Trump ja kultainen suihku. Tätä et tiennyt

Taitavat manipuloijat ovat aina osanneet vetää oikeista naruista.  Hyvä tarina on parempi kuin kopallinen tosia tarinoita.

Vahva mielikuva iskostuu päähän eikä unohdu ikinä.

Hyvänä esimerkkinä sellaisesta meemistä on Rasputinin kuolema.  Jusupoffin kertoma tarina on jäänyt elämään.

Pyhä mies ei kuole millään vaikka myrkkyä on syötetty määrä joka olisi tappanut tavallisen kuolevaisen moneen kertaan.

(Todellisuus: revolverin luoti pisti Rasputinin pään mäskäksi ja henki lähti saman tien.  Ihan sellainen koruton teloitus jonka suoritti englantilainen agentti.  Tapahtui koska Rasputin vaaransi I maailmansodan jatkumisen eikä Englanti halunnut jäädä ilman toista rintamaa Saksaa vastaan).

Lisää vahvoja mielikuvia

Titanicin uppoaminen on sellainen tapahtuma joka ei unohdu ikinä.  Hyytävän kylmä meri, hienosto-ihmisiä, jäävuori ja orkesteri joka soittaa.  Mitäpä siihen verrattuna on täyteen pakattu laiva toppatakkisia melkein-ryssiä, estejä ja ruotseja jotka eivät pääse laivasta pois, kuten Estonian uppoamisessa.

Tai maailman isoin laivatuho, Wilhelm Gustloffin uppoaminen.  Monet uhrit natseja, joten joutivat mennäkin.

Sitten on kansallisia traumoja.  Englannissa oikeasti pelätään nousevaa merenpintaa kun siitä on kokemuksia vuoroveden takia.  Vesi vaan tulee ja tulee.  Sellaista traumaa ja mielikuvaa ei Itämeren piirissä ymmärretä.

Eläimet ovat oivallisia herutuksen kohteita.  Vaikkapa viimeisellä jäälautalla keinottelevat jääkarhut.  Ikoninen kuva on otettu satamassa, missä jääkarhuemo ja kaksi poikasta leikkivät pikkuisen jäälautan kanssa.

Kultainen suihku

Donald Trump on siis hotellissa Moskovassa.  Huoneessa on kaksi prostitutkaa jotka harrastavat kultaista suihkuttamista.

Selvähän se, juuri tällainen sikaniska äijää tietenkin kiinnostaa.

Ja unohtaa kokonaan olevansa Moskovassa missä seinilläkin on korvat ja varsinkin laajakulmaobjektiivit ja linssit.  Seinät on tehty mikrobetonista joka tarkoittaa mikrofonien ja betonin sekoitusta.

Mutta vaihdetaanpa tarinaa.

Bill Browder, Putinin vihollinen No. 1

Bill Browder tunnetaan pitkävihaisimpana Putinin vihollisena.  Hän joutui pakenemaan Venäjältä mutta hänen asianajajansa Sergei Magnitski kieltäytyi lähtemästä ja jäi Venäjälle.

Putinin hallinto punoi katalan juonen jonka mukaan Browder olisi jättänyt veroja maksamatta.  Browder nimenomaan maksoi veronsa, mutta rikolliset joilla on yhteys hallintoon anoivat verojen palautusta ja heille palautettiinkin yli 200 miljoonaa dollaria.

Sittemmin rikolliset, bulvaanit ovat kuolleet, tippuneet ikkunasta ja jääneet auton alle, kuka mitenkin.  Rahoista jää limainen jälki ja sitä Browder on seurannut vaivoja kaihtamatta.

Magnitski vangittiin, kärsi kauheasti vankilassa ja pahoinpideltiin sellissä kuoliaaksi.

Siitä lähtien Browder on sinnikkäästi yrittänyt saada Putinia ja Putinin hallintoa käpälälautaan.  Voi huoletta sanoa, että Browder on Putinin pahin vihollinen.  Ns. Magnitski-lait on saatu aikaan monissa maissa ja ne ovat Browderin ansiota.

Varakas Browder kuluttaa huimia summia lakimiehiin ja oikeustaisteluihin eri tasoilla.  Vastaavasti Putinin miehet ovat hänen perässään, yrittävät murhata tämän, tai saada palautetuksi Venäjälle, haastaa oikeuteen milloin mistäkin ja haittaamalla kaikin mahdollisin tavoin Browderin toimintaa.

Browder ja Helsingin kokous

Helsingissä Putin ja presidentti Trump tapasivat.  Keskustelivat keskenään.  Myöhemmin Trump esitti että 12 Venäjän pidättämää Yhdysvaltojen kansalaista palautettaisiin Venäjältä.  Putin ehdotti vaihtoa Browderiin.  Trump piti sitä hyvänä ideana.

Tästä kai jo voi käsittää ettei Browder fanita Trumpia.

Kultainen suihku

Itse olen lukenut spekulaation Trumpin edesottamuksista agentti Chris Steelen kirjasta.

Browderin mukaan siitä on olemassa 40 sivuinen pdf-tiedosto, jonka Browder puolestaan on lukenut. Ja kaikki muutkin asiaa harrastavat konossöörit.  Sitä ei ole julkistettu koska sen sisältöä ei ole voitu vahvistaa.

Asiakirja on mykistävä Browderin mukaan. Venäjä turvallisuuspalvelulla olisi hallussaan videoita jotka esittävät Trumpia seuraamassa prostituuttien esitystä kultaisista suihkuista moskovalaisessa hotellissa.  Asiakirjan mukaan Trump on ollut Venäjän liekanarussa jo vuosikymmeniä.

Asiakirjan mukaan Trump saisi 19%:n osuuden Venäjän suurimmasta öljy-yhtiöstä, Rosneftistä (osuuden arvo tuolloin 13 miljardia dollaria) vastineeksi Venäjän pakotteiden poistamisesta.

Ja tämä on vasta pintasilaus.

”Siinä oli kaikkea mahdollista, seksiä, rahaa, vakoojia, vehkeilyä”.

Yhtä kaikki, kyse on siis vahvistamattomasta spekulaatiosta.

No, se mikä tekee jutun kiinnostavaksi, on, mistä Chris Steele sai tiedot asiakirjaan.

Browder on hyvin verkostoitunut Putinia vastustaviin piireihin.  Luotettu henkilö, brittiläinen toimittaja, kertoi hänelle että kultaisen suihkutarinan muine väitteineen olisi Steelelle tarjoillut, kukas muu kuin putinisti, henkilö joka on tunnettu Putinin etua ajavista kannoistaan.

Glenn Simpson olisi tämän uskottavan henkilön mukaan tarinan takana.

Glenn Simpson on työstänyt asiakirjaa samaan aikaan kun on työskennellyt Putinin asianajajan Veselnitskajan ja muiden venäläisten vaikuttaja-agenttien kanssa.

Maskirovkaa

Ehkä vielä rakkaampaa kuin hajottaa Yhdysvaltain demokraattivoimia, on syövyttää Yhdysvaltoja sisältäpäin.  Nostattaa mahdollisimman suuria vastakkainasetteluja kahden ehdokkaan ja kahden puolueen välillä.  Silloin voidaan omaakin miestä soimata.

Lisäksi on muistettava, että kaikkein paras tarina on sellainen, jonka kuulija nielaisee helpoimmin, sellainen joka toteuttaa kuulijan salaiset odotukset.

Toisaalta on mahdollista että asiakirjaan on syötetty jotain sellaista joka voidaan myöhemmin todistaa vääräksi.  Silloin noitavaino-syytökset voisi todistaa oikeutetuiksi.

Emme tiedä.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen pointti on että Trumpia solvaava dokumentti on peräisin Venäjältä ja on Putinin tahdon mukainen.

Lähde: Bill Browderin kirja Freezing order, suomennettu WSOY 2022.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu