Nyt ilmu on kiistatonta! Herättää keskustelua? Ei vaan tappaa keskustelun. Boing-säteilystä

Kun IPCC ilmoittaa ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen olevan kiistattoman ja vieläpä että täst´edes kaikki muutos on ihmisestä, se ei herätä keskustelua.

Nimittäin kun se on kiistatonta.  Turha kiistellä.

Mitä se on

Poliitikko joka vastustaa tiedettä, on takapajuinen yksilö.  Ei tietenkään kukaan järjissään oleva poliitikko vastusta tiedettä.  Jos tiede sanoo ilmiötä kiistattomaksi, turha väittää vastaan.

Aurinkotutkijoiden on turha jatkaa tutkimista sillä syyllinen selvisi jo.

Auringossa ei ole mitään nähtävää, muutos aiheutuu ihmisestä ja tiede sanoo niin.

US puheenvuorossa Lauri Heimonen ei voi enää väittää että näyttöä ei ole.  Tieteellä on nyt näyttö ja se on Heimosen ongelma jos näyttö ei kelpaa Heimoselle.

Epäily ja vastaan väittäminen ei oikein sovi muutenkaan kuvioon, se olisi ”valheellisen tai perättömän tiedon levittämistä”.  Asia jota olen itsekin tehnyt US ylläpidon mielestä.  Tulin väittäneeksi että ilmasto ei muka olisi globaali.  Ettäkö muka maapallolla olisi ilmastovyöhykkeitä, hah.

Jos Oodin eteen tuodaan jääkimpaleita ja ne sulaa, niin hiljaiseksi vetää.  Ihmiset katsovat ihmisen aiheuttamaa tuhoa hiljaisina.  Se sulaa ja se on ihmisen syytä.  Hiljaisia nyyhkäyksiä.

Ja ne sulavat vieläpä nopeammin kuin kukaan olisi uskaltanut odottaa.  Sulaminen yllätti tiedemiehet.  Sulaminen oli vielä nopeampaa kuin tiedemiehet olivat laskeneet.

Pienenä helpotuksena (toivo ei ole vielä kokonaan menetetty) voi mainita lumenkaatopaikan Kehä I:sen ja Hämeenlinnantien risteyksen tuntumassa.  Vielä heinäkuun puolessa välissä kasa oli vuorenkorkuinen.  Talven jäljiltä kasa on valtava, se on aivan musta pinnaltaan (huom. albedon heikko vaikutus) ja kovasta helteestä huolimatta kasa ei ollut pienentynyt nimeksikään.  Lumi on hyvä lämmöneriste.

Ilmastokuvio on totta

Ilmastosta esitetään kuvio missä aurinko paistaa ja maasta kimpoaa, boing, säteilyä avaruuteen.  Mutta eipä kaikki poistukaan vaan osa heijastuu maapallolle takaisin, boing uudestaan.  Tässäpä se piru piilee, ihmisen vaikutus.

Jollei tiede sanoisi toisin, olisin aikaisemmin arvostellut kuvaa heikkolaatuiseksi ja todellisuutta väärentäväksi.  En enää.

Olisin voinut sanoa, että piirros on kuin lapselta, vain isä ja äiti tikku-ukkoina puuttuu kuvasta.

Olisin voinut huomauttaa että eihän maapallon pinta ole maata vaan pääosin merta.

Olisin voinut huomauttaa että mitään ilmastoa ei ole ilman merta, kyse on kahden fluidin muodostamasta ilman ja veden liitosta.

Olisin voinut huomauttaa että eihän samaan kuvioon kannata laittaa päiväntasaajaa ja napa-alueita, niiden ilmaston logiikat ovat täysin erilaiset.  Kuvio mitenkuten sopii Ferrrelin ilmastovyöhykkeeseen, missä elämme.

Olisin voinut sanoa että meri- ja mannerilmastossa tuo boing-vaikutus on kovin eri suuri, johtuen siitä että vesihöyryn määrä on eri.  Mutta nyt boing-vaikutus onkin säädetty ja sen muutoksia aiheuttaa enää ihminen.

Olisin voinut huomauttaa että eteläisellä ja pohjoisella pallonpuoliskolla ilmu etenee eri tavoin.  Sellaista globaalisuutta.

Mitä tapahtuu

Tulee totta vie olemaan mielenkiintoista mitä tapahtuu.  Hyväksyvätkö tosiaan tiedemiehet että joku asia on kiistaton?  Voisin kuvitella nyrkkitappeluja yliopistojen käytävillä.

Tosiasiassa lienee niin että IPCC:n tieteellisessä osiossa asiaa tyynnytellään.  Onhan se ymmärrettävä että asiaan vihkiytyneiden kanssa voidaan puhua avoimemmin.  Kansa sen sijaan ei ilmastoa ymmärrä ja heille on puhuttava eri kieltä.

Toisaalta, onhan ennenkin jotkut asiat julistettu kiistattomiksi yliopistollakin, esim. 1600-luvulla.

Lopetetaanko aurinkotutkimus tarpeettomana?  Eihän se rahoitusta juuri ole saanut tähänkään mennessä, kun on oltu 99% varmoja että ilmu aiheutuu ihmisestä.

Muutos Hesarin uutisointiin:  Ei muutosta.  Hesarissa asia on ollut kiistaton jo aiemmin.  Muissa lehdissä ilmua on vielä silloin tällöin kiistetty tai vähätelty.

Tutkain

Turha on potkia tutkainta vastaan, on ikivanha sanonta.  Tutkain on jossain maatalouden esihistoriassa käytetty piikki jolla ohjattiin vetohärkiä.  Väärässä olleita kiistäjiä kai pisteltiin sellaisella.

Varsinkin inkvisitio kunnostautui erilaisilla piikikkäillä laitteilla käsittelemään harhaoppisia, kiistattoman opin kiistäjiä.

Itselleni tutkaimesta on aina tullut mieleen tapa miten Iso Veli voisi valvoa ja tutkaimella tutkia ihmisten käyttäytymistä ja sitä ettei kiistämisiä pääse tapahtumaan.  Viimemainittu olisi enemmän nykyaikaa eli enemmän vuoden 1984 hengessä.

Kenties kiistäjät voidaan laittaa mielisairaaloihin samalla tavoin kuin Neukkulassa tehtiin kiistäjille.  Ihmisenhän oli oltava mentaalisesti sairas, mikäli kiistää neuvosto-opin.  Ja nyt siis ilmasto-opin.

Huom! Ilmiantoprinsessat:  En kiistänyt millään tavoin kiistämätöntä ilmastonmuutosta.  Uskon kyllä että kiistämisestä joutuukin vast´edes hyllylle.

+26

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu