Talvi on tulossa. Sähkön hinta Euroopassa on jo kolminkertainen.

Viime vuotiseen nähden päivän hinta sähkölle on jo kolminkertainen Euroopassa.

Noin kolminkertainen hinta pätee sekä Keskiseen Eurooppaan että Brittein saarille.

Tähän ollaan tultu.

Voi myös olla että verkko poksahtaa ja tulee pitkiä katkoksia.

Kiitos vihreät, tästä.  Kiitos myös täysin epärealistiselle pelolle ilmastonmuutoksesta.  Vain hyvällä mielikuvituksella varustettu voi kysyä mitä ilmastollemme on tapahtumassa (Vattenfallin mainos).  Minä tekisin vastakysymyksen, mitä sähköntuotannolle on tapahtumassa.  Taitaisi olla paljon realistisempi kysymys.

Nyt pitää alkaa miettiä, kuinka suuri määrä kuolonuhreja voidaan sallia ilmaston nimissä.

Pienituloisilla ei ole ennen pitkää varaa sähköön.  Suomessa on jo nyt kaksi kertaa äärimmäisen köyhiä verrattuna Ruotsiin, prosenteissa.  Käytännössä sähkön jakelu katkaistaan kun laskut jäävät maksamatta.  Äärimmäisen köyhät eivät taida olla niitä jotka asioivat menestyksekkäästi Kelassa.

Ja kyllä se varakaskin joutuu kaivelemaan kalsarilaatikon pohjalta niitä raappahousuja, pitkiä villakalsareita mikäli niistä hienoista maalämpö- ynnä muista hönkimistä ei tule inahdustakaan.

Saksassa ydinvoimalat vetelevät viimeisiä virsiään, ne pitää lopettaa vaarallisina.  Ja ei niiden vaarallisuutta voikaan täysin vähätellä.  Kuluneiden vuosikymmenien aikana on tapahtunut lukuisia vakavia onnettomuuksia, vaikka niitä piti tapahtua vain yksi 10 000 vuodessa.

Ranskassa missä ydinvoimaa on eniten rakennettu, lukuisat voimalat alkavat olla käyttöikänsä päässä.  Englanti ja Saksa ovat vuosikymmenet ostaneet halpaa sähköä Ranskasta, siinä alkaa tulla nyt pää vetävän käteen.  Vanhat voimalat jäävät maisemaan ikuisiksi muistomerkeiksi.

Hiilivoimalat eivät tietenkään tule kysymykseen, vaikka hiili on edelleen sysihalpaa Etelä-Afrikassa ja Australiassa.  Hiiltä ei kannata polttaa, koska päästöoikeuksien hinta on vihdoinkin saatu hilattua vihreiden haluamalle tasolle.

Päättäjien järjenjuoksua pitää ihmetellä.  Sähköautoilua pitää edistää vaikka ei ole mitään hajua mistä sitä sähköä tulee.

+21

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu