Suurin uhka: Äärisää. Äärityyni uhkaa energiantuotantoa

Kun sähköntuotanto ripustetaan tuulivoiman varaan, syntyy uusi uhka:  Äärityyni.

Äärityynellä säällä ei tuule joten ei tule enää virtaa töpselistä.

Kun pohjoisen alueen lämpeneminen on neljä kertaa suurempaa kuin muualla maailmassa, johtaa se lämpötilaerojen pienenemiseen ja äärityyni tulee esiintymään yhä useammin.

Tämä ei ole ennustamista vaan tieteellinen totuus sellaisena kuin se nykyään ymmärretään.  On olemassa konsensus siitä että pohjoinen alue lämpenee nopeammin.

Äärityyni säätyyppi voi kestää viikkoja.

Siinä sitä sitten ollaan pyörimättömien väkkyröiden kanssa.

Varavoimaa

Olisihan se kiva että olisi jotain varavoimaa mutta tuskin voimme hyväksyä sitä että polttoainesauvat ostettaisiin jatkossakin sotaa käyvästä maasta, Venäjältä.  Joten atomivoimastakaan ei ole ratkaisuksi.  Sitä paitsi ydinvoiman rakentaminen ei tapahdu käden käänteessä.

Maakaasu fossiilittomana (sarkasmia) energiana ei myöskään oikein hyvin tule kysymykseen koska sekin tulee Venäjältä, ainakin Helsinkiin.

Hake olisi fossiilitonta mutta siä ei saada kuljetettua metsästä voimalaitokseen ilman fossiilisia polttoaineita käyttäviä kuorma-autoja.  Hake on tilaavievää, joten sen energiasisältö ei ole suuri.  Hakkeen käyttö köyhdyttäisi metsiämme.  Koskematon luonto vaarantuu mikäli metsistä kerättäisiin risuja.

Energiansäästö

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää energiansäästö.  M. A. Nummisen energiansäästäjän keinot ovat edelleen ajankohtaisia.

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu