Poliisi, kantamaan! Kuinka kauan poliiseja nöyryytetään? Vertailu keltaliiveihin

Äiti, pyyhkimään!, on monesti kuultu pyyntö potalta.

Nyt apinalaiset tukkivat kadut ja sisäministeri edellyttää että poliisit eivät saisi pakottaa ihmisiä kävelemään omin jaloin.

Tosiasia on, että sähköpiiskalla ne siatkin saadaan eläintenkuljetusautoon.

Jos sakot ovat vähäisiä ja jos joku ne vielä mielenosoittajan puolesta maksaa, niin tepsivää olisi käyttää poistamiskeinoja, jotka eivät palkitsisi lainvastaista ja sivullisia häiritsevää mielenosoittamista.

Poliisin työturvallisuus

Tosiasia on että ihmisen kantaminen on vaarallista työtä.  Kantoasento on ergonomisesti erittäin epäkiitollinen.

Kantamisesta voi aiheutua noidannuoli joka nujertaa ihmisen viikoksi, pariksi petiin.  Vakavampaa on, mikäli selkärangan rakenne tai välilevy vaurioituu, jolloin seurauksena voi olla pitkä sairasloma, invalidisoituminen ja elinikäinen vamma.

Jos kannettava rimpuilee, työasento muuttuu kaksin kerroin vaarallisemmaksi.

Kun nyt poliittisesti on päätetty kunnioittaa mielenosoittajia, on samalla annettu piut paut poliisin työturvallisuudelle.

Keltaliivejä ammuttiin

Kun keltaliivit harjoittivat samantapaista liikenteen häirintää Ranskassa, menetelmät olivat aivan toiset.
Keltaliivejä ammuttiin ja tapahtui useita loukkaantumisia ja kuolemantapauksia.

Ampuminen tapahtui flash-balleilla, jolla on pistoolin vertainen osumavoima, mutta 44 millisenä kumipallona paine kohdistuu isommalle alalle ja normaalisti vaatetetulle henkilölle ei pitäisi aiheutua pysyviä vammoja.  Aseessa voi toki käyttää kovempiakin ammuksia.

Uhriluku

Kaikkiaan 10 henkilöä kuoli mielenosoituksissa.  Ainakin 1048 mielenosoittajaa loukkaantui yhteenotoissa.  Tapahtui 94 mielenosoittajan vakavaa loukkaantumista.  Näihin luetaan 14 sokeutumista ja yksi aivoverenvuototapaus.

Vaikka poliisi ampuu tyypillisesti flash-ballilla jalkoihin, voi ammus kimmota ja osua päähän.   Silmään tai leukaan osuessaan seurauksena on helposti sokeutuminen tai leuan murtuminen.

Ja tässä yhteydessä en viitsi ollenkaan ottaa puheeksi niitä vahinkoja, joita poliisille aiheutui.

Kysymys päättäjille

Oletteko valmiit kuolemantapauksiin myös Elokapinan mielenosoituksissa?  Pidän mahdollisena että joku häirikkö ajaa mielenosoittajien päälle, eikä poliisi ollessaan työllistetty mielenosoittajien pois kantamisessa, ehkä kykene estämään päälle ajoa.

Oletteko valmiit siihen että ambulanssin kulku estyy ja potilas kuolee ambulanssiin?

Oletteko valmiit siihen, mitä tapahtuu kodeissa kun joukkoliikenne estyy ja kotona tapahtuu ties millaisia oheisvahinkoja sen johdosta että vanhempi ei pääse ajoissa lastensa luokse?

Mistä olette tulleet niin vakuuttuneiksi, että apinalaisten tavoite edes on legitiimi?  Ilmastonmuutoksen uhka perustuu roskatieteeseen ja tähän mennessä tieteen silmin ei olla nähty muuta kuin ilmaston vaihtelua.

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu