Muistumia ja mielikuvia 9-11-WTC-turmista

Vakuutan että esittämäni muistumat ja mielikuvat ovat todellisia, omia muistumiani ja mielikuviani.  Ne eivät voi olla valheellisen tiedon jakamista (teoriassa voisin kyllä jakaa valheellista tai perätöntä tietoa omista muistumistani ja mielikuvistani mutta eiköhän sellaisen väittäminen sentään olisi liiallista.

Vastaan kyllä omista muistumistani ja mielikuvistani ja vakuutan niiden olevan omia mielikuviani ja muistumiani, ehkä toki virheellisiä).

Tämä vakuutus on tehty koska eräät suhtautuvat kirjoituksiini WTC-turmista hyvin tunnepitoisesti. ja ovat taipuvaisia tulkitsemaan niitä asiattomiksi.

Kaikin mokomin mielikuviani ja muistumiani voi kiistää kommentoinnissa.

11.9.

Seurasin töistä tultuani televisiosta koko illan tapahtumia New Yorkista.

13.9.

Lukiotani käynyt tyttäreni mainitsi että luokan poikien keskuudessa oli esiintynyt näkemystä ettei teräsrakenteinen rakennus voisi sortua niin helposti kokonaan.  Vain hetken mietittyäni hokasin että juuri niinhän se on.  Rakennuksen vaurioitunut yläosa voisi kyllä pudota vaikka kadulle mutta ei ole mitenkään selitettävissä että niin pieni vaurio voisi selittää koko rakennuksen sortumisen.

Jos rakennus on riittävän vahva kannattamaan rakennuksen yläosan normaalisti, on se riittävän vahva kannattamaan sitä vaurion jälkeenkin.

Lentokone on valtavan pieni 400-metriseen rakennukseen nähden eikä sen kuljettama polttoainemäärä mitenkään riitä sulattamaan/pehmentämään riittävää määrää teräsrakenteita.

Nythän rakennus sortui kasaan alimpia kerroksia myöten vaikka rakennuksen ylin osa, vain noin 10% rakennuksesta oli vaurioitunut.

Ajatellaanpa vaikka Eiffelin tornia.  Suurin osa teräksestä on alimmissa osissa.  Samalla tavalla WTC-
torninkin teräksien materiaalipaksuudet ohenevat ylöspäin mentäessä.  Huippu on siten varsin köykäinen.  Jos Eiffel-tornin huippuosaan tulisi vaurio, kenenkään olisi vaikeaa ajatella sen pystyvän romauttamaan koko Eiffel-tornin.

Kun tapahtunutta lähtee tältä kannalta tarkastelemaan, vastaan tulee myriadi todisteita jotka tukevat omia epäilyksiä.

Pannukakkuteoria

Hyvin nopeasti alussa alaa valtasi pannukakkuteoria. Irronneet lattiat putosivat toistensä päälle kuin pannukakut synnyttäen liike-energiaa alaspäin.

Pannukakku sai nopeasti yleisen hyväksynnän. Vaikka se on aivan perätön. Lattiat olivat
kevytrakenteisia peltilattioita joissa oli ohut neljän tuuman betonivalu. Lattia oli tuettu trussein, putkikehikoin jotka tukivat lattiaa alta päin. Lattiat ovat olleet kiinni sekä rakennuksen teräksisessä keskirungossa että teräksisessä ulkorungossa. Ne eivät ole sellaisia rakenneosia jotka voisivat irrota eikä sellaisia joiden paino olisi sellainen että niiden irtoamisesta voisi syntyä merkittävästi energiaa.

Myöhempi MIT:n suorittama tutkinta onkin perustunut siihen, kuinka paljon yhden roikkuvan lattian pitäisi vääntää pystyrunkopalkkeja jotta pystyteräspalkkien lommahtaminen voisi tapahtua. Vastaus on 90 senttiä, muistelen.

Ei ole voitu tutkia, lommahtivatko pystyteräkset sen verran. Tutkimus on sisältänyt laskennan vain yhden kerroksen osalta tutkimuksen julkistustilaisuudessa pidetyn esittelyn mukaan.

Huomata kuitenkin voi että lattian irtoamista ei ole missään vaiheessa asiallisessa laskennassa ja tutkinnassa pidetty edes mahdollisena.

Historian virtaviivaistaminen

Kaikki historian tapahtumat virtaviivaistuvat ajan myötä. Toteutunut selittää tulevia tapahtumia, vaikkei sitä tapahtumahetkellä ole voinut tietää. Siten esim. on ollut hyvin virtaviivaista selittää miten Suomi aloitti jatkosodan.  Aikalaiset eivät ole pitäneet tapahtumien kulkua yhtä virtaviivaisena.

Myös Stalinin elämä ja teot esitetään Venäjällä nykyisin virtaviivaistetussa muodossa. Huonoilla asioilla ei ole painoarvoa ja esim. historianopetuksessa ja painotetaan välttämättömyyttä ja onnistunutta lopputulosta (NL voitti sodan).

Vaikka 9-11-tapahtumista nykyhetkellä voi saada hyvin virtaviivaisen käsityksen, aikalaisilla jotka ovat todella seuranneet tapahtumia tarkkaan, ovat voineet saada hyvin toisenlaisen käsityksen.

Ajatellaanpa vaikka ainoata ja alkuperäistä nauhoitusta miten ensimmäinen lentokone lentää torniin, sujahtaa tornin sisään.  Alunperin sanottiin ettei kuvassa ollut ääntä koska kamera oli uusi eikä käyttäjä osannut käyttää kameraa oikein.  Nykyisin po. filmissä on kyllä ääni.

Entäpä kuka muistaa ns pinokkion nenän?  Alkuperäisessä kuvassa rakennukseen osuneen koneen nokka pilkistää väärältä puolelta rakennusta.  Aivan kuin kone olisi mennyt ehjänä rakennuksen läpi.

Nykyisin pinokkion nenä peittyy oranssiin räjähdyspilveen.

Denialistit ovat tulkinneet ns pinokkion nenää sillä että kuvauksessa skriini on heilahtanut, ei ole ollut aivan paikallaan.  Kuvaus olisi suoritettu heiluvasta helikopterista ja on ollut tarve saada kuvamateriaalia
nopeasti levitykseen eikä korjailuihin ole jäänyt aikaa.

Pok-pok-ääni

Palomiehet ovat kertoneet peräkkäisten räjähdysten äänistä ja kummeksuneet niitä. Niitä ei ole kuitenkaan retusoitu pois kansojen muistista.  Ehkä ollaan ajateltu että ne selittyvät rakennusten sortumisella joka todella tapahtuikin samanaikaisesti.

Mutta mennäänpä WTC 7:ään.

WTC 7

WTC 7 oli 47-kerroksinen itsenäinen rakennus jonka julkisivu kärsi jonkin verran vaurioita viereisten tornitalojen sortumisesta.  Kerrotaan myös että rakennuksen kolmannen kerroksen tienoilla ollut polttoöljytankki olisi ollut tulessa.

Illalla tuli ilmoitus että rakennus sortuu ja se on heti tyhjennettävä.  Rakennuksen omistaja olisi ollut yhteydessä palokuntaan ja olisi sovittu että tehdään pull, vedetään rakennus (alas).

No, rakennustahan ei voi vetää alas, jollei sitä ole panostettu.  Panostaminen on hidasta joten sitä ei tehdä hetkessä.  Myöhemmin selitettiin että tarkoitettiin että ihmiset vedetään rakennuksesta pois sortumavaaran vuoksi.

Hassuna pidettiin silloin että BBC:n uutistenlukija Lontoossa on ilmoittanut että WTC 7 on sortunut.  Uutistenlukijan selän takana on kuitenkin ollut live-kuvaa New Yorkista ja rakennus on vielä tuolloin ollut pystyssä.

WTC 7 sortuminen

On hiukan outoa että rakennus sortuu sijoilleen vapaan pudotuksen nopeudella.

Myöhemmin on spekuloitu että kenties rakennuksesta on puuttunut kokonaan lukitustapit teräksien liitoskohdissa.  Niin, ehkä.  Eihän tällaisiin bagatelleihin kannata kiinnittää huomiota onnettomuustutkinnassa (sarkasmia).

On tehty simulaatio miten WTC 7:n kokoinen rakennus jossa ei ole lukitustappeja sortuisi.  Sortuu kyllä aika nopeaan, muttei ihan yhtä nopeaan kuin mitä WTC 7.

Minun silmääni lukitustapittoman rakennuksen sortuminen näyttää vähäenergiseltä, suorastaan apealta.  Siinä ei ole ollenkaan sellaista menoa ja lentoa kuin todellisessa WTC 7:n sortumisessa.

Matemaatikko väittää laskeneensa käytetyn energian määrän tornien sortumisessa

Enpä muista enää matemaatikon nimeä mutta hän pääsi julkisuuteen väitteellä että tornien sortumisessa olisi ollut energiaa noin kymmenkertaisesti siihen nähden mitä itse romahtaminen tuottaa energiaa.

Energiaa kuluu betonilattioiden ja gyproc-levyjen muuttamiseen jauhoksi, sekä kaskaadimaiseen, suihkulähteenomaiseen sortumiseen missä tavaraa lentää laajalle alalle.

Myös alempien kerrosten terästen muuttaminen sulavan teräksen spagettikasaksi tarvitaan paljon energiaa, paljon enemmän kuin mitä rakennuksen painossa korkeuteen nähden on yhteenlaskettuna palokuorman kanssa.

Tällaisia ovat muistumani koskien WTC-rakennusten sortumista.

Sittenhän on paljon muutakin.  Jossain vaiheessa tein kirjoitussarjan US puheenvuorossa koskien kaikkia 9-11-tapahtumia.  Sen voi vieläkin löytää jos jaksaa kahlata kirjoituksiani taaksepäin.

Alkuaikoina lähteenä käytin uutismateriaalia, sitten Ian Henshallin kahta kirjaa turmista ja myöhemmin youtube-esityksiä, valikoiden.  Toki siellä on paljon roskaa mutta myös asiallisia esityksiä.  Yhtenä sellaisena olen pitänyt sitä miten Lloyde Englandia haastatellaan kotonaan.

Turman jälkeen syntyi erilaisia kansalaisliikkeitä, mm. englanninkielinen Lentäjät ja lennonjohtajat totuuden puolesta.  Tällaisilla oli omat nettisivustonsa laskelmineen.

Unohtaa ei ehkä pitäisi italialaisten tekemää dokkaria 9-11-tapahtumista.  Siihen oli äänensä lainanneet monet italialaiset julkkikset, mm. Dario Fo toimi elokuvassa lukijana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu