Totuus talibaneista viimeinkin julki. Miten torpparivapautus liittyy talibaneihin

Perustelin uskonnon merkitystä pyrittäessä feodalismista eroon.  Nyt yritän selittää, miksi talibanit ovat uudistusvoima.  Länsimaissa on syötetty talibaneista niin paljon pahansuopaa propagandaa, että on aika kääntää näkyviin kolikon toinen puoli.

Talibanit ovat nimensä mukaisesti oppilaita.  Nöyrällä asenteella he nimittävät itseään oppilaiksi.  Tässä on hiukan eroa näsäviisaaseen tiedeuskoon, tai sen vakavampaan muotoon, ilmutiedeuskoon, jotka ovat vallitsevia uskontoja länsimaissa.

Talibanit ovat kunnon miehiä, ei sitä rosvojoukkoa jolta veivät vallan.

Talibanit ovat ruohonjuuritason liike, ei ylhäältä käsin perustettu kuten afgaanikommunistit tai amerikkalaisten miehittäjien quislingit ovat.

Taliban ja terrorismi

Taliban-liikkeellä ja länsimaihin kohdistuvalla terrorismilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
Talibaneilla ei ole ollut mitään intressiä puuttua Afganistanin ulkopuolisiin asioihin.

Ainoa mistä amerikkalaiset ovat voineet syyttää afgaaneja on se, että he antoivat Osama bin Ladenin olla vuokralla. Missä muualla vuokraisäntää syytetään vuokralaisen (mahdollisesti tekemistä) rikoksista?

Taliban ja huumeet

Huumeiden viljely väheni voimakkaasti talibanien aikana lisääntyäkseen jälleen voimakkaasti sen jälkeen kun talibanit syrjäytettiin.

Talibanit suhtautuvat kielteisesti unikon viljelyyn.  Tosin he eivät raakalaismaisesti polta toisten viljelyksiä kuten maksettu poliisi tekee näytösluonteisesti jos lahjuksia poliisille ei makseta.

Taliban ja Osama bin Laden

Osama bin Laden ja hänen joukkonsa tulivat talibanien vuokralaisiksi.  Vuokrataso oli asiallinen ja vuokrat tulivat ajallaan.

9/11-tapahtumien jälkeen amerikkalaiset vaativat Osama bin Ladenia luovutettavaksi.  Amerikkalaiset eivät nähtävästi olleet selvillä pashtujen perinnäistavoista (pashtunwali), jossa hyväksyttyä vierasta suojellaan vaikka oman hengen kustannuksella.  Se on isännän korkea velvollisuus.

Kutsumaton vieras, joka tulee luvatta kylään, yritetään sen sijaan kaikin keinoin tappaa.  Sekin on osa samaa perinnäistapaa.  Tämä olisi hyvä muistaa kun puhutaan avustusjärjestöjä kohtaan tehdyistä hyökkäyksistä. Avustusjärjestöiltä on tainnut unohtua kysyä lupa tulemiseen.

No, Osama bin Laden oli hyväksytty vieras, eikä tätä perinnäistapojen nojalla saa luovuttaa mihinkään missä vieras voisi joutua kaltoin kohdelluksi.

Painostuksen alla talibanit olisivat hyväksyneet sen, että Osama olisi joutunut oikeuteen.

Talibanit käsittivät (aivan oikein), ettei Osama bin Laden tulisi saamaan Yhdysvalloissa reilua oikeudenkäyntiä. Joten he ehdottivat Osaman luovuttamista maahan, missä oikeudenmukainen oikeudenkäynti olisi mahdollinen.
Se ei käynyt Yhdysvalloille, joka täysin tietämättömänä perinnäistavoista vaati vierasta luovutettavaksi kidutusta varten ja Stalinin tyyppiseen näytösoikeudenkäyntiin.  Talibanit suorastaan nauroivat ehdotukselle.

Luovuttaminenhan susien kynsiin ei ole mitenkään mahdollista, mieletön vaatimus.

Mikäli Osama nyt edes olisi selvinnyt hengissä oikeuteen asti.  Monet syntipukeiksi valitut eivät ole.
Yhdysvallat liittoutui huumekauppiaiden eli ns. Pohjoisen liiton kanssa ja hyökkäsi Afganistaniin.

Progandaa täysin rinnoin

Ennen hyökkäystä hyväksyntää hyökkäykselle hankittiin länsimaissa propagandalla, jossa käsiteltiin talibanien raakuuksia.  Aineisto oli jo silloin mielestäni erittäin ala-arvoista.  Ihmettelen, miten ihmiset nielivät kaiken sen soopan.

Talibanit nimenomaan ovat kunnon miehiä.  Heillä nyt vaan sattuu olemaan vaikeita aikoja takanaan.  Mitä itse olisit jos astuisit nykymaailmaan suoraan kivikaudesta?

Ja jos ainoa koulutuksesi olisi madrassassa, koraanikoulussa saatu oppi koraanista.  Tämäkin ulkolukuna ja kepin iskujen säestyksellä.  Ja jos joku pitää sitä kovana kohtalona, niin päinvastoin.  Koraanikouluun ja säännöllisten joskin niukkojen aterioiden pariin pääseminen on ollut onnenpotku orvolle, jonka perheen neuvostosotilaat ovat tappaneet ja jonka kotitalon ovat katjushat, raketit hajottaneet.

Kunnioitan suuresti talibanien asennetta.  Mikäli he olisivat taipuneet ja luovuttaneet vieraansa, olisiko heidän elämällään mitään arvoa.  Periaatteista ei pidä luopua lyhyen aikavälin etujen vuoksi.

Amerikkalaiset olivat väärässä vaatiessaan Osama bin Ladenia, jolla ei ollut mitään tekemistä WTC-turmien kanssa.

Viha talibaneja kohtaan

En käsitä mistä viha kumpuaa.  Ovatko ihmiset näin halpahintaisen propagandan uhreja.  Ehkä kompastuskiveksi nousee naisen asema.  Mutta, pitäisi ymmärtää, että kun lähdetään kivikaudesta kohti nykyaikaista yhteiskuntaa, on alettava ensin parantaa perheen päämiehen asemaa.  Koulutusta ja työtilaisuuksia on ensin annettava miehille, jotka ovat perheen elättäjiä.  Vasta sen jälkeen tulee naisten vuoro.

Mennään perse edellä puuhun, jos aletaan puhua naisten oikeuksista.  Naiset odottavat kunnes päästään kunnollisiin oloihin.  Kivikaudella mies tulee ensin, nainen vasta sen jälkeen.  Talibanien kannalta on silti täysin selvää, että naistenkin on saatava koulutusta, sillä esimerkiksi mieslääkärit eivät voi hoitaa naisia.  Naisten opettajiksi tarvitaan naisia, joten naisia on koulutettava vähintään lääkäreiksi ja opettajiksi.  Pitkän päälle jos on oppilas, taleban, on mahdollista oppia sekin, miten koulutuksesta on hyötyä kaikille.

Lyhyen vallassaolonsa aikana talibanit ehtivät jo kieltää naimakaupat rahasta sekä naisten murhat verikoston hyvityksenä.  Nämä olivat tärkeitä uudistuksia.  Ovatko miehittäjät pitäneet edes siitä huolta, ettei näitä miehityksen aikana ole otettu uudelleen käyttöön?

Poliisi ja oikeuslaitos

Shariassa ei tarvita poliisia.  Väkijoukot hoitavat itse järjestyksenpidon.  Amerikkalaisten miehitysaikana poliisit on haalittu pashtualueelle toisista etnisyyksistä.  He eivät nauti kunnioitusta sillä poliisit ovat itse alueen pahimpia rosvoja, vailla siteitä alueelle jossa harjoittavat poliisitointa.

Shariatuomioistuimet antoivat nopeita ja oikeudenmukaisia tuomioita.  Pienin tai olemattomin kustannuksin. Shariatuomioistuinta ei kannattanut yrittää lahjoa.  Varsinkin maariidoissa (joita riittää) on etua siitä että riita ratkeaa nopeasti ja pienin kustannuksin.

Nyt amerikkalaisten miehityksen alla, viralliset oikeusistuimet antavat päätöksiä suurin maksuin ja hitaasti.  Se joka maksaa parhaiten, saa mieleisensä päätöksen.  Oikeuslaitoksen arvovalta on nollassa.

Pidätyskeskus edelleen samassa käytössä

Venäläisten miehityksen aikaan Kabulin pidätyskeskus oli ahkerassa käytössä.  Amerikkalaisten miehityksen aikana rakennus ja sen työttömät kiduttajat ovat uudelleen päässeet tositoimeen.  Jo pölyttyneille peukaloruuveille ja pallinmurskaimille on saatu taas käyttöä.  Jopa asiakkaat ovat tuttua porukkaa, vapaustaistelijoita.

Kovenevat asenteet

Amerikkalaisten tuella talibaneja vastaan hyökännyt Pohjoinen liitto syyllistyi monin verroin suurempiin raakuuksiin kuin talibanit.  Tuli muun muassa todistettua sekin että yhteen merikonttiin mahtuu 250 talibania. Kuljetuksen jälkeen hengissä oli kuusi.

Kun periaatteessa amerikkalaisten mukaan koko maassa piti olla vain 1000 talibania, olisi neljä merikonttia pitänyt riittää maan ongelmien hoitamiseen.  Henkiinjääneet 24 olisi voitu passittaa Guantanamoon tai liittolaismaihin kidutettavaksi.

Laskelmassa on virhe, talibanit eivät ole loppuneet.  Amerikkalaiset joutuvat vielä luikkimaan pakoon tuhottuaan maan nyt jo toisen kerran peräkkäin venäläisten jälkeen.

Jos tehdään yöllisiä iskuja koteihin (pashtujen moraalikoodistossa täysin käsittämätöntä raakalaismaisuutta) ja arvostettuja uskonmiehiä kidutetaan ja murhataan, niin on ymmärrettävää että asenteet kovenevat.  Amerikkalaiset saavat syyttää siitä itseään.

Vastineeksi talibanien keskuudessa on ylilyöntejä, päätökset eivät ole keskusjohtoisia ja kuumakalleille on tullut tilaisuuksia toteuttaa itseään.

Vankien pyydystys

Amerikkalaiset lupasivat maksaa tuhat dollaria jokaisesta kiinniotetusta talebanista.  Tarjous oli edullinen ja nopeasti kiinniotettiin ja luovutettiin amerikkalaisille tuhansia ”talibaneja”.  Taisi naapurin heikkolahjainen nenää kaivava Riepu-Ietukin tulla luovutetuksi.  Tai kuka tahansa tuntematon kulkija joka vaan saatiin kiinni.

Vuoden Guantanamoretken ja vesikidutuksen jälkeen yksi pidätetty vielä jaksoi nauraa että miten hän voisi olla talebani.

Uudistava voima

Talibanit ovat yhteiskuntaa uudistava voima, vaikka se saattaakin tuntua kummalliselta Suomesta käsin tarkastellen.
Talibanit muodostavat nykyään suuren uhkan nimenomaan Pakistania hallitseville feodaaliruhtinaille.

Kyse ei ole sen vähemmästä kuin torpparivapautuksesta.  Tuhannet vuokraviljelijät ovat kyllästyneet siihen oikeudettomuuteen mikä Pakistanin feodaalijärjestelmässä vallitsee.

Uskonto antaa oikeudellisen perusteen vastustaa feodaaliruhtinaan mielivaltaa alustalaisiaan kohtaan.

Samaan aikaan tietämättömät, propagandan ja väärän tiedon harhaanjohtamat kansalaiset kauhistelevat talibanien antiikkisia suhtautumistapoja.

Länsimaat ja niiden harhaanjohdetut kansalaiset ovat feodaaliruhtinaiden asialla, torppareita, vuokraviljelijöitä vastaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu