Olen Kravattiherra. Ja Tiedon Haltia

Tässä eräs heikoilla hengenlahjoilla varustettu, työväenhenkinen henkilö väitti minun olevan kravattiherra.  Ja onkin täysin oikeassa.

Eikä kravattini olekaan mikä tahansa.  Se on kirkkaan sininen ja leveä.  Keskellä siinä on kuvattu alaston nainen, takaapäin tosin.  En voi olla huomaamatta miten kateelliset katseet seuraavat minua kravattini ansiosta.

Kravattia käytän lähinnä käydessäni laulamassa karaokea Pataässässä.  Asun kruunaa kravattiin sopiva kukikas paita, pullonvihreät housut, joiden lahkeita olen joutunut lyhennyttämään että valkoiset tennissukat näkyisivät paremmin.

Pikkutakkina minulla on sinapinvärinen Thaimaassa mittojen mukaan ommeltu pikkutakki.  Tosin se on komerossa hiukan kutistunut joten napit ei mene enää kiinni.

Jalassa kaksiväriset spittarit joissa on steppiraudat.  Ne sopivat jälkitilanteisiin.  Jos vaikka tulee yön tunteina kiistaa nakkikioskin jonossa.

Mutta työssä

Työssä en valitettavasti voi käyttää kravattia.  Se voisi tarttua esim. smirgeliin tai pyörivään sorviin.
Sen tähden töissäni käytän rusettia.  Se on työturvamääräysten mukainen.

Tiedon haltia

Tämä minua kravattiherraksi nimittänyt henkilö kuvittelee että kaikkien pitää olla yhtä tyhmiä kuin hän.
No ei oikeastaan ole ihan pakko.  Jos lukee paljon jotain jää aina mieleen.  Sitten toisille luettu jää paremmin mieleen kuin toisille.

Meditaatio

Mutta ei riitä että saa tietoa, tietoa pitää myös pureskella.  Se tapahtuu vaikkapa meditaatiossa.  Ihan parhaita meditaation muotoja on soutaminen tai melonta.  Suhteellisen yksinkertaista toimintaa joka saa hapen virtaamaan aivoihin.  Juoksu tietenkin tai kävely, hiihtäminen, mikä vaan.

Puutarhanhoito voi olla hyvin meditatiivista.

Kolmanneksi parasta meditaatiota on muut suhteellisen yksinkertaiset työtehtävät.  Nyt joku luulee että ne ovat ihmiskunnan vitsaus mutta päinvastoin.  Käsillä tekeminen on osa ihmisyyttä ja ajattelija joka vain löhöää pöydän takana ei tajua miten paljon parempia ajatuksia tulisi liikkuessa ja yksinkertaisia tehtäviä suorittaessa.

Uskoakseni mikä tahansa flow on hyväksi, onpa se soiton tapailua tai mitä tahansa muuta taiteiden harjoitusta.

Vain käsillä tekemällä voi tulla tiedon Haltiaksi.  Joka siis olen.  Samaten kuin kravattiherra.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu