista Helsinkiin, istuu lennolla kahden kiinalaisen vieressä ja sairastuu vakavammin kuin pariin kymmeneen vuoteen.

Jälkikäteen ajatellen on aika selvää että korona on levinnyt (tai suorastaan rikollisen tahallisesti levitetty) länsimaihin ennen kuin koko taudista on ollut edes mitään havaintoa täällä.

Kansainväliset instanssit ja tieto taudista

Tammikuun alkupäivinä Kiina tiedottaa epidemiasta WTO:lle.  Fauci on keskeinen henkilö.  Miltään kovin vakavalta tauti ei vaikuta mutta Faucin mielestä ihan kiva kuulla jo näin varhaisessa vaiheessa.

Fauci ei pidä matkustusrajoituksia Kiinasta tuleville ollenkaan asiallisina.  Ja vain muutama vikko sen jälkeen sama mies kannattaa monenlaisia rajoituksia länsimaissa kaikille, myös terveille.

Vuoden 2019 puolella Kiina poistaa netistä vapaasti tutkijoiden käytettävissä olleen virustietokannan jossa on tiedot 22000 viruksesta.  Tiedosto on hävitetty tai piilotettu.

Itse luen ensimmäisen kerran taudista helmikuussa The Economist-lehdestä.  Artikkelin mukaisesti googlaan china horror wuhan ja mitä näenkään:  Ihmisiä jotka kaatuilevat kesken kävelyn, ruumiita kaduilla, sairaalan käytävät täynnä lakanoilla peitettyjä ruumiita ja vollottavia omaisia ja täydellinen paniikki päällä.

Siitä hetkestä ajattelin että tämä voi olla iso juttu.

Voisin väittää että olen ollut asiasta paremmin informoitu kuin hyvä hallituksemme.  Herääminen täällä tapahtui myöhään ja tautia ei pidetty alussa vakavana.  Kiinalaisten matkailijoiden tuomaa tulovirtaa pidettiin tärkeänä pohjoisen taloudelle.

Suojavarusteet pöllitään lännestä

Maskien ja suojavarusteiden vienti Kiinasta vähenee rajusti.  Toimitukset viivästyvät eikä luvattuja lähetyksiä toimiteta.  Suojavarusteiden tuonti Kiinaan nousee vastaavasti.  Kiina ostaa länsimaista kaiken liikenevän mitä suojavarusteita vain on saatavissa.

Ryhmät (United Frontiin, kiinalaiseen järjestöön kuuluvat) ostavat jopa kauppojen hyllyt tyhjiksi.
Kiinalaisliikemiehen (triad-yhteyksistään tunnetun) yksityisjettikin valjastetaan kuljettamaan suojavarusteita Kiinaan.  Kansallisista turvavarastoista onnistutaan ostamaan varusteita.

Kaiken kukkuraksi Trump vielä lahjoittaa sadalla miljoonalla varusteita Kiinalle.

Minä vaan kysyn, lennätettiinkö Suomestakin varmuusvarastojen suojavarusteet Kiinaan?

Pulassa

Yllättävästi sitten edes sairaaloiden henkilökunnalle ei länsimaissa löydy suojamaskeja ja kaapuja kun pandemia puhkeaa.

Lähde kertoo miten terveyden ammattihenkilöstö käyttää kertakäyttöisiä maskeja kolmekin viikkoa pötköön.  Kannattaako ihmetellä jos lääkäreitä ja sairaanhoitajia sairastuu ja osa kuolee.

Paljon on pidetty porua siitä miten Kiina auttoi länsimaita suojavarusteiden toimittamisessa, mutta se ei ole suinkaan tapahtunut ilmaiseksi (99% toimituksista oli maksullisia) eikä ole puhuttu siitä mistä akuutti suojavarusteiden puute johtui.

Suojavarusteita alkaa valmistaa mm. BYD jolla ei ole aikaisempaa kokemusta varusteiden valmistuksesta eikä laatu ja design sitten vastaakaan käyttötarkoitusta.

Väärää tietoa

Kiinalaiseen tietoaineistoon (lähteen mukaan virheelliseen sellaiseen) perustuen englantilainen yliopisto ehdottaa laajoja sulkuja länsimaisiin yhteiskuntiin.

Länsimaat ottavat kuin kättä kääntämällä totalitaristiset metodit käyttöön.  Ruotsi lähes ainoana länsimaana säilyttää järkensä.

Kiinalainen sotilasoppi

”Ryövää naapurisi talo kun se on tulessa”.

Ja osta vielä kaupat tyhjiksi paloletkuista, voisi jatkaa.

”Katsele kun vastarannalla palaa”

”Kätke tikari hymyn alle”

”Tee murha lainatulla puukolla”

Eli luettelo Kiinan toimista:  Fentanyylikriisi, aseiden toimittaminen alamaailmalle, TikTokin lanseeraaminen länsimaisille markkinoille, koronakriisi, suojavarustekriisi, sosiaalisen kaaoksen voimistaminen (Elokapina, BLM-liike) ja lopuksi omien toimien peittely. Sanalla sanoen tuhannen viillon taktiikka, jolla länsimaita heikentää.

Lähde

Kirjoitus perustuu Peter Schweizerin kirjaan Blood Money.  2024.

Taitaa olla epäluotettava lähde jos kiinalaisilta kysytään.

Kirjaa tekemässä on kuitenkin ollut toimituskunta tutkivia journalisteja, monet New York Timesista, joten lähde ei ehkä olekaan epäluotettava.

Edellinen Kiina-aiheinen kirjoitukseni kosketteli lepakkoviruksen buustausta Wuhanissa.

Ja sitä edellinen Kiinan länsimaihin levittämää TikTokia.

Seuraavaksi kerron jos ylläpito suo, millaiseen mallinnukseen koronasulut perustuivat (aivan kuin en olisi kritisoinut mallinnusta tieteen metodina jo muutenkin tarpeeksi).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu