Sitra on hävitettävä!

Muutoin olen sitä mieltä, että Sitra on hävitettävä.

Se on Suomen valtion lahja itselleen ja lahja on käynyt tarpeettomaksi.

Sen tehtävä on luodata tulevaisuutta ja syviä vesiä Sitra luotaakin.

Rahat tarvitaan korttitalohallituksen juokseviin menoihin, saadaan sillä venytettyä hallituksen ikää muutamalla kuukaudella. Sitran teurastaminen tulee nyt erityisen ajankohtaiseksi, kun hallitus on päättänyt hassata kaiken liikenevän ilmaston pelastamiseen.

Sitran päätehtävä nyt

Sitran keskeisin tavoite on pohtia miten Suomesta tulee ”hiilineutraali kiertotalous”.

No, siinähän se tuli sanottua, nyt pojat pakatkaa kamppeenne ja homman suorittaa se viranomainen, jolle kuuluu hiilineutraaliuden saavuttaminen ja jätehuoltoviranomainen, joka pitää huolta kierrätyksestä.

Tällaisen päällepäsmärin ja viisastelijan, jollainen Sitra on, neuvoja ei siinä tarvita.

Hiilineutraalius

Neutraaliksi Suomi saadaan vasta kun ihmiset, eläimet ja kasvit on hävitetty. Hiili kuuluu elolliseen luontoon, joten kaikki elollinen on hävitettävä. Mennään lillukanvarsiin, jos jotain pitäisi säästää. Todellinen ilmastotavoite on että Suomi liittyy pelkkään kivikuntaan.

Mari Pantsar, joka toimii hiilineutraaliuden pääapostolina, kysyy: Mikä tässä muka on vaikeaa? Jos kotitaloudet leikkaavat hiilidioksidin tuotantoaan x-prosentilla, iso osa ongelmasta on jo ratkaistu.

Hienoa, Mari. Homma hoidettu, virka voidaan lopettaa. Yksityistaloudet voivat tykönään pohtia, mitkä turhat toimensa jättävät toimittamatta. Yksityistaloudet vain luulevat, että heidän toimintansa olisi jotenkin tavoitteellista. Nyt se on osoitettu vääräksi luuloksi ja sillä sipuli.

Kun yksityistalouksien osuus on näin ratkaistu, lopun voi hoitaa teollisuus. Kun teollisuutemme osuus maapallon resurssien kuluttamisesta on joskus juhannuksen tienoilla käytetty, loppuvuosi voidaan huilia. Jos neukkulaa halutaan matkia, pistetään ovelle lappu: PEMOHT. Sillä tavalla neukkulassakin ratkaistiin asia, kun budjetti ja tavoitteet oli täytetty. Loppuvuosi voitiin vetää lonkkaa.

Uusi panostus ilmastoon

Tuore hallituksemme päätös tuo uutta toivoa maailman kansoille (sarkasmia).

Ihailevat katseet kohdistuvat kotimaamme äidinkasvoihin (joita on hallituksessa monia) ja odotamme tähän 170 vuotta muhineeseen ongelmaan ratkaisua. Tuo ongelma on tosin vasta uhan asteella, mutta parasta ryhtyä toimiin nyt, ennenkuin on myöhäistä.

Uskoisin rahoilla pystyttävän järjestämään merkittäviä juoksutapahtumia, jotka estävät ilmastoa hienolla tavalla.

Tutkijat menkööt kammioihinsa ja palaavat sieltä ratkaisun kanssa. Onhan ennenkin ollut niin, että hienoimmat keksinnöt on tehty käskyttämällä. Graham Belliä käskettiin keksimään puhelin ja puhelin tuli.

Ja luonto sitten, se on tietenkin tuhottava jotta se voidaan pelastaa. Puistot on hävitettävä pääkaupungissa että asutusta voidaan tiivistää. Tiivistämällä työmatkat lyhenevät (aivankuin muutaman vuoden kuluttua enää olisi työpaikkoja), toisaalta lomamatkat pitenevät eksponentiaalisesti, mutta sitä ei lasketa.

Luonto pitää tuhota myös tuulimyllyjä rakentamalla. Ei sillä väliä, mitä tuhoa nämä merikotkasilppurit tekevät linnustolle, eikä silläkään, mitä vahinkoa matalataajuinen melu aiheuttaa merielämälle, pääasia on että lopussa luonto (siis kivikunta) pelastuu.

PS.  Tuulivoimaloiden perusongelma on se, että laite ei kestä värinää eikä vääntöä pitkään. Voimalan elinikä on 15-20 vuotta, sen jälkeen sen rakenne on väsynyt, ja se alkaa hajota ja on pakko poistaa käytöstä.  Tulee paljon ongelmajätettä ja purkaminen on vaikeaa ja kallista. Purkamiseen ei kerätä rahastoja ja purkaminen jäänee useissa tapauksissa maanomistajan harteille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu