PAU-PAU-PAU todistaa ettei se ollut Oswald

Vuosipäivä lähenee.  22.11. 1963 salamurhattiin Yhdysvaltain presidentti.  60 vuotta sitten.

National Geographicin ohjelmassa joka käsittelee presidentti John F. Kennedyn salamurhaa, paikalla ollut todistaja kertoo miten elävimmin on jäänyt mieleen laukaukset, PAU-PAU-PAU.

Huomiota sopii kiinnittää siihen että laukaukset ovat tasavälisiä kuten ne ovat jokseenkin olleetkin.  Laukausten kokonaismäärästä ei ole täyttä yhteisymmärrystä, kun rakennusten seinämien kaiku sekoittaa laskelmia.  Laukauksia on ehkä voinut olla enemmänkin mutta ei ainakaan kolmea vähempää.

Tiedämme että ensimmäisen ja viimeisen laukauksen väliä on 8,5 sekuntia.  Se on välittynyt kameroiden mikkeihin.
Jos laukaukset ovat olleet tasavälisiä kuten todistaja antaa ymmärtää ja josta ei liene epäselvyyttä, ainoa johtopäätös on ettei Oswald ole syyllinen, tai ei ainakaan ole toiminut yksin.

Nimittäin, Oswaldin väitetysti käyttämä kivääri, onneton sohlo on lukon toiminnaltaan niin kehno ettei annetussa ajassa sillä voi ampua kolmea tähdättyä laukausta.

Joten vain ensimmäinen laukaus voi olla tähdätty, kahden jälkimmäisen laukauksen osalta kyse ei voi olla tähdätyistä laukauksista.  Aika ei vaan riitä.

Millä todennäköisyydellä tähtäämätön laukaus osuisi napakymppiin?  Ainakin silloin voi sanoa että ampujana olisi voinut olla vaikka pihtiputaan mummo.  Ei, ei ja vielä kerran ei.  Kaksi tähtäämätöntä laukausta, älkää viitsikö naurattaa.  Miksi osaava ampuja edes yrittäisi ampua tähtäämättömiä laukauksia?

Tasavälein ammutut laukaukset olisivat voineet tulla automaattikivääristä, jossa tähtäämistä jatketaan heti laukauksen jälkeen.  Tai helppotoimisella lukolla varustetulla kiväärillä, vaikkapa sentapaisella joita ampumahiihtäjät käyttävät.  He vetävät uuden patruunan piippuun keskeyttämättä tähtäämistä hetkeksikään.
Mannlicher-Carcanolla se ei vaan onnistu.  Ase on otettava poskelta alas, ladattava ja nostettava uudelleen poskelle.  Tähtäämisen uudelleen aloittamista hidastaa muotoilematon, tarkkuusammuntaan sopimaton tukki ja se, ettei kiikaritähtäin ole aseen päällä, vaan sivussa (lukko on tiellä).

Jos Oswald on ollut osaava ampuja, tottahan olisi osannut valita aseen joka sopii aiottuun tehtävään.  Aseiden saanti on ollut vapaata Dallasissa.  On hullua ostaa tarkkuusammuntaa varten sodassa ollut ylijäämäase postimyynnistä.

Tätä on kokeiltu

Ampumista on Carcanolla kokeiltu ja päästy tällaiseen johtopäätökseen.  Virallinen tarina kai lähteekin siitä että viimeinen laukaus ei voi olla tähdätty.  Uskoo ken jaksaa.

Lisätodistetta tulee yllättävältä taholta. Gus Hall, USA:n kommunistipuolueen pitkäaikainen johtaja on käynyt Moskovassa jossa on harmiteltu Kennedyn murhaa aidosti.  Kennedyn kuolema neuvostoliittolaisten mielestä pysäytti aseriisunnan ja taisipa joku keskuskomitean jäsenistä tirauttaa itkunkin asian johdosta.

Neuvostoliiton matkan jälkeen Gus Hall vieraili Fidel Castron luona Kuubassa.  Castro tiesi kertoa, että he olivat hankkineet Carcanon ja kokeilleet sillä ampumista ja todenneet, että Carcanolla ei voi ampua sillä nopeudella millä Oswald väitetysti ampui.

Lähde:  Oswaldin asetta voi tarkoin tutkia netissä, se löytyy melko helposti ja on yksityiskohtaisesti tutkittavissa. Naarmuinen, juoksuhautojen hiekoissa pyöritelty sohlo, italialaisen Terni-tehtaan valmistama.  Ternit tulivat talvisodan aikaan tunnetuiksi Suomessakin ”laadustaan”.

Gus Hallin osalta:  Tuomas Savonen:  Moskovan mies vakoilun verkossa, alaotsikko Amerikansuomalaisen Gus Hallin erikoinen tarina.  Otava 2023.

Loppupäätelmä

Jos Oswald olisi oikeasti yrittänyt ampua ja on ollut ampumista ymmärtävä henkilö, tottahan olisi hankkinut kunnon aseen.  Mutta ei ollut hankkinut.  Jopa Oswaldin väitetysti ostama revolveri oli kaksi kertaa kalliimpi kuin Carcano.  Jos Oswald olisi kuitenkin jostain syystä halunnut käyttää Carcanoa, ääni olisi ollut PAU — — —Pau — — — pau.  Viimeisimmän kudin lähtiessä Kennedyn limusiini olisi ollut jo kaukana, tehokkaan ampumaetäisyyden ulkopuolella ja nopeassa liikkeessä.

Oswald on patsy, syntipukki, joka ties minkä tarinan nojalla on houkuteltu mukaan seikkailuun ja saatu näyttämään tekijältä.  Näin mielestäni.

Ja tämä johdantona toiseen syntipukkiin, Osama bin Ladeniin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu