Trump valehtelee lisää. Ukrainan sota. Entäpä Lähi-itä?

Kun on nyt tullut ryhdyttyä katsomaan Trumpin puheita, niin eräässä varhaisemmassa Trump sanoo näin:

”Sanoin Putinille että jos tämä hyökkää Ukrainaan, pahoja asioita tapahtuu”.

”En kertonut lähemmin mitä nämä pahat asiat olisivat”.

”Putin ehkä uskoi, ehkä ei.  Ainakaan hän ei hyökännyt”.

”Ehkä Putin uskoi vain 10-prosenttisesti, mutta se riitti.  Putin ei hyökännyt ollessani presidentti”.

Nythän me tiedämme että hyökkäys Krimille tapahtui Obaman ollessa presidentti ja täysimittainen erikoisoperaatio Ukrainan suunnalla alkoi Bidenin myönnyttyä siihen että Putin saa hyökätä pikkuisen.

Lähi-itä

Trumpin mielestä kaaosmainen pako Afganistanista ei ainakaan nostanut USA:n uskottavuutta alueella.

Nyt kun USA:n joukkoja vastaan hyökkäillään, vastaiskujen pitäisi olla oikea-aikaisia ja sopivan kokoisia ja Biden ei näitä juttuja hallitse (vale).

Israel

Trumpin kannanottoa Israelin sotilaalliseen erityisoperaatioon Gazassa tai tapahtumiin Länsirannalla ei löydy netistä ainakaan pienellä etsinnällä.

Jos mennään ajassa taaksepäin, löytyy Trumpin puhe lokakuulta.  Tuolloin Trump sanoi, että Hamas ei olisi hyökännyt jos hän olisi ollut presidentti (vale).

Israelissa olisi ollut kaikki hyvin, kukat kukkineet ja aurinko paistanut jos hän olisi ollut presidentti (vale).  Trump paheksui vahvasti Hamasin hyökkäystä.  Vauvoiltakin leikattiin pää irti, voitteko kuvitella?, kysyy Trump.

Hiukan vielä vanhemmassa puheessa Trump toteaa että Netanjahu on paska jätkä (tyylilajiksi valitsin tässä tietoisesti katuhenkilön puhetavan).  Petollinen mulkero ei noudattanut tehtyä diiliä jonka Trump oli solminut valmiiksi (vale).

Mitään heikkoa ei olisi Israelin suhteissa naapureihinsa jos vain Trumpin diilejä olisi noudatettu (vale).

Erityissuhde juutalaisiin

Ehkäpä Trump on hiukan sordiinolla Israelin tapahtumien suhteen siksi, että Trumpilla on hyvin läheiset suhteet venäläisiin oligarkkeihin.  Venäläiset oligarkit sattuvat olemaan kaikki, yhtä lukuunottamatta juutalaisia (Arvo Tuomisen uusimman kirjan mukaan).  Näin muodoin on luontevaa että oligarkit ovat myös Israelin kansalaisia.

Ehkäpä Trump ei halua käsitellä Israelin toimia ja siten loukata tärkeimmän asiakasryhmänsä ja liikekumppaneidensa tunteita tässä arkaluonteisessa asiassa?  Ainakaan tässä vaiheessa.

Pakkohan käytännössä joku diili on Lähi-Idässä tehdä, ei Israel voi tappaa tai näännyttää kaikkia palestiinalaisia ilman vakavia seurauksia.

Hiukan kontakti-historiaa

Trumpin tärkeä asiakaskunta on jo 90-luvulta ollut venäläinen mafia.  Vaikeuksissa olevaan Trumpin Taj Mahal-kasinoon tuli runsaasti rahaa käyttäviksi vakioasiakkaiksi Brighton Beachin venäläiset rikolliset, erityisesti Solntsevskaja-mafia.

Sittemmin monet Trump Towerit eri puolille maata on rakennettu ilman Trumpin omaa rahaa, kuitenkin niin että Trump on saanut niistä 18% osuuden ja rahakkaat managerointioikeudet lisäksi.

Merkittävä osa Towerien huoneistoista on merkitty venäläisille tai niissä on ollut venäläiset asukkaat.
On luultavaa, että kun pankkien rahanpesusäädöksiä on kiristetty, venäläinen pimeä raha, sekä valtion että oligarkkien, on etsiytynyt rakennusalalle ja Trump on ollut hyvä kulissi rahanpesulle.

Deutsche Bank on tullut tunnetuksi venäläisen rahan pesijänä ja Trump on saanut lainoja juurikin Deutschesta.

(Trumpin bisnestiedot ovat peräisin C. Beltonin Putinin sisäpiiri-kirjasta).

Tilanne tulevaisuudessa

Kun Trumpista tulee presidentti, on vaikeaa sanoa paljonko painaisivat taannoiset kytkökset venäläisiin.  Viimeisellä kaudella Trumpilla on vapaat kädet tehdä mitä haluaa.  Tuskin Trumpia haittaa jättää venäläisiä lainoja pystyyn.  Tai välittää venäläisistä omistuksista.

Vaikka Trump on perso kehuille, kuinka paljon painaa mahdolliset sotarikollisen kehut?

Trump mielellään viljelee uskoa ainutlaatuisiin diilintekokykyihinsä, joten jonkinlainen diiliehdotus voi olla odotettavissa Ukrainan suunnalla.  Olisiko se välttämättä kovin edullinen Putinille, jää nähtäväksi.

Suomen väärä valinta

Aikoinaan talvisodan aikaan Suomella oli erinomaiset suhteet Yhdysvaltoihin, mutta vain republikaaneihin.  Suhteet demokraatteihin jäivät hiukan kesannolle.  USA oli silloin yhtä jakaantunut kuin tänäänkin.

Sittemmin demokraatit tykästyivät Joe-setään ja alkoivat kaveerata Stalinin kanssa.

Ettei nyt vaan kävisi sama kääntäen.  Suomalaiset ovat kovin tykästyneet demokraatteihin ja suhteet Trumpiin ovat jääneet etäisiksi.

Ehkä olisi korkea aika alkaa suhtautua hiukan mukavammin Trumpiin.  Hei, hieno tukka sulla, Donald!  Ja rusketus!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu